Home / Actualitate / Drept la Replică din partea Asociației Cuțu-Cuțu

Drept la Replică din partea Asociației Cuțu-Cuțu

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 21, 2022

Drept la Replică din partea Asociației Cuțu-Cuțu

Povestea pamfletului care a generat drept la replică

Este vorba despre pamfletul lui Shekelsteinberg, în care Asociația Cuțu-Cuțu este acuzată de antisemitism și minimizarea holocaustului, pamflet care a determinat asociația să ne trimită un drept la replică, pe care îl publicăm integral mai jos:

 

Asociația Cuțu-Cuțu

Drept la replica

Cu privire la articolul publicat de site-ul incorectpolitic pe 13.04. 2022, precizam:

• Articolul este plin de minciuni.
• El face referire la un comunicat al asociatiei aparut in 2012, acum 10 ani, insa incorectpolitic nu precizeaza ca este din anul 2012.
• Comunicatul asociatiei noastre se referea strict la conditiile de deținere ale cainilor la hingheri si nu se referea la poporul evreu.
• Conditiile de detinere ale cainilor la hingheri la care ne refeream erau de tip lagar si ilustram „cruzimea fata de animale”, potrivit legii, prin exemplificari cu imagini ale cainilor slabi, infometati, care se mananca intre ei , cu rani profunde, cu mizerie in padocuri, cu castroane goale lipsite de apa si mancare.
• De aceea, titlul a continut si cuvintele Auschwitz si evrei, pentru a sublinia mai clar ca sunt conditii exterminatoare.
• Presa a extrapolat, a considerat titlul ofensator la adresa suferintelor poporului evreu, desi nu aceasta era intentia autorului.
• La vremea respectiva, asociatia a revenit cu scuze, spunand ca este o exprimare nepotrivita si ca nu doreste sa ofenseze poporul evreu.
• Dupa aceasta perioada, asociatia a scos de pe platforma comunicatul referitor la conditiile de detinere de tip lagar ale cainilor la hingheri, pentru a nu mai exista extrapolari si conotatii la adresa poporului evreu.
• Am fi dorit ca discutia sa fie dusa pe imbunatirea conditiilor cainilor in ecarisaje, dar presa a trecut sub tacere total acest subiect .
• Precizam ca asociatia respecta toate popoarele si toate etniile.
• Precizam ca asociatia nu face politica si ca rolul unei asociatii este sa fie apolitica.
•. Asociatia nu a fost contactata inainte ca incorectpolitic sa scrie articolul.
• Consideram ca site-ul incorectpolitic a publicat cu rea vointa si pentru rating aceasta informatie. Articolul-sursa la care face referire nu mai exista de 10 ani. Astfel de stiri discrediteaza pe cel care le publica si il fac sa fie evitat de catre persoanele care doresc sa fie informate cu adevarat.

Asociatia „Cutu, cutu”
18.04.2022

Iată pamfletul care a generat acest drept la replică:

Asociația Cuțu-Cuțu este antisemită! “Câinii nu sunt evrei să fie duși la Auschwitz” – prin această afirmație minimizează holocaustul

Notă finală

Reacția asociației Cuțu-Cuțu, care a luat în serios satira și s-a grăbit să arate că nu sunt rasiști și că au respect pentru fiecare etnie arată gradul de traumatizare la care a ajuns societatea românească, supusă reeducării naționale, sugrumată prin legi liberticide, pe baza cărora cetățenii își pot pierde libertatea pentru opiniile exprimate.

Asociația Cuțu-Cuțu nu are nici un motiv să se dezică de afirmațiile făcute în deplinătatea drepturilor și libertăților obținute de Dumnezeu. Dacă vor să compare situația tragică a câinilor din România cu situația iudeilor internați în lagăre este sau ar trebui să fie dreptul lor, indiferent dacă au dreptate sau nu, pe asta se bazează libertatea de exprimare, pe faptul că cetățenii sunt liberi să exprime ideile pe care le gândesc, indiferent dacă sunt corecte sau nu.

Din moment ce unele femei spun că iubesc animalele de companie mai mult decât copiii și nu pățesc nimic, ba chiar sunt lăudate în anumite cercuri, pe același model unii pot spune că iubesc mai mult câinii vagabonzi și amărâți decâț iudeii perciunați. Afirmația în sine nu poate fi o infracțiune întrucât nu lezează drepturile nimănui, nu încalcă libertatea nimănui, nu agresează fizic, nu fură, nu dă în cap cuiva, iar dacă pe baza afirmației făcute public de către cineva, altcineva acționează în sens infracționar, spre exemplu dă în cap, cel care a dat în cap trebuie să fie pedepsit conform legii, nu cel care a spus cuvintele. Fiecare e stapân pe faptele sale, cred că e un concept destul de clar. Teza otrăvită conform căreia de la idei la violență e doar un pas trebuie pusă sub lupă, dacă oamenii au un loc în care să-și verse năduful, să spună ce gândesc cu adevărat, acei oameni se detensionează; dacă nu ar avea un astfel de loc, tensiunea acumulată i-ar putea determina să acționeze în alt fel decât verbal. Deci libertatea de exprimare, mai ales pentru idei considerate mai radicale, este o supapă necesară menținerii unui echilibru social.

Reacția asociației Cuțu-Cuțu este, deci, un simptom al unei maladii care a cuprins organismul nostru național.

Este limpede pentru oricine privește site-ul lor că nu fac politică și că nu au nicio agendă rasistă, antisemită sau nici măcar etnocentrică, tot ce îi interesează sunt câinii. În ceea ce privește replica lor, este regretabil faptul că nu au putut discerne latura satirică a unui articol evident exagerat (lucru vizibil inclusiv din mema-hiperbolă cu câinele care are soarele negru pe frunte și care-i înșfacă scâfârlia lui Elie Wiesel),  pierzând timp compilând argumente care să îi absolve de o vină pe care nu au avut-o în primul rând. Nu am luat-o personal, sper că nici Cuțu-Cuțu nu s-a ofensat prea tare, căci articolul nu a fost nicidecum în rea credință, ci doar un pamflet inflamator aruncat pentru deliciul cititorilor tineri. În climatul vremurile de azi e important să mai râzi. Hazul de necaz uneori e tot ce ne-a mai rămas.

În final mă opresc asupra observației  “Am fi dorit ca discutia sa fie dusa pe imbunatirea conditiilor cainilor in ecarisaje, dar presa a trecut sub tacere total acest subiect” și îi propun direct asociației Cuțu-Cuțu  să realizăm un interviu în care să expunem această situație și soluțiile pe care le propune asociația. Dacă presa mainstream tace, vorbim noi. Pe de altă parte înțeleg că asocierea cu I.P. ar fi un risc pentru asociație deci nu mă supăr dacă refuză.

Așadar, fără resentimente față de replica lor, salut asociația Cuțu-Cuțu pentru denunțarea cruzimii împotriva animalelor și fie ca Lumina Învierii să vă dea înțelepciune și discernământ în a parcurge terenul minat al războiului informațional cu ajutorul călăuzurii lui Dumnezeu.

8 comments

 1. “Asociația Cuțu-Cuțu nu are nici un motiv să se dezică de afirmațiile făcute”

  Ba are, dacă dorește să o facă. Faptul că dorește e un motiv, însă:

  http://www.cutu-cutu.ro/content/revenire-la-comunicatul-de-presa-cainii-nu-sunt-evrei-sa-fie-dusi-la-auschwitz

  “Articolul a atras atentia tuturor prin titlu. Multe persoane au interpretat titlul corect,”

  Nu e nimic de interpretat. Ceea ce s-a întâmplat cu ocazia celui de-al II-lea război mondial e o mare tragedie (indiferent de detalii), nu cred că neagă cineva asta iar conform titlului articolului publicat de Asociația Cuțu Cuțu, care n-a dispărut de pe saitul lor ci se găsește la adresa de mai sus, evreii au avut de suferit enorm însă câinii nu merită așa ceva, PENTRU CĂ NU SUNT EVREI. Și puteau să zică ceva de genul “Stați că n-am vrut să zicem asta, nu ne dăm seama cum am putut să concepem un astfel de titlu și nu ne mai aducem aminte câtă țuică am băut când l-am scris”, dar nu: “Multe persoane au interpretat titlul corect”, adică “Da, ați văzut bine, exact asta am vrut să scriem”.

  Eu apreciez saitul incorectpolitic.com pentru lupta pe care o duce împotriva antisemitismului și trebuie spus că asta e deja a II-a organizație antisemită demascată aici:

  https://www.incorectpolitic.com/federatia-comunitatilor-evreiesti-din-romania-organizatie-sovina-si-antisemita/

  Iar în legătură cu cei 10 ani, ar trebui să aprecieze faptul că au avut atât de mult timp la dispoziție ca să se dezică de titlul respectiv. Încă n-au făcut-o.

 2. “cutu-cutu”?!-sa pomenim atunci de STERILIZARILE FORTZATE!

 3. un tzigan-jidov-harbuz si un boanghin,nu mai conteaza, au intentzionat distrugerea “rasei comune”.

 4. nu multi se prind că satirele maestrului Shekelsteinberg sunt doar…satire (in genul TNR) dar mult mai spumoase. tre’ sa ai un IQ la temperatura camerei sa vi cu “replici și dezmințiri”..sau poate li-e frica că îl leagă de stâlpi SRI-ul urmand exemplul “partenerilor” ukrainieni?.

 5. ”Asociația Cuțu-Cuțu este antisemită! “Câinii nu sunt evrei să fie duși la Auschwitz” – prin această afirmație minimizează holocaustul
  Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
  InCorect Politic
  Aprilie 13, 2022”

  Pai-că se zâcea că ”dracu’ s-ascunde-n …detalii!?!”
  În copy/paste de textul de mai sus dintre ghilimele, nu s-a transferat și liniuța care taie literele ”In” iar în continuare cuvântul ”Corect” este scris….
  Cam mulți ”se duc după fentă”

  ”Drept la Replică din partea Asociației Cuțu-Cuțu
  Sterie Ciumetti
  Incorect Politic
  Aprilie 21, 2022”

  Slabă Atenție, la mulți…cititori.
  Păcat

 6. http://cutu-cutu.ro/content/amenda-de-5000-lei-pentru-nesterilizarea-cainelui

  “Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, în această săptămână, activităţile de verificare a respectării de către iubitorii de animale de companie a obligaţiilor legale ce le revin cu privire la MICROCIPAREA şi STERILIZAREA […] În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat 21 de proprietari de animale de companie care „au uitat” că dragostea pentru patrupede presupune şi obligaţii. Cea mai importantă: STERILIZAREA.”

  Asociația Cuțu Cuțu nu e doar antisemită ci se pare că luptă și în slujba instaurării Noii Ordini Mondiale și pregătește venirea Antihristului prin promovarea obligativității implantării cipurilor și a sterilizării. De asemenea, e evident pentru oricine că nu s-a dezis de nici o afirmație abominabilă pe care a făcut-o ci umblă doar cu șmecherii ca să distragă atenția de la subiect. Incorectpolitic.com însă S-A DEZIS PUBLIC de un articol perfect legitim, numindu-l “PAMFLET” și “SATIRĂ”, de unde eu nu pot decât să trag concluzia că incorectpolitic.com e mână în mână cu Asociația Cuțu Cuțu. Rușine!

  • Incorect Politic

   Ne-ați prins. Conspirația fascisto-orwelliană a fost demascată cu întârziere de 22 de zile, de la un câine cipat la un om trans-om e doar un pas. Antihristul poate fi oprit doar printr-o donație la institutul Elie Wizal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *