Home / Actualitate / Găsiți o Mână de Patrioți și Se Va Întoarce Țara! Nu Vă Fie Frică!

Găsiți o Mână de Patrioți și Se Va Întoarce Țara! Nu Vă Fie Frică!

Mortuz
Incorect Politic
Martie 6, 2018

Găsiți o Mână de Patrioți și Se Va Întoarce Țara! Nu Vă Fie Frică!

Ion Vianu (83 de ani) scriitor, medic psihiatru, este fiul omului de litere Tudor Vianu. A emigrat din Republica Socialistă România în Elveția în 1977, condamnând folosirea psihiatriei că armă politică.

Ion Vianu va lansa cea de-a treia reeditare a volumului Amor Intellectualis, prilej cu care a vorbit despre România de azi.

Refuz să mai vorbesc despre tranziție după 28 de ani. Și comuniștii s-ar fi jenat, prin 1976, să vorbească despre greaua moștenire lăsată de burghezie! Pur și simplu, constat că trăim într-o țară în care mulți indivizi o duc bine: dacă ești indiferent și ai bani poți avea o viață plăcută.

Dar statul nu-și face datoria, a devenit sluga oligarhiei. Sănătatea publică, transporturile, educația sunt la pământ. Regresul educației naționale face parte din această indiferență generalizată pentru viața publică”, a spus Ion Vianu.

“Dacă intri în labirintul celor trei Vianu – pentru că vorbim de Tudor Vianu, Ion Vianu şi Ştefan Vianu –, poți rămâne impresionat de parcursul intelectual ferm al fiecăruia, atât de apropiați, dar atât de diferiți’’, spunea un bun prieten de familie şi în ale scrisului. O aristocrație intelectuală de familie care și-a dovedit pe deplin caratele valorii, precum o bijuterie veche, de colecție.

Ca român sunt decepționat cum arată România postcomunistă. În naivitatea mea, o anticipăm ca pe o comunitate de oameni liberi, creatori; din nefericire, este lucrată de egoism, iar frică se manifestă pe cai mai subtile decât în comunism.

Aș vrea să spun românilor: nu vă fie frică! În ciuda acestui fapt, continui să cred în viitorul unei țări care a avut o istorie de succes, propovăduind , totodată, primul vers al imnului nostru național”.

Se răsucesc în mormânt strămoșii noștri care s-au sacrificat pentru noi să ne fie nouă bine și noi ne abandonăm țara.

Dacă doriți să faceți o schimbare; Uniți-va!; noi suntem ultima speranța.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *