Home / Actualitate / EVENIMENT: CONFERINȚĂ despre rezistența anticomunistă, interzisă în școli?! București 27 ianuarie ora 16:00

EVENIMENT: CONFERINȚĂ despre rezistența anticomunistă, interzisă în școli?! București 27 ianuarie ora 16:00

Incorect Politic
Ianuarie 26, 2024

EVENIMENT: CONFERINȚĂ despre rezistența anticomunistă interzisă în școli?! București 27 ianuarie ora 16:00

EVENIMENT: CONFERINȚĂ despre rezistența anticomunistă, interzisă în școli?! București 27 ianuarie ora 16:00

Via Ortodoxinfo:

Sâmbătă, 27 ianuarie, în București, va avea loc o conferință pe tema recentului scandal creat de decizia Inspectoratului Școlar București de a interzice, în toate școlile din Capitală, accesul unor organizații care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului.

Este vorba despre Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și de Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”.

Conferința va avea loc începând cu ora 16.00, la sediul Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” din București, str. Veseliei nr. 21, Sector 5.

„Chemăm toți cetățenii țării să ni se alăture în această luptă. Dar mai ales așteptăm profesorii și elevii, alături de părinții lor. Ei trebuie să ia atitudine împotriva programului de introducere în școli a istoriei falsificate, concomitent cu interzicerea adevărului istoric.

Se repetă ceea ce se întâmpla în anii 1950: falsificarea brutală a istoriei românilor, amputarea memoriei demnității românești. Roller-ii de astăzi, de multe ori urmași direcți ai celor veniți atunci pe tancurile sovietice, au același scop ca atunci: spălarea creierelor tinerelor generații, pentru anihilarea instinctului de conservare a acestei națiuni”, anunță organizatorii.

La eveniment participă doamna Zoe Rădulescu, născută în închisoare, fiica luptătorului anticomunist Gogu Puiu, căzut în 1949 în luptă cu batalioanele Securității.

One comment

  1. Respect pentru organizatori, treceti la faza de fluturasi ca sa ajunga lumea sa cunoasca aceste lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *