Home / Actualitate / Incorect Politic Susține Înarmarea Pădurarilor cu Mitraliere Automate

Incorect Politic Susține Înarmarea Pădurarilor cu Mitraliere Automate

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
September 27, 2019

Defrișările ilegale vor înceta doar atunci când românii de rând vor trece la acțiune.

ActiveNews:

Peste o sută de pădurari din majoritatea județelor țării au participat, marți, la o demonstrație în fața Palatului Parlamentului, pentru a atrage atenția autorităților asupra violențelor înregistrate în ultimele săptămâni împotriva pădurarilor, informează Agerpres.

Potrivit conducerii Federației „Silva”, manifestația a fost organizată după ce un pădurar din Pașcani a fost omorât, recent, de către hoții de lemne, iar alți doi silvicultori, din Borca (județul Neamț), și Turda (județul Cluj), au fost bătuți și amenințați cu cuțitul de alți infractori surprinși la furat de lemne.

Știti cine fură lemne, amenință și agresează pădurari?

Înarmarea Pădurarilor

Ați ghicit, țiganii.

Despre situația silvicultorului ucis la Pașcani de hoții de lemne, directorul Romsilva a considerat „incalificabil” faptul că pădurarul nu ceruse ajutorul colegilor înaintea acțiunii din ziua respectivă.

Ceea ce este incalificabil este faptul că pădurarii nu sunt dotați cu arme de foc.

Într-o țară care ține la viitorul mediului înconjurător, legea ar fi de partea pădurarului care deschide focul împotriva hoților de lemne. În țara noastră, legea este de partea hoțului.

„Iertați-mă, dar și incidentul de la Iași este expresia unei prime emoții: omul acela, singur în pădure, i-a surprins, oamenii aceia, la emoția aceea, n-au știut și au reacționat foarte prost și au ales cea mai proastă variantă, și este incalificabil ca tu, ca pădurar, simțind pericolul, să nu suni un coleg – ‘vino cu mine, dimineață la ora 4, pentru că s-ar putea să am un necaz acolo singur’. Și știți și voi că riscurile în pădure sunt multe. Astfel de chestiuni vă recomand: plecați uneori în echipă, sunați-vă colegul – ‘vezi că plec acolo’, pentru că da, sunteți singuri în pădure și neapărați, și nu vă va apăra nimeni decât Dumnezeu”, a apreciat Gheorghe Mihăilescu.

Până vine colegul, țiganii o șterg. În cazul hoților de lemne trebuie acționat fără milă, vorbim de genocidul copacilor care înseamnă uciderea mediului și destabilizarea întregului ecosistem.

Pe de altă parte, directorul Romsilva le-a transmis silvicultorilor că a demarat discuțiile cu Poliția Română pentru reglementarea contextului în care pădurarii vor putea folosi din nou arme cu glonț.

Salut această decizie a directorului Romsilva și sper că nu este doar o declarație verbală, ci va fi urmată de măsuri pentru înarmarea pădurarilor.

„Eu vă susțin, sunt alături de voi, astăzi am cerut audiență la Poliția Română, pentru a clarifica chestiunea cu armele, voi căuta și voi vedea ce mecanism să punem în funcțiune, pentru că da, noi am avut arme de vânătoare, noi am avut arme cu țeavă scurtă, am avut multe arme, și legile s-au schimbat, și pe noi ne-au lăsat așa. Referitor la uniforme, este gata decizia pentru uniforme. A fost un proces greoi, dar l-am dus la capăt, am adjudecat împreună cu voi modelul de uniformă, vă recomand și vă rog să o purtăm cu decență, cu respect, cu mândrie”, a afirmat Gheorghe Mihăilescu.

Nu mă refer la înarmarea lor cu puști de vânătoare de acțiune cu șurub.

Înarmarea Pădurarilor

Acestea sunt mult prea lente și ineficiente.

Incorect Politic susține înarmarea pădurarilor cu arme automate de ultimă generație dotate cu senzor infraroșu, dispozitiv optic și încărcător mărit. 

Statele Unite ale Americii, care ne prețuiește pentru parteneriatul strategic, în cadrul acestui parteneriat poate să doneze niște mitraliere NATO sau cel puțin să ne facă o reducere semnificativă, că doar le cumpăram vechiturile alea ruginite de F-16.

Pădurarii să fie înarmați cu așa ceva:

Înarmarea Pădurarilor

Sau așa:

Înarmarea Pădurarilor

Sau varianta românească, dar făra lansatorul de grenade, pentru a nu face alte pagube forestiere:

De asemenea nu ar strica să primească puști cu lunetă, cu care să fie staționați în turnuri de veghe aflate la o distanță semnificativă de pădure, urmărind liziera în timp real pentru când apar căruțele cu țigani trăgând lemne după ele.

Înarmarea Pădurarilor

Potrivit conducerii Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva”, pădurarii nu mai au permisiunea de a purta arme cu glonț, ci doar arme cu gloanțe de cauciuc sau arme cu gaz, care nu îi sperie pe hoții de lemne.

Cu toate acestea, directorul Romsilva i-a asigurat pe pădurari că prioritatea lui este siguranța silvicultorilor, pe care o consideră mai importantă decât protecția mediului sau decât valorificarea pădurii ca resursă economică.

„Ce s-a întâmplat la Iași și se întâmplă prin țară este prelungirea unei emoții: în societatea românească s-a produs o fractură între unii oameni care au înțeles unele lucruri și unii oameni care nu au înțeles. Dar este vremea să ne împăcăm cu noi și cu cei de lângă noi, pentru că pădurea este un spațiu public și trebuie să aparțină tuturor, deci atât efectele sale favorabile cât și nefavorabile nu se opresc la hotar, la marginea pădurii, ele continuă asupra societății, asupra oamenilor, asupra bunurilor. Trebuie să fiți conștienți de aceste obligații și funcții ale pădurii. Voi sunteți niște profesioniști. (…) În concepția mea, pe primul loc este omul, pe locul doi este protecția mediului și abia pe locul 3 vine principiul economic al valorificării unei resurse. Avem o resursă valoroasă, avem păduri frumoase, valoroase, avem cele mai multe păduri virgine și cvasi-virgine, avem cele mai multe păduri naturale, avem cea mai frumoasă floră și faună din Europa. Toate acestea sunt efortul vostru și al înaintașilor voștri, că sunt de 200 de ani. Nu le-am făcut noi, nu s-au făcut peste noapte. Haideți și noi să le respectăm, că dacă le vom respecta și noi, le va respecta și publicul larg, va înțelege acest mecanism”, le-a transmis directorul Romsilva pădurarilor veniți să protesteze în fața Parlamentului.

Societatea românească poate opri genocidul verde, dar trebuie să acționeze.

La naiba cu petițiile online și cu protestele inofensive! Scrieți direct consilierilor locali și cereți înarmarea pădurarilor.

Având în vedere că poliția nu intervine în păduri, că pădurarii sunt bătuți fără nici o repercusiune și că nu sunt camere de luat vederi în copaci, poate că a venit timpul să formam Brigăzile Codrului; grupuri de câte 5 tineri înarmați cu ce apucă pornind la vânătoare de hoți prin pădurile de lângă localitățile lor. Așa cum patrulează bulgarii granița împotriva imigranților ilegali să patruleze românii codrul împotriva hoților de lemne.

E o vorbă haiducească: Codru-i frate cu românul.

Fratele nostru conteaza pe noi.

9 comments

 1. Daca nu ma-nsala memoria , un demers de acest gen , precum cel prezentat de dumneata in postare , a mai fost facut si prin anii ’90 inceput de 2000 . Si atunci era solicitata inarmarea padurarilor cu AK-uri { nu neaaparat avand infrarosii sau lunete } avand magazie scurta respectiv modificate sa traga doar FF cele zece cartuse , evident cei inditruiti sa poarte arma , avand asupra lor minim doua magazii . Si atunci s-a facut mare tam-tam pe chestia sigurantzei lucratorilor silvici si , la fel ca si acum , au fost depuse in Parlament tot asa , dupa un protest al padurarilor acele cereri ale ROMSILVA . N-au avut castig de cauza deoarece 1] autoritatile au constatat ca unii padurari abuzau de dreptul de arma , 2] cum dracu sa mai fi barbierit Verestoy Attila muntii si 3] aceleasi autoritati stiau precis ca , acele arme se pot intoarce oricand impotriva stapanirii . Nu mai amintesc d e faptul ca propietarul domeniului de la Balc ar fi avut mari probleme in a-si creste mistretzii folositi pentru distractiile anuale ale sale si ale amicilor sai ultrapotentati . Fireste ar fi mai multe dar nu doresc sa-ti acaparez pagina .Una peste alta , chiar daca ar fi dotati cu mitraliere MG40 , se stie foarte c lar ca , nu doar tziganii sant cei ce taie padure a fara autorizatie astfel incat , ma cam indoesc d e faptul ca demersul silvicultorilor va avea vreun succes . Traim in Romania iar asta , ne mananca tot timpul cum , spunea un clasic in viatza .In final o intrebare… retorica cel putin : cum dracu se pute a ca inainte de ’89 sa nu taie NIMENI fie si-o creanga uscata fara aprobare din padurile tzarii iar dupa ’90 s-au putut rade sute de hectare d e padure fara ca NIMENI sa raspunda in vreun fel ? Asta sa-nsemne civilizatia secolului 21 ? Pai , fara sa vreau dar mi-amintesc de spusele lui Ceausescu : ” In viitor , cine va avea paduri va avea viatza “.

 2. Bine ca mi-am adus aminte : mitraliera automata , asa cum spuneti in titlu , NU EXISTA ! Ati produs fara sa vreti fireste , un pleonasm . Postarea in schimb , a fost de la excelenta in sus .

 3. Credeti ca lasa sindicatul gangsterilor internationali sa se inarmeze romanii ?

  Nu vedeti cu cata desperare se incearca sa se dezarmeze americanii???
  Treaba e dirijata in primul rand de la centrul saurienilor care planuiesc pas cu pas exterminarea popoarelor Europei !

  Treaba nu se limiteaza doar la “Romanica” !!!

  Sunt banditii aia mari care blocheaza reinarmarea popoarelor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • @
   caroline gunderode La americani sta scris in AL DOILEA AMENDAMENT { cartea lor d e capatai } faptul ca , cetatzenii americani au dreptul sa se inarmeze si mai ales faptul ca POT FOLOSII ARMELE CHIAR SI IMPOTRIVA PROPRIULUI LOR GUVERN . La noi… simpla idee le da fiori de moarte ” alesilor ” d’aia n-avem dreptul la arme fiind condamnati sa asteptam sa ne omoare banditii . Fireste ca , mai exista… 112 !!!!

 4. Cat fura tiganii fara acte si cat fura strainii padure “cu acte”?
  Nu va extaziatai ca sint acuzati tigani de fuyrt de lemne… CU CARUTA – cel mai probabil pentru foc iarna ca in Romania nu e ca-n Grecia, de exemplu.
  Defrisari masive si retrocedari de padure – cu legi pentru hori “calificati” si fara justificare reala, astea sint problemele grave.
  Si eu cred ca nu omori oameni pentru ca taie copaci fara acte ci ii pui la plata sa despagubeasca proprietarul.
  Mitraliera este facuta sa omori repede multi oameni, nicidecum sa te aperi.
  … de unde atata constinta sa te duci la 4 dimineata in padure sa vezi daca nu sint hoti “la treaba”….?
  Mai degraba exista o legatura intre cele doua “parti” si partea “suiparata” s-a dus sa “de o lectie” de autoritate, cu sfarsit contrar mandrului plan.
  —-
  Pusca – da, contra lup, ris, mistret, urs… dar sa nu fie acoperire pentru vanat de placere sau de consum si nici amenintare pentru partenerii “fara acte”.

 5. Tiganii fura sa se incalzeasca la iarna, nu au capacitatea sa fure pentru a comercializa ceea ce fura (desi ar vrea). Cei care fac cele mai mari pagube padurilor Romanesti sunt strainii, in primul rand austro-maghiarii cu “firmele” lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *