Home / Problema Țigănească / Le-au dat FOC la ȚIGANI (tentativă)

Le-au dat FOC la ȚIGANI (tentativă)

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 8, 2019

Le-au Dat Foc la Țigani

Săptamâna trecută era să aiba loc un pogrom ca pe vremuri.

Atitudinea infracțională a țiganilor i-a determinat pe ungurii din Harghita să le dea foc.

Din păcate autoritațile au intervenit la timp și țiganii n-au ars.

Via Naționaliști:

Scandal de proporţii, în noaptea de joi spre vineri, în localitatea Sâncrăieni, judeţul Harghita. Aproximativ 150 de poliţişti şi jandarmi au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit între ţigani şi unguri.

Problemele au început în urmă cu trei zile, la cârciuma din sat. După ce au băut cot la cot, un ţigan s-a luat la ceartă cu un ungur şi apoi l-a înjunghiat de mai multe ori.

Cetăţeanul rrom a fost reţinut, însă poliţiştii au hotărât apoi să continue cercetările cu el în stare de libertate. Decizia a înfuriat zeci de localnici, care s-au strâns în faţa caselor rromilor şi au incendiat mai multe anexe în care se aflau zeci de cai, flăcările ucigând un animal.

Vor să-i alunge din sat

Focul a fost stins după o oră, timp în care ţiganii s-au refugiat pe dealurile din apropiere. Pentru a calma spiritele, aproape 150 de poliţişti şi jandarmi au patrulat zona întreaga noapte, pentru a se evita izbucnirea altui scandal. Agresorul ungurului a fost reţinut din nou pentru tentativă de omor şi urma să fie arestat preventiv. Localnicii spun că s-au săturat de furturile pe care rromii le comit de ani de zile, motiv pentru care au redactat o petiţie prin care cer ca ţiganii din sat, 189 la număr, să respecte normele de convieţuire. În caz contrar, ei vor solicita alungarea acestora din Sâncrăieni.

2 comments

  1. Bine le-au facut tiganilor! Imi place de unguri ca sunt uniti, ceea ce romanii nu se pot lauda! Romanii nu mai au “sange in instalatie”! Partea proasta este ca tiganii nu se pot integra niciunde!.

    • Asa au fost mereu romanii motiv pentru care nu a existat vreo rezistenta impotriva multitudinilor de invazii ce au avut loc pe acest teritoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *