Home / Actualitate / Ioan-Aurel Pop Afirmă Identitatea Națională

Ioan-Aurel Pop Afirmă Identitatea Națională

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 3, 2018

Într-o perioadă în care trecutul României este băgat sub preș…

Un om are curajul să afirme identitatea românească.

Buciumul:

România s-a format târziu ca stat național unitar, dar noțiunea de Țară Românească pe hartă și în suflete există de mai bine de o mie de ani, susține președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, prezent la Simpozionul anual de istorie și civilizație bancară Cristian Popișteanu.

„Este adevărat că ne-am format târziu ca stat național unitar, dar noțiunea de Țară Românească pe hartă și în suflete există de mai bine de o mie de ani. Ca istoric medievist, primele denumiri de Țară Românească, în limbile folosite în cancelariile de atunci există și sunt cunoscute. Toți istorii specialiști le știu. Noi am devenit o țară de țări, dar țări românești am avut încă din preajma anului 1000. Cam când erau țări germane, țări franțuzești și multe țări de alte feluri”, a spus Ioan-Aurel Pop, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că ideea generală care circulă în multe medii este că România are un prezent imperfect, „uneori dificil și greu de suportat de către unii”, ceea ce înseamnă că nu a fost în stare de nimic nici în trecut.

O parte a prezentului imperfect are de a face cu mass media și felul în care se prezintă actualitatea românească.

Mass media prezintă actualitatea plină de vicii, crime, necazuri și prostie. Dezmățurile pomenilor electorale, degenerarea tinerilor din cluburi, bețivii din Vaslui, etc.

Părțile bune ale României sunt ascunse.

Se vrea demoralizarea poporului român și efectele se simt.

„În contextul marasmului și al nesiguranței care domnesc astăzi în societatea românească, dar chiar și în societatea europeană și mondială, era de așteptat să fie maculat nu numai prezentul, dar și trecutul.

Ideea generală care circulă în multe medii astăzi este că dacă avem un prezent imperfect, uneori dificil și greu de suportat de către unii, înseamnă că nu am fost în stare de nimic nici în trecut…Se spune în contextul acesta al nesiguranței în care trăim că nu ar trebui să vorbim triumfalist în legătură cu Centenarul Marii Uniri pentru că suntem o țară recentă și ar fi bine să ne cunoaștem lungul nasului și să acceptăm că formându-ne într-un interval de circa șapte decenii, de pe la jumătatea secolului trecut până în 1918 – 1920, am putea să fim mai modești pentru că suntem mici la scara istoriei. Este și nu este adevărat”, a menționat Ioan-Aurel Pop.

Președintele Academiei Române a afirmat că Unirea de la 1918 s-a făcut în acord cu dorințele și interesele națiunii române.

Sincer să fiu mi-aș dori ca Președintele Academiei Române să fie si Președintele României.

Ce ziceți?

Cum ar fi să avem în sfârșit cu cine vota?

Poate prea frumos să fie adevărat.

Dar putem să sperăm…

 

3 comments

  1. Multa sanatate, domnule! Va sustin! Faceti o treaba foarte buna si niste articole foarte interesante si de calitate.
    Multa bafta in continuare

  2. De acord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *