Home / Evenimente / Embargoul Intelectual la Salonul BOOKFEST 2018

Embargoul Intelectual la Salonul BOOKFEST 2018

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 2, 2018

În perioada 30 mai – 3 iunie are loc  Salonul Internațional de Carte Bookfest București, ediția a XIII-a;

La acest salon, cărțile editurii Sânziana au fost interzise, cărți despre rezistența armată anticomunistă.

Embargou Intelectual la Salonul BOOKFEST 2018

Vorbim despre un embargo intelectual. Se interzic cărți în România anului 2018, în România “democrată”.

Cărți despre oameni care au murit ori au fost întemnițați pentru refuzul lor de a accepta comunismul iudei-bolșevic.

Ca reacție la aceast embargo intelectual, Editura Sânziana, prin managerul ei Florin Dobrescu, a dat următorul comunicat scris:

Comunicat de presă

În numele Editurii Sânziana, anunțăm publicul iubitor de carte că participarea noastră la Bookfest 2018, în perioada 30 mai – 3 iunie, nu mai este posibilă.

Cărțile Rezistenței anticomuniste nu vor fi prezente la acest eveniment cultural.

Ogoranu, Haiducii Dobrogei, Constantin Iulian, martirii temnițelor comuniste nu sunt doriți de organizatorii salonului de carte.

În mod inexplicabil – deși ulterior ni s-au oferit explicații puerile – ni s-a comunicat (si asta doar telefonic) că participarea Editurii Sânziana nu mai este dorită, deși anterior ni se comunicase oficial inclusiv amplasamentul stabilit pentru standul editurii.

Solicitarea organizatorilor, cu două săptămâni înaintea deschiderii, de a prezenta lista integrală  a titlurilor expuse la acest salon s-a suprapus cu schimbarea atitudinii față de noi.

Au urmat tergiversări și o proastă comunicare, pentru ca în final să ni se ofere – doar telefonic – o serie de scuze jenante, în opinia noastră, dat fiind nivelul pe care îl presupune un atât de prestigios eveniment.

Ni s-ar fi părut mai cinstit să ni se comunice adevăratul motiv al schimbării atitudinii față de noi.

Faptul că Bookfest se află „sub înaltul patronaj” al Președinției României și beneficiază de suportul Ministerului Culturii să reprezinte oare premisa unor intruziuni de ordin politic sau ideologic în selectarea expozanților?

Ori prezența Ambasadei SUA în primul rând al partenerilor BOOKFEST constituie un prilej pentru excesul de corectitudine politică al unor structuri ale sistemului, fără legătură cu cultura, dar omniprezente în toate domeniile vieții românești?

Noi credem că la o ediție BOOKFEST al cărei “invitat de onoare” sunt Statele Unite ale Americii, ar fi fost binevenită prezența unei cărți precum Mesagerii Libertății, dedicate eroilor parașutați de aviația militară americană între 1951-1953 în România comunistă. La fel, biografia lui Ion Gavrilă Ogoranu, salvat de la moarte de însuși președintele American Nixon. Cine vrea uitate aceste capitole ale Istoriei recente?

Nu este prima oară când activitatea noastră editorială întâmpină obstrucții și discriminări.

Editura Sânziana se află de mult timp pe lista neagră a unor grupări și instituții care nu doresc o Românie în care circulația ideilor să fie liberă și Istoria să fie învățată în lumina Adevărului. Spre exemplu, sunt mai bine de nouă ani de când sălile tuturor instituțiilor publice ale Capitalei sunt închise lansărilor de carte ale editurii noastre.

Și totuși, nu ne vom descuraja. Chiar dacă ne încearcă o amărăciune văzând că se pun iarăși gratii și lanțuri libertății de expresie, pentru care s-a murit în Decembrie 1989.

Cu doi ani înaintea morții, academicianul Dinu C. Giurescu ne-a comunicat aprecierea sa pentru eforturile editurii noastre de a publica titluri interzise timp de jumătate de secol. Încurajările domniei sale au constituit confirmarea că ne aflăm pe drumul cel bun. Și suntem deciși să continuăm.

Cei care se fac vinovați de acest nou act de cenzură, la 28 de ani de la căderea regimului comunist, să știe însă că o societate liberă și democratică nu se construiește pe fundamentul unei memorii amputate, falsificate pe criterii ideologice.

Nu pe noi ne-ați alungat de la Bookfest, domnilor de la Asociația Editorilor din România, împreună cu înalții voștri parteneri și sponsori, ci pe Ogoranu, pe Haiducii Dobrogei și pe toți eroii rezistenței anticomuniste. Ei vă vor judeca!

Florin Dobrescu

Managerul Editurii Sânziana

Președintele Asociației pentru Memorie Identitară CARPAȚII

Embargou Intelectual la Salonul BOOKFEST 2018

Pe 31 mai a avut loc un protest împotriva cenzurii de la Bookfest.

Buciumul:

Joi 31 mai, între orele 17 și 19,30, ne întâlnim la intrarea ROMEXPO dinspre Piața Presei, la un protest împotriva cenzurii instituite de organizatorii BOOKFEST 2018 față de cărțile Rezistenței anticomuniste.

Cărți care au fost interzise timp de 50 de ani de regimul totalitar, sunt din nou în dizgrația organizatorilor salonului de carte, aflat sub înaltul patronaj al Președinției României și în parteneriat cu Ministrul Culturii și Identității (anti)Naționale.

Protestarii au evidențiat corect existența intereselor globaliste împotriva promovării istoriei naționalismului interbelic.

„Asociația Editorilor Români (A.E.R.), organizatorii târgului de carte Bookfest de la Romexpo, având invitați precum Klaus Iohannis, Ministerul Culturii, Ambasadorii SUA, Germaniei și ai Israelului, au decis în ultimul moment interzicerea participării editurii Sânziana, cea care comercializează mai multe cărți pe teme „neadecvate”, precum viața și rezistența lui Ion Gavrilă Ogoranu, Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, istoria naționalismului interbelic, rezistența anticomunistă din munți, exil, etc. Printre aceste cărți este și cartea „Mesagerii libertății”, despre parașutările insurgenților români de către NATO între 1951-1953, pentru a duce o luptă de gherilă împotriva regimului bolșevic, până la presupusa intervenție a SUA, toți aparținând unei anumite mișcări și care au fost capturați și executați ulterior.

Prin această decizie demnă de cel mai josnic sclav care își perie stăpânul(invitat), A.E.R. practic i-a condamnat și executat încă o dată pe cei care și-au dat viața pentru România și cărora nu le-a fost niciodată recunoscut meritul, ba chiar sunt judecați și azi, la decenii după moartea lor”

Ce nu realizează alogenii trădători și (((unele structuri ale sistemului))) este că reacția populară va fi cu atât mai tare cu cât agresiunea ideologică împotriva românilor este mai intensă.

Așa că pentru aceia care nutresc un dispreț profund pentru români, continuați să faceți ceea ce faceți.

Continuați să zgândăriți leul.

Să vedem unde se ajunge.

 

3 comments

 1. Aceste cărți sunt esențiale pentru orice viitor politician. Nu se poate conduce o țară doar cu pupincurismele NATO.

 2. Notă: (Știrea asta expiră, te-aș ruga să o publici în următoarele zile, dacă poți.
  Observ că toți au uitat de evrei, și vorbesc doar de coronavirus.)

  Titlu: Evreii din Închisorile Americane au Fost Eliberați, Pentru Că…

  Articol de Mihail

  Toți evreii din închisorile americane au fost puși în libertate, pentru că… de ce nu?

  Orice e posibil într-o țară controlată până la cel mai înalt nivel de evrei.

  Să îți explic ceva, goy!

  Dacă ești alb și ajungi în închisoare în America-vei fi închis într-o pârnaie unde 70% din deținuți sunt negri.

  Acești negri abuzează, extorchează, violează, șantajează deținuții albi, având majoritate numerică.

  Dacă albii cumva îndrăznesc să se organizeze sau să se apere…

  Mass-media îi va numi “rasiști” sau “naziști”.

  https://www.youtube.com/watch?v=ch4l7tfdgQg

  (Embed video)

  (Caption) Deținuții albi sunt violați în închisoare.

  Albii sunt în minoritate în închisorile americane, și sunt deseori ținta abuzurilor comise de minorități.

  Studiu despre abuzurile sexuale în închisori – link https://www.hrw.org/reports/2001/prison/report4.html

  La secțiunea “Rasă și etnie”

  “Studiile precedente au documentat că majoritatea agresiunilor sexuale sunt comise de negri împotriva albilor. Aceste date sunt confirmate și de studiile noastre.

  Din interviurile și corespondența noastră cu deținuți albi, hispanici și negri rezultă că deținuții albi sunt în mod disproporționat ținta abuzurilor.

  Deși unii deținuți albi au făcut denunțuri că au fost violați de alți albi, abuzul sexual al albilor comis de deținuți negri este mult mai frecvent.

  Să îți explic cum stau lucrurile, goy!

  Evreii care ajung la închisoare sunt închiși într-o pârnaie unde 100% din populație este de etnie evreiască.

  Acolo au un statut privilegiat, și condiții de trai mai bune decât în restul închisorilor — fiindcă oricum nimeni nu verifică ce se întâmplă în spatele zidurilor.

  Au mâncare coșer, multe privilegii și socializează doar cu alți deținuți evrei.

  Închisoarea federală Otisville din New York e un complex de 100 de închisori evreiești.

  Ei bine, toți evreii din aceste închisori au fost trimiși acasă, la căldurică.

  Timpul petrecut acasă, va fi considerat timp ispășit din pedeapsă.

  Yeshiva World

  https://www.theyeshivaworld.com/news/featured/1849826/entire-otisville-prison-camp-being-closed-inmates-being-sent-home.html

  (Te rog, un screenshot la Titlul Articolului și Poză.)

  Întreaga populație a închisorii federale Otisville din New York a fost trimisă acasă, din cauza epidemiei de Covid.
  Există aproximativ 100 de închisori evreiești în acest complex.

  Sursele Yeshiva World menționează că aceștia vor merge acasă o perioadă de 30 de zile, după care situația va fi reexaminată. E probabil că vor rămâne acasă 60 de zile.

  Timpul petrecut acasă va fi considerat timp ispășit din pedeapsă.

  E probabil că acești deținuți vor rămâne acasă pentru o perioadă “nedeterminată”.

  Bineînțeles că s-a “rezolvat”.

  Câțiva deținuți au fost declarați “infectați cu Covid” și toată populația evreiască a fost trimisă acasă.

  LOGIC ar fi ca aceștia să fie transferați la alte penitenciare.

  Dar nu!

  Sunt trimiși acasă!

  NICI UNA, nici măcar o televiziune sau ziar din Occident nu a menționat această știre.

  Doar ziarele evreiești precum Yeshiva World, care nu se pot abține să se laude.

  ——

  Întreaga situație creată de isteria în masă Covid și de prăbușirea economică ce va urma, va fi exploatată de evreii din Occident, vor deveni și mai bogați.

  Când apare o criză economică, se prăbușesc toate prețurile.

  Proprietățile imobiliare pot fi cumpărate la preț de nimic.

  Firmele pot fi cumpărate la preț de nimic.

  Cine are fonduri, bani gheață… poate să cumpere proprietăți și bunuri foarte ieftin.

  Cine are bani gheață?
  Cine deține băncile?
  Cine face miliarde din filmele de Hollywood?

  Ce etnie dispune de un capital uriaș de bani și se ajută între ei, lucrând ca o echipă?

  Țineți minte:

  O CRIZĂ ECONOMICĂ E CA UN “BLACK FRIDAY” PENTRU EVREI.

  E un prilej de bucurie.

  E o ocazie de a cumpăra bunuri, firme și proprietăți foarte ieftin.

  ȚINEȚI MINTE:

  https://im0-tub-com.yandex.net/i?id=77d7ac8c66ef480dc66d35a1f9845be7&n=13

  Atunci când criza va crea milioane de șomeri care vor fi atât de săraci încât nu vor avea ce da de mâncare copiilor.

  Mulți vorbesc despre criză, însă nimeni nu menționează un aspect: șomerii creați de criză au copii acasă.

  Copiii vor suferi!

  https://www.libertatea.ro/stiri/peste-jumatate-dintre-copiii-din-romania-traiesc-in-saracie-1279654

  (Da te rog un screenshot la titlu si la poza)

  (Caption poza) Înainte de criza economică!
  Jumătate din copiii din România deja trăiesc în sărăcie.

  Link (link spre articol)

  STATISTICĂ TRAGICĂ! Peste jumătate dintre copiii din România TRĂIESC ÎN SĂRĂCIE

  Românii nu au trai prea bun, iar acest lucru se reflectă și în statistici. Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc în sărăciei, iar unii chiar în sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creștere și dezvoltare fizică normală, arată World Vision România.

  Când vă va lovi criza economică ca bomba atomică de la Hiroshima.

  Țineți minte următorul lucru.

  PENTRU EVREI, O CRIZĂ ECONOMICĂ E DOAR UN “BLACK FRIDAY”.

  Cumpără proprietăți și firme la preț de nimic.

 3. Am pus un articol nou: Evreii au fost eliberati din inchisori.

  Cauta te rog la spam daca nu apare.

  Daca poti sa il publici in zilele urmatoare, e o stire care expira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *