Home / Internațional / Israelul extinde supravegherea online – pedepse cu închisoarea pentru vizualizarea postărilor ‘false’

Israelul extinde supravegherea online – pedepse cu închisoarea pentru vizualizarea postărilor ‘false’

Vlad Voicu
Incorect Politic

Noiembrie 17, 2023

Israelul extinde supravegherea online – pedepse cu închisoarea pentru vizualizarea postărilor 'false'

Israelul extinde supravegherea online – pedepse cu închisoarea pentru vizualizarea postărilor ‘false’

De la data de 8 noiembrie, în Israel poți fi băgat la închisoare pentru că ai vizitat anumite profiluri Twitter și ai vizualizat așa-numitul conținut terorist. Organizațiile pentru drepturile omului considera că acest amestec în libertatea de exprimare este ilegal, în special organizațiile arabilor israelieni. Guvernul israelian, pe de altă parte, subliniază importanța luptei cu “lupii singuratici”.

Din 8 noiembrie, poate fi periculos să vizualizați conținutul greșit pe internet în Israel. Persoanele care vizionează sau citesc conținut care este considerat material terorist riscă până la un an de închisoare. Potrivit rapoartelor , proiectul de lege interzice oamenilor “să consume în mod sistematic și continuu publicații ale unor organizații teroriste în circumstanțe care sugerează identificarea cu organizația teroristă”.

Urmărirea conturilor Twitter greșite ar putea fi suficientă. Între timp, legea nu ar trebui să se aplice dacă cineva citește astfel de postări „din întâmplare, cu bună-credință sau din motive legitime”, cum ar fi obținerea de informații.

Oricine urmărește în mod repetat videoclipuri de la grupuri extremiste precum Hamas sau Statul Islamic poate fi suspectat că este un simpatizant și că este radicalizat pentru cauza lor. Acest lucru este posibil printr-o adăugare la articolul 24 din Legea anti-terorism, care este valabil inițial pentru o perioadă de doi ani. Pe lângă cele două grupări teroriste menționate mai sus, ministrul Justiției poate adăuga oricând și alte organizații pe listă cu aprobarea Ministerului Apărării și a Comisiei pentru Constituție, Drept și Justiție a Knesset.

🔵🟡🔴

Israel verschärft die Online-Überwachung – Gefängnisstrafen drohen fürs Sehen “falscher” Beiträge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *