Home / Actualitate / “Fenomenul Șoșoacă” sau cum să încercuiești de unul singur o mare armată

“Fenomenul Șoșoacă” sau cum să încercuiești de unul singur o mare armată

Incorect Politic
Mai 6, 2023

"Fenomenul Șoșoacă" sau cum să încercuiești de unul singur o mare armată

“Fenomenul Șoșoacă” sau cum să încercuiești de unul singur o mare armată

Via Certitudinea:

Într-unul din filmele cu Rambo (nu mai știu care, parcă Rambo III), există o replica savuroasă prin absurdul ei comic, generat de context. Invincibilul personaj interpretat de Sylvester Stalone reușește, după lupte spectaculoase și neverosimile cu dușmanul sovietic, să-și elibereze comandantul și prietenul său dintr-o bază militară unde era sechestrat de ruși. Și tocmai când credeau ei că misiunea e îndeplinită, iată că în zare au apărut alte trupe ale dușmanului, echipate și înarmate până-n dinți și hotărâte să-i elimine. Îngrijorat, prietenul proaspăt eliberat îl întreabă pe salvator: „Și acum ce facem?”. La care Rambo îi dă răspunsul monumental de absurd de care vorbeam: „Îi încercuim!”.

Nu mai știu ce a urmat, dar a rămas replica, absurdă și neverosimilă, care e o bună temă de gândire pentru situații similare. Și când spun asta mă gândesc la situația actuală a României. Întrebarea care se pune este, așadar, următoarea: poți înconjura, de unul singur, un dușman numeros și înarmat până-n dinți?

Răspunsul este afirmativ și avem un exemplu concret: Diana Iovanovici Șoșoacă, senatoarea independentă și președintă a Partidului S.O.S. România. Iar „trupele aliate” pe care a reușit să le încercuiască sunt Parlamentul, Guvernul și Președinția.

Avalanșa intervențiilor ei oficiale (interpelări, declarații politice, proiecte de lege, peste 900 de luări de cuvânt) și neoficiale/civice (live-uri, scrisori deschise, apeluri etc.) dau, efectiv, senzația că atacă din toate părțile instituțiile statului. Adică le-a încercuit efectiv, ea nefiind în realitate decât una singură.

Cum a fost totuși, posibil? Conceptual este foarte simplu, dar foarte greu de pus în practică. Diana, neavând niciun comanditar intern sau extern în spate (căci nu are!), deci neavând precomenzi și embargouri politice, face exact ce o taie capul. Uneori o taie bine, alteori nu, dar efectul de forță incontrolabilă e covârșitor. „Algoritmii de lucru” ai serviciilor sunt total inoperanți în cazul ei, pentru că Diana Șoșoacă e insensibilă la amenințări, șantaje, funcții, bani sau blaturi. Dacă o interesează cu adevărat ceva este, probabil, puterea. Cât anume din această dorință de putere ține de orgoliu și cât anume ține de patriotism, asta nu se știe, deocamdată. Probabil procentele sunt amestecate. Și nici nu e rău să fie așa, căci dorința de putere e un resort necesar în orice luptă politică. Important e ca această dorință să nu fie exclusivă, nemailăsând loc pentru binele națiunii. Dar aici intrăm pe terenul componentelor „inponderabile” ale unei personalități. De aici încolo nu mai putem calcula, putem doar miza.

Revenind la „încercuire”, aceasta nu e doar o metaforă, e un fapt. E o încercuire mediatică, operată pe două direcții. Pe de o parte prin presa autohtonă, pe care Diana Șoșoacă o obligă efectiv să reacționeze, fie și la modul batjocoritor, iar pe de altă parte prin presa internațională, pe care senatoarea a reușit să o „mobilizeze” masiv, prin atitudinea consecvent antivaccinistă  și declarațiile politice referitoare la cutremurul din Turcia.

Despre niciun politician român nu s-a vorbit atât de mult într-un interval de timp atât de scurt și pe o arie mondială atât de mare ca despre Diana Șoșoacă. I-a acordat spații generoase mass-media din China, India, Turcia, Serbia, Rusia, Statele Unite (aici a acordat un interviu celebrului Alex Jones, la care niciun român n-a ajuns, până la ea).

Și toate astea fără alte costuri decât consumul uriaș de energie care o face să fie prezentă în același timp peste tot unde se fură ceva, unde se distruge ceva, unde se trădează ceva. Nu poate hoțu’ să mai fure din averea statului că-l vede Șoșoacă și-l denunță poporului. E o realitate greu de înghițit pentru cei care sunt dispuși să dea (și chiar dau) zeci de mii de euro pentru a obține un amărât de scaun parlamentar.

Toată această ubicuitate a senatoarei (în sensul teologic și tehnologic al noțiunii de ubicuitate, mai puțin în cel din dreptul penal) apasă ca un capac de plumb asupra structurilor puterii din statul român, care n-o mai pot ignora. Nu știm dacă Diana Iovanovici Șoșoacă va reuși să-și mențină poziția de lider absolut într-o luptă în care nu are niciun aliat politic. Ceea ce putem spune cu certitudine este că, în momentul de față, ea a reușit performanța incredibilă de a încercui, efectiv, de una singură, întreaga clasă politică din România.

Miron MANEGA

16 comments

 1. In fiecare seara ascult alex jones si acuma cateva saptamani chiar am fost surprins de aparitia ei

  • Alex Jones și Infowars sunt opoziții controlate. Ei nu vor să recunoască faptul că talmudiștii controlează orice aspect al societății occidentale. Grasul a fost expus de către Kanye West, Nick Fuentes și David Duke. Îmi pare bine că tinerii nu mai au încredere în conservatori și minciunile lor.

 2. Șoșoacă are prea multe probleme. Pe lângă faptul că ea este obeză și vorbește ca un elev de gimnaziu, această femeie susține feminismul și democrația–două ideologii care sunt incompatibile cu naționalismul etnic. Societatea modernă este atât de degenerată încât bărbații europeni au rămas fără coaie și așteaptă să fie salvați de către niște femei care se cred “puternice” și “independente”.

  • Xena, prințesa războinică

   N-am auzit nici un elev de gimnaziu vorbind așa, dar uite două vorbe înțelepte din bătrâni:

   1. Hombre que trabaja pierde tiempo precioso;

   2. Un bărbat adevărat nu poate avea succes.

 3. Pixelu Albastru

  Adevărurile care supără se spun în glumă. Caricatura articolului nu prea este caricatură. Șoșo este și din serialul „Tuinpix” care avea motoul :bufnițele nu sunt ce par a fi.

 4. Pixelu Albastru

  Hai să văd ce scrie și pe saitul partidului SOS. Surpriză! Nimic despre Herling, nimic despre Vexter, cea mai recentă comunicare este cu pesticidele din grâul hahol.
  Tare combate Șoșo!

 5. Interesant ca stiti ca “nu are pe nimeni in spate, neavând niciun comanditar intern sau extern”, dar nu stiti “cât anume din această dorință de putere ține de orgoliu și cât anume ține de patriotism, asta nu se știe”

 6. ps
  si da, dupa moartea lui Vadim Tudor, asta (Sosoaca) e cam singura femeie politician , cu “cojones’ din politichia autohtona..

  • pps
   intrebare; cati dintre razboinicii de sofa care posteaza pe aici, sub anonimat (ha, ha..) au ajuns pe lista de ucideri tintite a ukrainienilor banderisti (Mirotvorets).
   .ceea ce, nici macar Israelul (prin Mossad) nu isi permite..

 7. NUMAI ȘOȘOACĂ S-A ABȚINUT! Nou proiect de Big Brother – Carduri Electronice cu Cip pentru Diasporă – trecut ca prin brânză la Senat. TOȚI AU VOTAT PENTRU, cu o singură excepție
  (Toți cei 13 senatori AUR au votat pentru, cot-la-cot cu PSD, PNL, USR, UDMR…)
  https://www.activenews.ro/stiri/NUMAI-SOSOACA-S-A-ABTINUT-Nou-proiect-de-Big-Brother-Carduri-Electronice-cu-Cip-pentru-Diaspora-trecut-ca-prin-branza-la-Senat.-TOTI-AU-VOTAT-PENTRU-cu-o-singura-exceptie-181919

  […] Dacă despre extrem de larga majoritate a senatorilor știm că sunt doar ventuze ale nenumăratelor brațe ale caracatiței sistemului clientalar bazat pe corupție, șantaj, oportunism și aservire față de serviciile secrete, de la senatorii AUR, dintre care se remarcă cel puțin unul care știe foarte bine cu ce se mănâncă cardurile cu cip, nu ne așteptam la votarea, în masă, cu Pentru, Pentru, Pentru, de 13 ori, alături de cornutele și lupii de la PSD, PNL, UDMR și USR. [..]

 8. Faptul ca Sosoaca NU a votat împotriva cardului electronic cu cip, spune multe despre ea……
  Oare ce spunea Marele Duhovnic al Neamului Românesc JUSTIN PÂRVU ? NU ACCEPTATI NICI-UN DOCUMENT BIOMETRIC !

 9. https://www.national.ro/politica/diana-sosoaca-a-facut-circ-in-parlament-senatoarea-a-atacat-aur-hai-sictir-video-794393.html
  Diana Șoșoacă, de neoprit în Parlament: „Hai, sictir!” – VIDEO „N-avem nevoie de Europa, rușine să vă fie”, a mai spus senatoarea independentă. „Rușine să vă fie, trădătorilor! Europa nu este o țară. Cum să intonați imnul Europei, înaintea imnului României?. Trădătorilor care sunteți! Ăștia, trădătorii, care se ridică la comandă! Nemernicilor. Ați trădat România!”, a mai spus Șoșoacă. [..] „N-au făcut nimic, n-au luat nicio atitudine. Patrioți de hârtie. Ăștia sunt marii patrioți AUR. HAUR! Aștia vă sunt trădătorii neamului. Unul nu a luat atitudine pentru intonarea imnului României. Toți s-au ridicat să intoneze un rahat de imn al unei țări inexistente – Europa. Trădători de neam și țară. Hai, sictir, AUR!”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *