Home / Actualitate / Mircea Badea ÎȘI CERE SCUZE Pentru că Are Nume de Român!

Mircea Badea ÎȘI CERE SCUZE Pentru că Are Nume de Român!

Incorect Politic
Noiembrie 16, 2019

Mircea Badea ÎȘI CERE SCUZE

Via ActiveNews:

Rafala de atacuri a președintelui Klaus Werner Iohannis la adresa PSD a cuprins și o nuanță pe care a sesizat-o Mircea Badea, într-o intervenție la Antena 3. Realizatorul TV a remarcat modul în care președintele și-a persiflat contracandidata din turul doi, accentuând numele ”Vasilica”. Un nume neaoș, din România, devenită colonie, unde, după cum a remarcat Mircea Badea, la modă sunt nume precum Siegfried, Ludovic sau Werner sau Hellvig.

„Domnul Klaus Werner Iohannis a început conferința denumind-o pe Dăncilă ‘Vasilica’. A făcut o pauză de efect, după care a spus ‘Viorica Dăncilă’. Aș dori în primul rând să-mi prezint scuze și domnului Iohannis că mă cheamă Mircea Badea. Pe tata îl cheamă Gheorghe Badea, pe unchiul îl cheamă Badea Ion Dan, pe mama o cheamă Mariana, pe bunica o chema Angela.

Îmi cer scuze – nu ne poate chema chiar pe toți Werner Klaus, Siegfried, Ludovic. E adevărat, e mult mai bine să te cheme așa într-o colonie. E foarte greșit să te cheme așa într-o colonie. După ce că sunt cetățean de mâna a doua, că nu sunt din diasporă, mă mai cheamă și neaoș”, a spus Mircea Badea.

”Înțeleg că e nasol de tot să te cheme Vasile. Doar că-l cheamă și pe Câțu (n.r- actualul ministru de Finanțe). Și-l cheamă și pe Blaga. Și pe Siegfried Mureșan, dar chiar și pe judecătorul Vasilică Dănileț”, a adăugat Mircea Badea.

Președintele care își dorește o ”Românie normală” are deja în palmares și alte jigniri aduse celor peste care vrea să conducă. A făcut-o la începutul acestui an, când i-a acuzat pe românii care au promovat referendumul pentru definirea căsătoriei de intoleranță, infatuare și promovare a urii. Dar care au fost tratați „cu flit”.

Dacă urechea fără cască a președintelui Werner Iohannis se simte agresată de nume pur românești, pe care românii le-au dat la botez de sute de ani copiilor lor, îi reamintim câteva dintre personalitățile ale acestui neam. Care le-au purtat cu mândrie și vor dăinui peste veacuri.

Vasile Voiculescu, Vasile Alecsandri, Nicolae Bordașiu, Nicolae Steinhardt, Marin Preda, Constantin Brâncuși, Constantin Brîncoveanu, Regele Mihai, Aspazia Oțel Petrescu, Elisabeta Rizea, Gheroghe I. Brătianu, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Mircea Vulcănescu, Dumitru Stăniloae. Iar lista poate continua așa la nesfârșit.

Pentru informația președintelui Werner Iohannis, numele Vasile este foarte răspândit în toată lumea creștină, provenind din grecescul „basileios”, care la rândul lui înseamnă „rege”, „împărat”, „bazileu”. Latinii l-au redat prin Basilius.

2 comments

  1. Tare Badea

  2. Off topic:
    Faceti tot ce puteti sa opriti lege carea infiinteaza “lobby”-ul ca activitate economica – este legiferarea coruperii politicienilor de orice fel iar banii vin din aceeasi punga internationala a talmudistilor.
    Asa cum Cahalul hotaraste cand si cu cat sa fie corupt vreun responsabil – politician, politist, judecator, consilier local – tot asa firmele de lobby aranjeaza mersul spagii ca sa se voteze ceva ce le aduce profit mult mai mare decat investitia in “spaga legala”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *