Home / Actualitate / Cimitirul Eroilor Vandalizat în Miercurea Ciuc

Cimitirul Eroilor Vandalizat în Miercurea Ciuc

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 30, 2018

Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost vandalizat.

Un caz destul de bizar…pentru că cimitirul adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale peste 1000 de soldaţi de diverse naţionalităţi (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruşi).

Cimitirul Eroilor Vandalizat în Miercurea Ciuc

Simbolurile sunt un penis (clasic), Antifa, steaua cu șase colțuri…

Autori (((necunoscuți))).

De obicei jidanii își vandalizează propriile monumente ca să obțină bani și să justifice finanțarea organizațiilor antirasiste/antidiscriminare/împotriva antisemitismului.

La noi se pare că vandalizează monumentele dedicate tuturor națiunilor din spațiul geografic apropiat, reușind să justifice antisemitismul și chiar să-l consolideze.

Știrea de pe Agerpres::

Poliţia municipiului Miercurea Ciuc a declanşat o anchetă, după ce monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost acoperit cu însemne de culoare roşie, unele dintre ele fiind obscene.

Imaginile au apărut pe o reţea de socializare şi au stârnit indignare, iar poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere.

“Poliţia municipiului Miercurea Ciuc şi implicit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărşirea infracţiunii de distrugere, sub aspectul căreia desfăşurăm în continuare cercetări şi investigaţii spre a identifica şi a trage la răspundere autorii. (…) Avem date şi indicii potrivit cărora suntem îndreptăţiţi să credem că îi vom identifica şi îi vom trage la răspundere, potrivit prevederilor legale în vigoare”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Acesta a adăugat că autorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani.

După apariţia fotografiilor în spaţiul virtual, o parte din însemne au fost şterse.

Nu este pentru prima dată când monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc este vandalizat. Acest lucru s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, iar autorii au fost identificaţi.

Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost creat după Primul Război Mondial şi adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale peste 1000 de soldaţi de diverse naţionalităţi (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruşi). AGERPRES (A-AS-autor: Gina Ştefan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

 

2 comments

  1. Trebuie să vedeți partea plină a paharului, urmăriți traiectoria bombei-falus și o să înțelegeți că se îndreaptă spre un festivalul de stele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *