Home / Actualitate / Toate Bogățiile Înstrăinate

Toate Bogățiile Înstrăinate

Un articol preluat de pe IonCoja.

IonCoja:

Un scandal fără pereche !
Sa vinzi viitorul unui popor !

Sa stie tot ROMANUL
De: Mirica Luminita Rozeta
Iata ce avem, si n-avem voie sa stim …

Toate Bogățiile Înstrăinate

Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din vânzarea de minele. Motivul oficial: zacamintele sunt epuizate. Cu toate acestea, opt firme străine au primit licențe de exploatare în zonele epuizate, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conțin aur în valoare de 54 de miliarde de euro.

Explicația: Au avut hartile geologice ale statului roman, ne-a spus dr. ing. Florea Neagu.


Zacamintele de aur din România, majoritatea situate în zona de patrulare aurului –adică perimetrul Baia de Cris, Sacaramb, Zlatna și Baia de Arieș, din Munții Apuseni dar și în Maramureș, sunt exploatate, cu eficiență, de foarte mult timp.

Pe timpul lui Ceaușescu s-au scos între 14 și 20 de tone de aur pe an. Dar, după 1990, extracția a scăzut dramatic,iar în 2005, minele au fost sigilate.

Oficial sa spus că sunt epuizate , dupa cum a afirmat dr. ing. Florea Neagu, fost director al Institutului de Proiectare Miniere, omul care a proiectat si realizat mine de aur in patrulaterul aurului.

Un eveniment interesant sa petrecut în anul 2000, când Banca Națională a refuzat să cumpere aurul de la minele românești pe motiv că nu poate avea mai multă rezervă de prețiu de metal decât 15% din tot ce înseamnă rezervă valută. Cum aceste mine nu aveau voie sa vanda metalul extras decat Bancii Nationale, au dat, cum era de asteptat, faliment.

Dacă străvechile firme românești care se ocupau de metalul prețios au dispărut, în locul lor au venit, în mod ciudat, opt companii străine care au cerut în concesiune parcela pentru prospecțiunea și exploatarea zacamintelor de aur, tocmai de unde au terminat.


250 de tone, doar la Rosia Montana

Potrivit declarațiilor făcute pentru DailyBusiness. Companiile Gabriel Resources din Roșia Montană au găsit o valoare de 11 miliarde de dolari, adică de aproximativ 250 de tone de metale pretioase. De asemenea, compania Carpatian Gold a găsit la mina Barza, în Munții Zarandului, închisă pentru că nu mai era profitabilă , o valoare de 12 miliarde de dolari !

Recent, Ștefan Marincea, președintele Institutului Geologic Roman, a declarat că în țara noastră mai sunt în valoare de cel puțin 54 de miliarde de dolari. Interesant este faptul că toate firmele străine au mers laochit punct – punct lovit, adica au obtinut licente de Prospectiuni si exacta pe exploatare Cele mai bogate zonele … Cum?

Inca este mult aur în subteran

Firmele străine nu au descoperit nimic, datele aparținând școlilor geologice din România. Am fost directorul Institutului de Proiectare Miniere și am realizat mine de aur în Apuseni. Scoteam și producții de 40 de kilograme de aur pe tonă de minereu, ceea ce este foarte mult.

Pot sa spun ca inca este mult aur in subteran, dar nu stiu de ce nu le exploateaza statul direct. Pe vremea mea, informatiile aveau caracter secret , dar acum le sunt toata lumea .

Firmele straine au gasit metale pretioase în România consultand pe hartile geologice realizate lui Ceaușescu.

Acum, statul, prin reprezentantii sai, un stiut perfect ce da in concesie, ne-a spus dr. ing. Neagu.

Prima harta a bogatiilor  Romanești dateaza DIN 1925

În 1925, în România s-a realizat o bază solidă de date privind toate zacamintele naționale. Scoala romaneasca de prospectiuni geologice a crescut constant.

Zacamintele din țară au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialiști și înregistrate pe profil, adică secțiunile desenate ale ariilor prospectate geologic. În 1968, toate aceste date au fost înregistrate și introduse într-un calculator adus de la americani și instalate într-unul din sediile Intreprinderii de Cercetare și Proiectare Geofizică, pe strada Biserica Amzei din București.

În 1971, oamenii de știință au cumpărat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat in alt sediu, in strada Coralilor din Capitala, unde se gasesc profile geologice realizate in toata tara . Pe baza acestor informatii, Ceausescu a facut un plan de extractie pana in anul 2050. Dupa 1990, in imobilul din Coral au lucrat primele numere ale ziarului Adevarul.

Ulterior, imobilul a fost cumparat de omul de afaceri Ovidiu Tender , care desfasoara activitati in domeniul prospectiunilor geologice etc. In fine, in 1992 a izbucnit un scandal in sediul din Coralilor: disparusera toate profilele geologice.

Unul dintre persoanele care au lucrat în institut ne-a spus ca pretul vanzarii documentatiei secrete a fost de 10.000 de dolari …


Este Tinuta Privatizarea rezervelor la secret?

Am solicitat Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licentele primite de firmele străine pentru exploatarea aurului pe teritoriul României. raspuns:

Informațiile solicitate nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public. (…) Sunt documentații ce fac parte din categoria informațiilor clasificate.

Așa cum scrie în Constituția României, art. 136: Bogatii de interes public ale subsolului, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil, de interes national, plajele, teritoriala, resursele naturale ale zonei economice si ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de legea organica fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

Iata ce spune Legea 544/2001: Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei.

Datorie externa, 92,1 miliarde de euro

În decembrie 1989, România nu avea nici o datorie externă. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Bancii Nationale, publicate cu patru luni in urma, tara noastra a acumulat, in ultimii 20 de ani, o datorie externa de 92,1 miliarde de euro.


Înregistrați pentru pretul aurului

Aurul a înregistrat un istoric maxim de 1.505,4 dolari pe uncie (nr-unitate de masura egala cu 35 de grame), fiind tranzactionat la 1.502,96 dolari, fata de 1.493,9 cu cat a fost vandut marti. Economistii apreciaza ca pretul aurului a crescut cu 5% in aprilie, iar trendul ar putea continua, metalele pretioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri.

Dezvaluiri Libertatea

Secretele zacamintelor de aur, vândute pe 10.000 de dolari

22 aprilie 2011

http://www.libertatea.ro/ detalii / articol / dezvaluiri- libertatea-secretele-zacaminte lor-de-aur-vandute-pe-10-000- de-dolari-332016. html
============================

Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie din Bucuresti, unul dintre cei mai cunoscuti geologi romani specializati in mediul de aur.
======================

Un studiu recent privind exploatarea zacamintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a unui metal prețios. „Ocupam locul cinci în lume la extragere, în decursul istoriei”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie din București, autorul cercetării.

Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zacaminte. Cat inseamna asta? Daca ne raportam la cursul BNR de vineri trecut, cand un gram de aur a fost de 180 de lei, valoarea totala a unui zacamintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Si aceasta in conditiile in care poporul roman se lupta cu saracia si cu nesiguranta locurilor de munca.

Mineritul aurului pe teritoriul Romaniei este o traditie multimilenara. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judetul Salaj și aparținând epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Inca de atunci, stramosii nostri cunosteau metalurgia aurului.

Suntem pe locul cinci în lume

„Din stravechime pana acum, din Carpatii Romaniei s-au extras 2.070 tone de aur, lucru care ne plaseaza pe locul cinci in lume, dupa Africa de Sud, Canada, Statele Unite si Australia. Dupa cum se vede in grafic, cea mai mare parte a fost folosita de altcineva decat de populatia romana, dar inca mai avem in sedimente trei ori cat sa exploatat pana acum, adica aproximativ 6.000 de tone.Va mai vedem cum vor fi folosite Deocamdata, pe noi, pe specialiști, nu ne întreaba nimeni nimic„, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuti geologi romani specializati pe salturi de aur.

Tara noastra primeste prea putin pentru zacamintele pe care le concesioneaza

Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primește din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o răscumpărare de doar 4% din tot ce se extrage. Adică, dacă se câștigă 100 de milioane de euro din extracția aurului, statul încasează 4 milioane , iar restul merge la firma care exploatează mina.

„Eu cred că aceste drepturi sunt în detrimentul țării noastre, care primește prea puțin pentru investițiile pe care le concesioneaza. Sigur că investitorul trebuie să câștige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasa, adică trebuie să câștig și România, sau România în primul rând rand, pentru că este proprietarul „; ne-a spus prof. Gheorghe Popescu.

De mentionat este faptul că în Africa de Sud redeventa pentru aur este de 20%.

Exclusiv
Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!
Sorin Golea 14 Noiembrie 2011,

http://www.libertatea.ro/ detalii / articol / Avem-6000-de-tone-de-aur-adica -250-de-miliarde-de-euro-36478 5.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.