Home / Educativ / Drogul – Povestire SF

Drogul – Povestire SF

Ioan Sperling
Incorect Politic
August 23, 2022

Drogul - Povestire SF

Drogul – Povestire SF

Via Vrăbiuțe:

-povestire SF-

A fost foarte greu să se decidă dacă să facă sau nu pasul acesta! La urma urmei era deja campioană, câștigase o sumă enormă din sport încât putea trăi fără să mai miște un deget, de acum încolo! Îi lipsea însă sentimentul de superioritate, de semi-zeu, pe care ți-l dădeau ovațiile spectatorilor, când câștigai trofeul pus în joc! Ii lipsea fotografia ei de pe prima pagină a revistelor de sport și nu numai! Invitațiile la radio, televiziune, evenimente…

În lumea aceasta nu ajungea să te faci cunoscut, să ai bani mulți, trebuie să te menții în față și asta o putea face doar prin victorii!

Victorii de care nu mai avusese de multă vreme parte și pentru care trebuia să-ți jertfești toată viața, orice bucurie cât de mică! Își dorea sa mănânce o înghețată, să bea un pahar de vin, să facă dragoste, când dorește, fară remușcări, fără să se gândească tot timpul că distruge toată pregătirea pentru următorul turneu!

Ori Firma tocmai posibilitatea asta îi oferea: să câștige fără să jertfească nimic! Adică ceva tot jertfea, deși nu-și prea dădea bine seama ce! Trebuia să se jertfească oarecum pe ea, ea cea care a fost! Da, era un fel de „doping legal„, iar firma îi asigura un număr de turnee câștigate, fără nici-un efort! Pe de altă parte poți vorbi de nesportivitate, de doping cănd toți luau acest „drog„? De aceea a și fost de acord să participe la campania lui publicitară! Și probabil tot de aceea avea atâta furie împotriva celor care refuzau „drogul„: față de ei era o impostoare! In fața lor simțea că a trișat! Se simțea vinovată!

Ce nu i-a spus nimeni înainte, a fost care turnee o să le câștige și pe care o să le abandoneze, din cauza epuizării.  Măcar dacă i-ar spune când apare epuizarea aceasta, ca să nu mai participe de loc la concursul acela! A înțeles că din cauza celor „nedopați” este greu să hotărăști învingătorul, cel puțin până li se va interzice acestora participarea, dar este de-a dreptul penibil să câștigi un meci detașat, iar  următorul să-l abandonezi epuizat de pe un moment pe altul!

Nu înțelegea prea bine care este „avantajul” spectatorilor care au luat drogul? Ce li se va fi promis lor ca să merite starea asta de epuizare? Că de sănătate nici vorbă!

Începuse însă să înțeleagă de ce se insista atâta, de ce atâta presiune ca fiecare să fie „dopat„! Cei care hotărau cine și când câștigă cineva o competiție, deveneau practic stăpânii lumii iar „câștigul” asta al lor, nu era legat de nici-o stare de epuizare probabil! Stăpânii unei lumi aflată deocamdată tot timpul într-o veșnică competiție: pentru apă, mâncare, energie, resurse, teren, mântuire și în care „câștigătorii” nu erau aleși intotdeauna de ei! Odată cu „drogul” deveneau creierul unei lumi de cyborgi unde totul era hotărât și decis de la bun început!

O lume sigură, fară surprize, cel putin pentru unii!

5 comments

  1. “o lume sigura si previzibila”, in care puterea si autoritatea dezvoltatorilor jocurilor nu sunt amenintate de misticul si imprevizibilul Duh Sfant care trece pe la ce personaj vrea El, cu conditia sa nu fi luat “drogul”

  2. poate dl. vrabiutza ar face bine daca ar scoate necessitatea inregistrarii pentru comentarii….

    • Nu tine de dnul vrabiuta ci de softul wordpress! Eu pot scoate doar necesitatea aprobarii comentarilor lucru pe care nu am sa-l fac!
      Cand ai pareri care nu prea sunt comune cu ale multimii iti faci multi dusmani si imi convine sa le pot astupa gura prin care iasa numai scarbosenii!

  3. maxtor e undeva intre vrabiute si nascutpelistaneagra….e un spatiu liber acolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *