Home / Internațional / În China operează rețele de torturare a pisicilor – țara nu are legi de protecție a animalelor

În China operează rețele de torturare a pisicilor – țara nu are legi de protecție a animalelor

Sterie Ciumetti
Incorect Politic

Noiembrie 24, 2024

În China operează rețele de torturare a pisicilor - țara nu are legi de protecție a animalelor

În China operează rețele de torturare a pisicilor – țara nu are legi de protecție a animalelor

Pisici fierte de vii, băgate în cuptoare cu microunde și storcătoare de fructe, amputate, disecate, jupuite și hrănite cu substanțe acide și apoi postate pe internet pentru distracție și profit. În China, acest lucru nu este doar comun, ci și complet legal. Țara nu are legi care să protejeze animalele împotriva abuzurilor, în ciuda protestelor tot mai puternice ale iubitorilor de animale de pretutindeni. Abuzatorii apar adesea pentru a-și bate joc de activiști pe Twitter.

Ei postează mai multe abuzuri și îi amenință pe cei care le scot la iveală acțiunile. Aceștia operează în văzul tuturor, cu impunitate. Ei sunt mândri de ceea ce fac. Mulți citează legea și cultura chineză ca fiind permisive pentru această practică bolnavă. Abuzatorii recrutează chiar și copii pentru a participa.

Există o întreagă asociație care se preocupă de problema drepturilor animalelor din China, se cheamă FelineGuardians și aceasta încurajează oamenii să trimită scrisori autorităților din China pentru a face ceva în privința acestor rețele de tortură. Momentan nu are filială în România.

Model de email:

 

Stimate autorități chinezești,

Există nenumărate dovezi îngrozitoare care arată existența unei rețele online de abuzuri și tortura a pisicilor în China. Aceste grupuri folosesc metode extrem de brutale și crude pentru a tortura și ucide pisici nevinovate, înregistrând și încărcând sau transmițând în direct pe internet actele lor. Utilizatorii forțează animalele să îndure suferințe enorme, provocându-le dureri de nedescris doar pentru „distracție” sau pentru a obține profit și vizualizări din activitatea lor tulburătoare.

În aceste grupuri, participanții împărtășesc fotografii și videoclipuri cu torturi de pisici, organizează provocări de tortură și discută despre înrăutățirea metodelor lor de ucidere. Acest tip de comportament nu este doar inuman, imoral și violent, ci și dăunător din punct de vedere mental pentru spectatori, printre care se numără și adolescenții și minorii care au acces la aceste platforme online.

Rezultatele unor cercetări extinse au confirmat existența unei legături directe între cruzimea față de animale și violența față de oameni.

Prin urmare, îndemn insistent guvernul chinez să pună în aplicare legile privind protecția animalelor și să introducă pedepse severe pentru cei care maltratează animalele.

Cu sinceritate,

destinatari:
National People’s Congress
asep@npc.gov.cn –zgrdnpc@npc.gov.cn

Supreme People’s Court Standing Committee
zgrmfy_mygt@chinacourt.org – yzxx@court.gov.cn

3 comments

  1. Dar oamenii o duc bine în China, cum pretind numeroşii ei propagandişti de la noi?
    Căci chinezii au început să se şi auto atace, ca în SUA, precum în cele trei atacuri publice chinezeşti din noiembrie 2024:
    „Atac cu cuțitul în China: un student a ucis opt oameni și a rănit alți 17.‟
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/atac-cu-cutitul-in-china-un-student-a-ucis-opt-oameni-si-a-ranit-alti-17-3008979
    .
    „Două atacuri în masă au zguduit China, în doar o săptămână. Comentariile populaţiei au fost cenzurate rapid de autorităţi.‟
    https://adevarul.ro/stiri-externe/china/doua-atacuri-in-masa-au-zguduit-china-in-doar-o-2402352.html
    .
    19 noiembrie 2024
    „Violență scăpată de sub control în China. Atac cu mașina în mulțime‟
    https://evz.ro/violenta-scapata-de-sub-control-in-china-atac-cu-masina-in-multime.html

    63 persoane ucise și 166 rănite în atacurile din ultimul an
    Conform înregistrărilor poliției, în acest an au avut loc 19 incidente de violență nediscriminatorie în China, în care autorul nu era cunoscut victimelor.
    „Acestea sunt simptome ale unei societăți cu multe nemulțumiri acumulate”, a declarat Lynette Ong, profesor distins de politică chineză la Universitatea din Toronto, Canada, pentru AFP.
    „Unii oameni aleg să renunțe. Alții, dacă sunt supărați, vor să se răzbune.”
    Funcționarii Partidului Comunist se tem că atacurile ar putea descuraja turismul
    O economie în declin, șomajul ridicat în rândul tinerilor și o criză imobiliară care a afectat economiile au dus la o incertitudine tot mai mare în rândul chinezilor cu privire la viitor.
    Ong a spus că, în aceste circumstanțe, atacurile violente erau „latura negativă a aceleași monede”.
    Președintele Xi Jinping a ordonat oficialilor locali să asigure siguranța și „stabilitatea socială” a comunităților și să „prevină strict cazurile extreme”.
    Partidul Comunist a extins rapid supravegherea în ultimii ani și, după atacul cu mașina de săptămâna trecută din Zhuhai, au fost date noi ordine pentru desfășurarea oficialilor locali și a lucrătorilor comunitari pentru a încerca să prevină tulburările.

    • Fratioare chiar daca nu o duc “bine” oamenii in China, nu e problema mea. Ce propui? Să-i “elibereze” americanii cum i-au “eliberat” pe japonezi? Sau pe noi. Stiu sa recunosc propaganda cand o vad. Ce coincidenta extraordinara ca in SUA toti “conservatorii” sunt foarte viteji cand e vorba de China dar se scapa pe ie cand e vorba de Israel. Ca si la noi…

      • Frecţioare, dar care e „problema‟ ta? Eu cred că pe tine te-au „eliberat‟ sovieticii, nu americanii, cum spui, şi aşa ai rămas eliberat de orice probleme, dar cu obsesii anti-americane şi cu dragostea de lagărele sociale comuniste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *