Home / Actualitate / Masoneria Organizează Conferințe și Dezbateri

Masoneria Organizează Conferințe și Dezbateri

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 30, 2019

Ortodoxinfo:

Ca și cum nu a avut până acum nicio contribuție la distrugerea țărișoarei acesteia, păpușarul iese din umbră și pozează în ,,salvator,,. Conferințele și dezbaterile organizate în marile centre universitare au menirea de a confisca din brațele intelectualității românești eventualele planuri și mișcări naționaliste de salvare a țării, precum și deturnarea lor într-o direcție prestabilită. Se teme oare masoneria de o nouă Mișcare Legionară?

 

Iată ce putem citi:

Masoneria română iese la lumină. Marea Lojă Națională din România (MLNR) la lansat seria de dezbateri “Viitorul României”, pe teme importante și de actualitate pentru societatea românească, aducând la aceeași masă lideri politici, formatori de opinie și analiști. Primul astfel de eveniment a avut loc săptămâna aceasta, fiind dedicată importanței preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Următorul eveniment va avea loc peste două luni.

Pentru a facilita clarificarea unor aspecte privind probleme majore care preocupă România de azi, MLNR organizează o serie de conferinte si dezbateri, într-un larg cadru larg. Sute de persoane au participat la primul astfel de eveniment.

Deși în general, până acum, organizația a fost percepută drept una discretă, anul acesta, Masoneria din România condusă de prof. univ. doctor Radu Bălănescu, și-a propus să se lase văzută și își asumă rolul de parte activă a societății și moderator al actului civic. Pe lângă importanța preluării de către România a Președinției Consiliului UE, alte teme asumate sunt: promovarea capitalului și business-ului autohton, exodul de inteligență, locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice, Intelligence-ul în societatea modernă sau importanța învățământului dual profesional în dezvoltarea României moderne.

Recenta preluare de către România a președinției rotative a Consiliului Europei a fost analizată, în fața celor 700 de invitați ai MLNR, de către fostul premier Adrian Năstase, europarlamentatul Ramona Mănescu, fostul consilier presidential Iulian Fota și sociologul Mirel Palada, arată Psnews.ro.

„Voi vorbi despre ceea ce cunosc mai bine și anume drumul parcurs până la integrarea în UE și să vă spun câteva dintre lucrurile care s-au petrecut și pe care poate că nu le știți foarte bine. La un moment dat, obsesia noastră, pe care unii au numit-o drumul spre Vest, s-a transformat într-o aspirație națională”, a afirmat Adrian Năstase, după ce liderul Masoneriei, Marele Maestru Radu Bălănescu, punctase faptul că este necesară o delimitare de sfera politică și de îndreptatea atenției către oameni, care au nevoie de clarificări în privința temelor de interes ale anului 2019, mai arată sursa citată.

Fostul premier și ministru de Extrerne a explicat faptul că efortul României de a fi membră a comunității europene a început încă din anii *80, când au fost semnate primele trei acorduri de cooperare cu Comunitatea Economică Europeană. Între 2001-2004 au urmat mii de legi adoptate în Parlament, pentru ratificarea miilor de standarde europene.

„Ne puneam în acord cu „ora” Europei”, explică Adrian Năstase.

Tot despre România, în relația cu Uniunea Europeană, a vorbit și eurodeputata Ramona Mănescu.

”Ne putem creste prestigiul. Ne putem poziționa de picior de egalitate cu statele membre UE, putem exporta securitate în UE”, a susținut aceasta.

Fostul consilier presidential Iulian Fota a punctat:

Trebuie sa le spunem românilor că aderarea la UE e construită pe sacrificii. Ne-au murit militarii degeaba în teatrele de operațiuni? UE ne vrea! Trebuie să le spunem asta oamenilor. Dacă nu ne voiau, nu mai venea Papa în România. Președinția Consiliului Europei e o oportunitate. Așa, le vom arăta că am meritat să fim primiți în UE, că suntem o țară europeană”, conform Psnews.ro.

Ultimul vorbitor, sociologul Mirel Palada și-a con centrat prezentarea pe fenomenul „fake-news”, și a dezbătut această temă împreună cu jurnaliștii Florian Bichir și Horia Alexandrescu.

Articolul nu mențioenază ce a spus mai exact Mirel Palada despre fake-news, care pentru establishment reprezintă presa alternativă, dar există înregistrarea conferinței pe YouTube.

Nu am apucat să mă uit la ea, nu-mi văd capul de treabă.

Seria de conferințe și dezbateri găzduite de MNLR și moderate de jurnalistul Dan Cărbunaru va continua pe toată durata anului 2019, în marile centre universitare din țară. Următoarea întâlnire va avea loc ăn luna martie. (Sursa foto: Psnews.ro)

7 comments

 1. ce “argumente” de a dreptul infantile baga si individul asta numit Fota. zici ca-i absolvent de scoala ajutatoare..

 2. “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Scapă cât mai iute de masonerie!”
  Corneliu Vadim Tudor

 3. Brava Sterica! Brava, ba! Sunteti tari, aveti și troli! Plus păreri si atitudini 😁 Am belit-o, suntem irecuperabil!

 4. Maari oaaamenii.. Maaariii geniii!! Toti sunt maaari!! Circ grotesc.. Stim bine cu ce se ocupa masoneria.. In nici un caz cu binele unei tari.. Are o reputatie extrem de proasta si ma mir cum unii se mai si afiseaza.. E suficient sa mi amintesc cuvintele pline de emfaza ale lui costel iancu, fostul sef al masoneriei care spunea ca 95 % din clasa politica e in masonerie.. Daca asa stau lucrurile, as vrea sa ne spune ti cati dintre acesti politicieni sunt iubiti de popor pt binele facut acestei tari.. Si daca stim cu totii ca sunt niste repetenti, inculti si singurul lor motiv pt care au intrat in politica este sa jefuiasca atunci ne dam seama care este fata adevarata a masoneriei..

 5. https://www.bursa.ro/ordinul-suprem-militar-al-templului-din-ierusalim-si-ccib-expozitie-de-pictura-cu-vanzare-in-scop-caritabil-64765833

  Din ce zice Wikipedia, Templierii au fost desfiintati pe la vreo 1300. Deci astia clar nu sunt catolici, desi pretind ca sunt “eminamente crestini”. Catolicii le permit sa foloseasca numele si crucea, ceea ce denota ca ori nu vor, ori n-au forta necesara sa le interzica s-o faca (eu inclin spre a doua, la urma urmei al doilea razboi n-a fost fara consecinte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *