Home / Internațional / Joaca De-a Democrația cu Raportul MCV

Joaca De-a Democrația cu Raportul MCV

Incorect Politic
Octombrie 27, 2019

Raportul MCV

Preluat de pe Justițiarul:

În mod evident, Comisia Europeană se joacă de-a democrația, interesul general al decidenților europeni fiind ostracizarea PSD. Noul Raport al Comisiei către Parlamentul European și Consiliul Privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (raportul pe justiție, prezentat marți) nu face decât să confirme ce spun mai sus.

În opinia Comisiei Europene, România sub PSD o duce din ce în ce mai rău – pentru că DNA nu mai poate reține oricând şi pe ordine, pentru că serviciile de informații nu se mai pot implica în dosare și nu mai pot trimite instanțelor de judecată sentințe în plic! Mai mult, Comisia stimulează imixtiunea serviciilor secrete în Justiție, simultan cu promovarea dublei măsuri și șantajului politic!

Iată vina PSD, partid care trebuie eliminat de la guvernare și din viața politică! Ridicol, însă dorința Comisiei Europene coincide cu dorința candidatului UE la președinția României – Klaus Iohannis! Simplu și pe scurt: Comisia Europeană intră din nou în jocul electoral de la București. 

Raportul MCV

Revenind la raport, este necesar și suficient să ajungi la pagina 3 a documentului pentru a te clarifica (dacă ai minimă decență) legat de bunele intenții europene. Să dăm citire:

În raportul din ianuarie 2017 se constata că existau factori societali, juridici și politici care, deși nu intrau în domeniul de aplicare al MCV și nu făceau obiectul recomandărilor sale, „au un impact direct asupra capacității de a realiza reformele și, în special, au îngreunat sarcina României de a demonstra că reforma a prins rădăcini perene”.

Abordarea UE cu privire la statul de drept, care depășește sfera de acțiune a MCV, influențează și contextul mai larg de la nivel european.

Notă de subsol – Modul de funcționare a serviciilor de informații nu ține de competența UE și nu intră în sfera obiectivelor de referință ale MCV. (p3)

Prin urmare, „deși nu intrau în domeniul de aplicare al MCV„, deși „depășește sfera de acțiune a MCV„, iar „modul de funcționare a serviciilor de informații nu ține de competența UE și nu intră în sfera obiectivelor de referință ale MCV„, România este judecată și acuzată exclusiv pentru că a modificat legile aşa încât justiţia să fie făcută pe baza unor legi transparente şi pe probe! Dar … ce mai spune Comisia? Că încurajează imixtiunea serviciilor secrete în Justiţie, sub pretextul terorismului?

Comisia își reiterează sugestia formulată anterior că experiența altor state membre ar putea fi utilă pentru crearea unui sistem mai robust de măsuri de supraveghere tehnică utilizate de organele de urmărire penală și de colaborare între serviciile de informații și organele de urmărire penală, care este esențială pentru anchetarea infracțiunilor grave, cum ar fi terorismul și criminalitatea informatică.

Pentru asta, în opinia Comisiei Europene, „evoluția situației în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră”, chiar dacă „abordarea preocupărilor legate de statul de drept (…) poate depăși parametrii evaluați în cadrul MCV”!!!

Altfel spus, câtă vreme PSD se află la guvernare, România va avea parte de MCV-uri aberante şi va fi ţinută în afara spaţiului Schengen. Pentru că astea sunt interesele politice ale actualei opoziţii de la Bucureşti, pliate pe absolut orice aberaţie promovată de la Bruxelles!

După ce UE scapă de PSD şi va aduce la guvernare „Guvernul meu 2” pregătit să aplice  fără reținere comenzile primite din exterior, atunci (probabil) vom celebra ridicarea MCV și intrarea în Schengen, adică NIMIC!

Dan TOMOZEI

În continuare de pe Justițiarul:

În timp ce bulgarii au fost uniți și au cerut pe o singură voce ridicarea MCV, Iohannis, PNL , USR și alți români cu influență la Bruxelles au cerut cu insistență menținerea acestui mecanism pentru România și continuarea dublului standard aplicat țării nostre, în cadrul Uniunii Europene.

Nu trebuie să fim deloc surprinși că MCV laudă Bulgaria și critică România. Bulgaria are probleme uriașe în combaterea corupției. Zilnic se închid 188 de dosare de corupție. Doar în 2017 au fost închise definitiv 70.000 de dosare. Este practic o amnistiere neoficială care are loc în Bulgaria. Un singur politician, de rang doi, a fost condamnat pentru coruptie in Bulgaria.

Suntem noi mai corupți ca ei? Nici vorbă! Au bulgarii DNA? Nici vorbă! Cand s-a discutat la CE să se ceară și Bulgariei înființarea unui parchet anticorupție, Borisov le-a râs în nas:„Noi nu acem nevoie, că noi nu avem corupți. Românii l-au înființat pentru că ei au corupți! Dar dacă noi nu avem?” Bulgarii au fost uniți ca națiune și au cerut, indiferent de partid, ridicarea MCV în cazul țării lor.

În România am avut multe voci românești cu influență la Bruxelles care au cerut contrariul: menținerea MCV pentru România. Haideți să vedem și câteva declarații ale unor români pentru menținerea MCV!

Monica Macovei: „Asta este în continuare poziţia şi rugămintea mea către Comisia Europeană şi către politicienii din cele două ţări (România şi Bulgaria): să nu mai încerce să oprească MCV pentru că nu este în folosul ţărilor noastre şi al progresului din ţările noastre.

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: „MCV trebuie menținut! Exact cum spune Comisia Europeană, politicienii continuă să fie un risc pentru statul de drept din România. De aceea, MCV trebuie sa rămână în vigoare.

Cristian Preda, fost europaralamentar PMP, acum membru USR-PLUS: „Raportul MCV trebuie menţinut până în momentul în care nimeni nu va mai vorbi despre MCV. Abia atunci înseamnă că şi-a îndeplinit misiunea. Când nu va mai fi pomenit, înseamnă că instituţiile funcţionează normal.

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL: „Un caz ca cel al lui Dan Șova din Parlament mă face să spun că trebuie menținut Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Cristi Danileț, judecător activist: „Cred că MCV trebuie menţinut până când în România vom realiza că trebuie ca noi înşine să deţinem controlul asupra fenomenului corupţiei şi să ne dorim în mod real eradicarea ei.

 Traian Băsescu: „Trebuie să rămânem cu MCV, dar trebuie să avem o discuţie cu Comisia, ce vrea de la noi, să nu ne mai trimită toate persoanele cu mai mult sau mai puţine angajamente pe la UE.”

Fabula „Toporul și pădurea” e mai actuală ca oricând. Nu poți folosi un topor dacă nu are o coada confecționata din trunchiul copacilor… Noi avem destule cozi de topor care să lovească în imaginea României!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *