Home / Actualitate / Klaus Iohannis MITRALIAT Presa Internațională

Klaus Iohannis MITRALIAT Presa Internațională

Incorect Politic
Noiembrie 15, 2019

Klaus Iohannis MITRALIAT Presa InternaționalăCu acest zâmbet îngâmfat mă întrept spre încă 5 ani de prezidențiat.

“Eroul” care a eșuat, dar totusi va învinge

Articolul de pe Ser Spiegel, tradus de Cotidianul:

Klaus Iohannis MITRALIAT Presa Internațională

*

România alege un nou președinte. Favoritul dintre cei 14 candidati din cea mai mare țară din sud-estul Europei este contribuabilul Klaus Johannis – bilanțul fostului purtator de sperante este dezamăgitor.

El a fost cândva eroul țării sale: Klaus Johannis, președintele de Stat al Romaniei, de origine germana, a ajuns la putere în urmă cu cinci ani, după un spectaculos vot de protest. Mulți alegători sperau de la el o Românie mai bună: constituțională, prietenoasă cu cetățenii, mai puțin coruptă.

Acum, la sfârșitul primului său mandat, majoritatea sustinatorilor săi sunt dezamăgiți. Pentru că: Johannis nu a îndeplinit practic niciuna dintre promisiunile sale electorale. Dar, din lipsă de alternative, sexagenarul probabil va fi reales.

In aceasta duminică va avea loc în România, primul tur al alegerilor prezidențiale. Dintre toți cei paisprezece candidați, Johannis este plasat mult în fata:

 • Sondajele îl văd între 40 și 45%.
 • Faptul ca in primul tur se presupunea ca va primi mai mult de 50%, este considerat puțin probabil.
 • Nu este clar cine ar putea ajunge in runda a doua – printre candidați se numără Dan Barna, candidatul partidului alternativ liberal „Union Rettet Rumänien” (USR).

Johannis și-ar putea pune in pericol singur, in cea mai mare masura victoria: el nu a realizat o adevărată campanie electorală. Că nu participă la dezbateri cu alți candidați, provoacă nemulțumire. În general, alegătorii vor participa la urne fără entuziasm de această dată.

Johannis vrea sa apara ca un președinte activ – nefiind de fapt niciodata un astfel de presedinte

Faptul că Johannis are șanse atât de mari pentru un al doilea mandat în funcție se datoreaza involuntar mai ales oponenților săi politici – alianța care a condus pana mai ieri , compusa din comuniștii reformati naționaliști și liberalii populisti de dreapta.

Alianta ce a devastat trei guverne în ultimii doi ani și jumătate și a condus țara într-o stare dezastruoasă. Principalul proiect al coaliției a fost o reformă majoră a sistemului de justitie, care a slăbit sensibil lupta împotriva corupției. Un efect secundar: prin amnistii aplicate politicienienilor , mii de infractori au fost eliberați inainte de termen. De atunci numărul crimelor violente a crescut semnificativ.

După mai multe crime spectaculoase din ultimele luni, inclusiv o fată de 15 ani și doi silvicultori, țara consideră acum că instituțiile statului sunt incapabile, sau nu doresc să garanteze siguranța cetățenilor din cauza corupției. Johannis a preluat această stare de spirit în ultimele luni și a atacat vehement guvernul. S-a dat drept un președinte activ, care, insa, până atunci, nu a fost deloc.

Multe promisiuni, putine rezultate

Johannis a dorit odinioara să creeze „ O Românie a lucrului bine făcut” – acesta a fost sloganul alegerilor sale din 2014. Promisiunile lui:

 • guvernare sustenabila,
 • cultură politică mai bună,
 • sfârșitul corupției politice.

Mare parte din aceste promisiuni le-a implementat ca primar al orasului transilvan Sibiu. În calitate de șef al statului într-un sistem semi-prezidențial, cu puteri politice interne limitate, el ar fi avut nevoie de condiții politice stabile și de un executiv bine asezat, hotărât pentru a aborda planurile sale de reformă – niciunul nu a existat în ultimii cinci ani.

Semne marcante : tăcere și pasivitate

Insă Johannis a dezamăgit mai ales pentru că nu a folosit sufficient posibilitățile sale reale de intervenție si anume :

 • Nu s-a instituit instanta VETO împotriva executivului,
 • Nu a fost un inițiator al dezbaterilor publice,
 • Nu a folosit dialogul cu instituțiile statului și organizațiile civile
 • sau în politica externă, în care are mari puteri.

Semnele sale marcante au devenit in scurt timp tăcere și pasivitate. Johannis privea cu precădere cum majoritatea nominala guvernului social-liberal demonta statul de drept.

Pentru a evita riscul concedierii, în iulie 2018 a semnat demiterea ceruta de coaliție a procurorului sef al DNA, Laura Codruța Kövesi. Nu a făcut campanie pentru un control public mai bun asupra serviciilor de informații românești puternice și extrem de controversate.

O Românie normală”

Deși el însuși ținta agitației naționaliste, el a cedat uneori in fata cererilor naționaliștilor, pentru a nu apărea ca un „non-român”. Este considerat o persoana integra, dar a stat deoparte referitor la declaratia sa de avere si la un imobil dobândit în mod ilegal.

În ceea ce privește politica externă, România este o tara puternic orientata euro-atlantic în ultimii ani, deși în mare parte cu rol de figurant – chiar dacă este cea mai mare țară din sud-estul Europei. Chiar și de Moldova vecină, de limbă română, unde mulți cetățeni au și un pașaport românesc, Johannis s-a arătat puțin interesat.

Între timp, președintele României a devenit mai modest în promisiunile din aceasta campanie: „O Românie normală”, este sloganul lui Johannis acum. Cei mai mulți români, fatalisti cronici ai propriei țari , au renunțat să creadă în această normalitate la treizeci de ani de la căderea dictaturii lui Ceaușescu.

*

În continuare, analiza lui Paul Ghițiu, via Justițiarul:

În ultimile 3 zile Iohannis a fost mustrat cu asprime în media și nu de oriunde, nu dinspre cei care îl critică în mod constant, ci dinspre cei care l-au susţinut.  Dincolo de mirare, şi după o primă reacţie fondată numai pe baza articolului din Der Spiegel, am înţeles repede că aceasta nu se datora numai faptului că guvernatorul Iohannis a fugit din braţele merkeliene ale Germaniei în cele trumpiene ale SUA, ci emană dintr-un fundament ideologic adânc, şi este rezultatul acrobaţiilor insalubre pe care le executase în ultimii ani în plan intern, şi, cu precădere, în ultimul an în plan extern numitul individ.

În analiza din septembrie în care prevedeam situaţia de acum, am analizat cele două acumulări politice negative ale lui Iohannis: schimbarea dramatică de la închinarea faţă de “monarhia” germano-UE, la declararea vasalităţii necondiţionate faţă de cancelaria imperială americană, pe plan extern şi întinderea sulfuroasă în încercarea de a acoperi tot spectrul, aparent anti-psd, dar de fapt anti-românesc, – pnl, usr, plus, resist de orice tip, onguri soroşiste, corporaţii, pe plan intern.

O frază oarecum sinteză din aceea analiză era: Dorindu-se cavalerul apocaliptic al liberalilor, useriştilor, cioloşiştilor şi în general al tuturor „rezistenţilor” produşi, conduşi şi finanţaţi, ca şi Usr-ul şi Plusul, de ongeurile globaliste şi/sau servicii, Johannis uită că postura de dulău axiomatic al lui Trump poate trezi curenţi subterani potrivnici ambiţiilor sale.

Datele concrete ale acestei dezvoltări recente sunt următoarele: critici prin cotidianul Der Spiegel şi radioul de stat cu emisie internaţională Deutsche Welle, reluate de Europa Liberă România, iar la intern dinspre G4Media, Ziare.com, HotNews-Contributors, Adevărul. Motivele şi consecinţele pot fi discutate pe mai multe planuri: cel al relaţiilor cu Germania/intra-UE şi cel ideologic al globalismului.

Presa germană, trompetă a guvernului german; şi nu numai

Este indubitabil că poziţiile exprimate de cele două organe de presă germane, unul de stat, celălalt lucrând în bună cooperare cu guvernul german, reprezintă de fapt nemulţumirea şi avertismentul guvernului german direct. Dar cum Germania este şi liderul UE, le putem citi şi ca o exprimare a nemulţumirii birocraţiei UE, armata cea mai fidelă şi active a proiectului globalist în Europa.

Europa Liberă şi dimensiunea „progresistă” a globalismului

După cum ştim deja, articolul din Spiegel a fost comentat pe larg, cu pasaje generoase, pe saitul Europei Libere România. Dar Europa Liberă este un post de radio internaţional finanţat de guvernul SUA şi aflat sub oblăduirea CIA şi a Departamentului de Stat. Nu reprezintă Europa, sau state din continent, ci, în principiu, SUA. De fapt poziţia celor două entităţi amintite mai sus care în acest moment este disjunctă de cea a Casei Albe.

Poziţia acestui post coincide deci cu cea a globalismului la zi: anti-creştină, anti-identitară, anti-naţională. Opusă, pe aceste repere, poziţiei lui Trump. Ajungem astfel la dimensiunea ideologică şi la forţele globale în (aparentă sau reală) înfruntare: mafia financiar-bancară globalistă opusă lui Trump, care vrea finalizarea rapidă a transformării lumii şi o altă parte a ei care pare (sau foloseşte acest tertip pentru a-i prinde în plasă şi a-i manipula şi pe răzvrătiţi) a alege o cale a păstrării unora dintre valorile anterioare, şi care l-a propulsat pe Trump la conducerea Americii.

Îngenuncherea la picioarele ui Trump, în mod clar pe dimensiunea jefuirii resurselor şi bugetului României, nu poate fi acceptată, chiar dacă Iohannis nu s-a dezis de desconsiderarea familiei, promovarea lgbt-ismului, sau a migraţiei. Dacă mâine se ajunge la mai mult? Dacă se încurajează rezistenţa popurului la spălarea pe creier şi la atomizarea lui? Trădarea şi pericolele ei nu pot fi trecute cu vederea.

Europa Occidentală este în linia întâi a „progresismului” globalist

Iată deci că semnalul dinspre presa germane şi preluarea lui de postul CIA reprezintă mai mult decât frustarea nemţilor.

Generic vorbind, tot „deep state”-ul mondial, aflat la ordinul mafiei financiar-bancare globaliste, poate fi regăsit în spatele acestui avertisment dur primit de Iohannis.

Şi aici nu putem să uităm mâna, uneori nevăzută, a lui Soros, maestrul organizator şi finanţator al deep state-ului de pretutindeni, mult iubit de elitele „progresiste” europene. Mână pe care o vom regăsi şi în plan intern.

La intern: „democraţie progresistă”, servicii, umbra lui Coldea

Presa care l-a susţinut (şi îl susţine) , dar care a a declanşat acum atacul la Iohannis a fost/este doar conjunctural alături de el. Pentru că deocamdată a fost şi este calul câştigător care să asigure continuarea transformării „progresiste” a României pe drumul spre noul comunism. De fapt, preferatele sunt construcţiile tip USR şi PLUS, adică  cele încadrate organic în acest curent de transformare a lumii.

Media respectivă, direct, sau prin oamenii lor sunt afiliate/susţinute de organizaţiile lui Soros. Indivizii implicaţi în ele au beneficiat de fonduri, programe de formare, deplasări în afara României. Ele promovează agresiv aşa-zisul progresism cu toate noile dezvoltări ideologice, inclusiv trans-umanismul, atacă credinţa, familia, identitatea. Susţinerea lui Iohannis le-a convenit şi sunt forţaţi să le mai convină, dat fiind că USR-ul se poate dovedi un cal mort din cauza lui Barna (criticat la rândul lui pentru dezamăgirea produsă) şi nu numai. Dar este deja o susţinere condiţionată public. Şi nu de cele i se reproşează în respectivele articole, ci de agenda ascunsă, care i-a fost anunţată şi îi este reamintită cu acest prilej.

Serviciile speciale române, lopeţile şi târncoapele groparilor lumii libere, sunt şi ele prezente în tot acest tablou dinamic, ca un segment dintre slugile interne ale mafiei anticreştine. Şi aş aminti, în primul rând, afilierea certă în unele cazur, sau bănuită în altele, a cel puţin unora dintre „progresiştii” de serviciu din „organele” de presă amintite.

O dimensiune interesantă a prezenţei serviciilor în acţiunea de pedepsire a lui Iohannis ar fi eternul şi binevoitorul domn Coldea, despre care cineva scria că după căderea lui Barna a ieşit cu adevărat la pensie; adică va fi pedepsit să joace şah în Cişmigiu.

Părerea mea este că ceea ce vedem acum la intern este şi urmarea comenzii acestuia către „pupilii” lui din presă, nu numai ca urmare a directivelor primite direct de afară. Sau, altfel: directivele de afară au venit chiar/şi prin domnul Coldea, şi muştruluiala lui Iohannis este şi o plată pentru atacarea „frankesteinului” Barna, creaţia numitului domn şi a puterii întunecate pe care o reprezintă.

Câteva concluzii şi un prognostic: Iohannis nu-şi va duce la final noul mandat

Adunate astfel, indiciile, dovezile, deducţiile conturează adevăratul motiv al aceste campanii de presă împotriva lui Iohannis: pedepsirea lui printr-un avertisment public, cu plus de câştig că arată pisica şi altor posibili zburdalnici. Nicidecum însă o încercare de a-l înfunda pe acesta, o întoarcere a armelor şi armatelor  securiste împotriva lui, după cum presupun unii, şi o posibilă victorie a Vioricăi Dîncilă.

După cum am mai spus, momentul ales pentru „biciuirea” publică a trădătorului nu e întâmplător ales:  destul de târziu pentru o înfrângere, suficient totuşi pentru a provoca o dezbatere cu ceva efecte reale. Iar faptul că Iohannis refuză o dezbatere publică este mult prea puţin pentru a reduce apetitul de a-l vota al fanatizaţilor anti-psd.

Este în acelaşi timp o dovadă a caracterului tranzitoriu al susţinerii lui Iohannis şi a PNL-ului, până la un personaj şi un partid cu totul dedicaţi înfăptuirii sclavagismului mondial de tip nou în România, sau în ceea ca va mai rămâne din ea.

Pe această linie, a construirii în laborator a unor servitori politici mai performanţi şi mai devotaţi, putem chiar presupune că Iohannis nu-şi va duce mandatul la capăt în cazul în care nu se va dezice de Trump. Mai ales dacă Trump reuşeşte să vină din nou la Casa Albă anul viitor. Şi că trădătorii nu mai inspiră încredere, ei putând doar să fie folosiţi până la înlocuire.

Paul GHIŢIU

One comment

 1. Intuitie buna, analiza seaca si pertinenta a prietenului Paul Ghitiu. Spaima lui Iohannis, care incepe din ce in ce mai mult sa-i puna in umbra aroganta imensa (de fapt se stie ca trufasii sunt printre cei mai lasi oameni), se datoreaza nu doamnei Dancila (sa fim seriosi), ci faptului ca simte ca “Stapanii” vor sa-l lase din mana. Trebuie sa-l intelegem, biet demonizat, 5 ani s-a dat peste cap si a plusat intotdeauna cand i s-a cerut sa tradeze România, sa arate Stapanilor ca alta sluga mai netrebnica decat el nu gasesc. Si-acum? El, care credea ca este al mai misel intre misei, sa fie aruncat ca o masea stricata? Grea meseria de Slugoi, concurenta e acerba si cerintele postului sunt foarte dure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *