Home / Educativ / Interviu Incorect Politic cu Asociația Cuțu-Cuțu despre situația câinilor în România

Interviu Incorect Politic cu Asociația Cuțu-Cuțu despre situația câinilor în România

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 29, 2022

 

În urma unui pamflet publicat pe site-ul nostru, intitulat Asociația Cuțu-Cuțu este antisemită! “Câinii nu sunt evrei să fie duși la Auschwitz” – prin această afirmație, asociația minimizează holocaustul, asociația ne-a trimis un drept la replică cu scopul dezmințirii “acuzațiilor”, drept la replică pe care l-am publicat integral în acest articol. În urma acestor evenimente i-am contactat pe email și am avut un schimb de replici. Am aflat că presa nu prea îi bagă în seamă, așa că i-am invitat la un interviu, la care au dat curs, spre surprinderea mea.

Nu m-am așteptat ca după circul declanșat de satiră să mai interacționăm, iar având în vedere subiectele pe care le tratăm aici pe Incorect Politic, asocierea cu noi poate fi periculoasă pentru oricine. Cu toate astea au dat curs invitației mele și astfel avem interviul de mai jos:

Interviu Incorect Politic cu Asociația Cuțu, Cuțu despre situația câinilor în România

 

Sterie Ciumetti: Când și ce v-a determinat să înființați Asociația Cuțu, cuțu?

Asociația Cuțu,Cuțu: În 2001 când a început eutanasia câinilor, am lucrat într-un adăpost. Mureau foarte mulți pui de o boală cauzată de un virus al puilor, foarte des întâlnit în spațiile cu mulți câini. Am rugat administratoarea adăpostului să le caute stăpâni și în România, ca să fim cu un pas înaintea morții. Dumneaei a zis că “nu dă în România că nu adoptă lumea aici și că, oricum, îi țin în condiții proaste, în lanț de un metru și cu pâine”. Ea trimitea doar în Germania. Atunci am părăsit adăpostul și am înființat asociația pentru a demonstra că se adoptă câini și în România și în condiții bune. Am reușit să dau la stăpân în jur de 3500 de câini și pisici. Eforturile au fost uriașe. Am creat un site și am promovat foarte multe anunțuri aici. Apoi am angajat o persoană care pur și simplu se ocupă doar de adopții. Dădea propriile noastre anunțuri și ajută orice salvator de animale depășit și fără internet, în special, persoane în vârstă. Acest job nu a mai fost înființat de vreo asociație nici până astăzi. Am colaborat cu o televiziune timp de 3 ani, la o emisiune săptămânală despre animale și la care noi mergeam cu 10-15 animale spre adopție în platou. Erau atât animale de care aveam grijă direct, cât și ale salvatorilor de animale care doreau sprijin. Am mai colaborat cu o revistă unde aveam o rubrică săptămânală. Îmi lua o zi să lucrez această rubrica, cu poze și anunțuri, înainte să o trimit la redacție. La un moment dat am realizat că, oricâte eforturi uriașe am face noi, niciodată nu vom putea să dăm la stăpân mai multe animale decât sunt aruncate pe stradă de către proprietari. Atunci am trecut la “next level” al activității noastre. Nici un adăpost nu ar fi putut rezolva această problemă cumplită. Ci doar eforturile de convingere a proprietarilor să își sterilizeze animalele.

Așa a început munca de prevenire și informare, de care asociația se ocupă și în prezent. Între timp am desfășurat tot felul de alte activități. Practic, am realizat toate tipurile de activități din protecția animalelor. Am realizat un ziar pentru protecția animalelor, am organizat aproximativ 100 de mitinguri împotriva eutanasiei și pentru alte cauze, am deschis în jur de 20 de procese pentru acte de corupție și cruzimi, am înaintat câteva zeci de plângeri penale. Am participat la dialog la primărie ori de câte ori am fost invitați, am organizat propriile noastre mese rotunde cu autoritățile, am lucrat la proiecte de legi și de hotărâri de consiliu. De fiecare dată am tras concluzii. De fiecare dată am văzut cât de necesare și salvatoare sunt educația și dialogul. Astăzi asociația desfășoară acțiuni de convingere a proprietarilor de câini să îi sterilizeze. De asemenea, participăm la acțiunile municipalității de convingere a cetățenilor să își sterilizeze câinii. Am mers și în afara Bucureștiului. Am trimis multe solicitări prin email primăriilor din județele cele mai apropiate, și le-am prezentat argumentele pentru a susține de la buget sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân, în baza legii. Căci o problema este bine să fie rezolvată de la rădăcina.

S.C: Cum considerați că se aplică legea cu privire la protecția animalelor și ce modificări credeți că ar fi benefice?

A.C.C.: Legile cu privire la animale se aplică, cu condiția însă să fie reclamații. Am cerut și am primit statistici de la Poliția Română. Poliția a dat amenzi pe Legea 205/2004 privind protecția animalelor și pe OUG 55/2002 privind câinii periculoși sau agresivi. Însă am observat că până anul acesta nu s-a dat nici măcar o amendă pe OUG 155/2001 privind nesterilizarea câinilor! Nici măcar una!! Noi am vrea ca poliția să nu meargă doar la sesizări, căci sunt foarte puține. Să meargă și din proprie inițiativă, din casă în casă, și să sancționeze lipsa de sterilizare a câinilor. Poliția Română nu s-a autosesizat încă în vreo localitate, ca să realizeze un control în masă al sterilizării câinilor. Căci vorbim de o ilegalitate în masă, nu de cazuri răzlețe. O altă problema și foarte serioasă este mărimea amenzilor: între 5000 și 10000 lei. Este o amendă neaplicabilă, deși majoritatea câinilor din gospodării nu sunt sterilizați și încalcă legea 258/2013, art. 13 ^2. Anul acesta, doar Poliția locală prin biroul Poliția animalelor, a aplicat primele amenzi din istoria României. În luna aprilie a aplicat o amendă de 5000 lei în cartierul Andronache unei doamne care avea o cățea cu pui în curte. Iar în luna iunie a aplicat în sectorul 6, la granița cu Chiajna, unei doamne care avea o cățea fătata, o cățea gestantă și puii unei cățele fără stăpân în curte.

 

S.C:  Acum câțiva ani a avut loc un eveniment, cunoscut printre internauți ca genocidul câinilor din București, după ce un copil (Ionuț) a fost ucis de câini în capitală. În ce măsură v-a fost afectată activitatea de această tragedie?

A.C.C.: Nu ne-a afectat activitatea în rău. Însă a fost un moment când am înțeles că nu doar parlamentarii doresc eutanasia, ci marea majoritate a românilor. Foarte trist. Să auzi cum mai tot românul strigă să fie omorâți câinii. Câinii au fost omorâți. Ce s-a rezolvat? Țara este în continuare plină de câini fără stăpân! Dovadă că omorârea nu este o soluție. Primăriile au cheltuit foarte mulți bani. Pentru ca un hingher particular să strângă câinii cere între 700-1200 lei pe un câine de la primărie. În 2020 a început pandemia. Mulți salvatori au zis că această problemă a oamenilor poate veni de la Dumnezeu pentru răutatea lor, căci este mare păcat să omori câinii.

S.C:  Tot referitor la întrebarea de mai sus, fostul președinte spunea că “Nu putem să punem câinii mai presus de oameni”. Există această atitudine în rândurile iubitorilor de animale, să pună câinii mai presus de oameni?

A.C.C.: Sunt oameni care spun că preferă compania unui câine, care este mai loial, mai recunoscător și mai prietenos, decât un om, adeseori. Cum zice și cântecul “Am hrănit un om și,-un câine/Câinele mă recunoaște/Omul nu mă mai cunoaște”.

S.C:  Care este atitudinea oamenilor cu care ați interacționat, de la iubitorii de animale, la hingheri și autorități, față de activitățile pe care le-ați avut până acum?

A.C.C.: Salvatorii de animale persoane fizice și organizațiile pentru animale s-au manifestat prietenos cu noi când am avut acțiuni gen adopții, proteste, salvari și alte acțiuni similare pe linie de efecte. Adică, am încercat să dăm o mâna de ajutor, când răul deja s-a produs și animalul a ajuns deja în stradă. Însă adeseori ne-am auzit vorbe de genul “că nu facem nimic” în momentul în care am început să ne ocupăm de cauze. Adică să ne preocupăm ca răul să nu se mai producă și animalul să nu mai ajungă pe stradă. Este trist să vezi că iubitorii de animale consideră acțiunile de informare a populației, de pildă, acțiuni neglijabile… sau nimic! Când am dat anunțuri să vină cu noi și cu autoritățile să dăm flyere din poartă în poartă, nu a venit nimeni. Doar când am sunat cunoștințele apropiate, s-au alăturat echipelor mixte de informare. Pentru că da, educația este chiar și în ochii iubitorilor de animale ceva destul de neclar. Ei înțeleg prin acest cuvânt doar “educație în școli”. Ori, a lăsa educația doar pe umerii copiilor de azi, e o gravă eroare. Maturii de azi care au, concret, în grijă animale, fac multe greșeli în primul rând pentru că nu sunt informați. Dacă ar primi în poștă un flyer periodic, nu ar mai greși atât și și-ar aduce animalele singuri la sterilizare, nu ar mai arunca puii, nu ar mai ține câinii într-un lanț de un metru și pe pâine, etc. Trebuie să sporim acțiunile informative prin flyere, afișe, caravane ale responsabilității din poartă în poartă, mijloace online și prin mass media. De curând, într-un articol, o clinică mobilă se plângea că nu vin proprietarii la sterilizare. Pentru că nu “se plantează”o clinică mobilă într-o localitate și gata, aștepți să fie îmbulzeală la sterilizare gratuită. Ci faci pregătire înainte, informezi cetățenii, că va veni în localitate o clinică mobilă care îi va ajuta foarte mult, și că argumentele sunt cutare și obligațiile legale sunt cutare. Și sponsorii noștri au considerat că nu facem mare lucru și au plecat către “organizații mai serioase”, punând urechea și la ce se mai discuta “colegial”. O atitudine matură însă am întâlnit-o la autorități, într-un mod neașteptat. Dumnealor au înțeles că informarea, ca parte a educației, este necesară, și s-au apucat singure de acțiuni informative. Am fost fericiți să putem participa alături de stat la acțiuni preventive. Noi trebuie să înțelegem un lucru universal valabil: ” când criza este mai puternică, trebuie să ne ocupăm de educație”. Aparent, educația lipsește într-o criză! Dar vom vedea, că fără educație, acțiunile noastre sunt asemenea cele ale lui Sisif, condamnat să o ia iar și iar de la început, fără nici o eficientă. Dacă am fi avut mai mulți bani, am fi avut rezultate mai mari. Am creat de exemplu campania de flyere și afișe “Confort pe stradă, prin neabandonarea puilor de câine”. Nu s-a bucurat de interesul sponsorilor.

S.C:  Ce părere aveți de faptul că în alte țări din vestul Europei nu prea mai există câini maidanezi?

A.C.C.: Am înțeles ca vesticii au sterilizat cainii cu stăpân și nu au abandonat. Exact nu știu însă cum au procedat, căci nu am avut timpul necesar sa studiez legislația lor, cea mai îndepărtată și cea prezentă. În vest nu au câini, dar au unele probleme cu pisicile, cu alte animale și chiar cu vulpile.

S.C:  Există o tendință agresivă la unii câini, cu precădere la pitbull. În parcuri și zonele unde oamenii își plimbă câinii, cele mai multe atacuri asupra oamenilor sunt săvârsite de pitbuli. Pe site-ul coloradoinjurylaw.com putem citi că pitbuli sunt răspunzători pentru 60% din toate leziunile și 63% pentru leziuni oculare în cadrul atacurilor asupra oamenilor. În perioada 2005-2017, pitbulli au ucis un cetățean la fiecare 16,7 zile, însumând până la 284 de americani. Ce ne puteți spune despre situația pitbulilor din România si care este soluția, finală sau parțială, la chestiunea pitbulilor?

A.C.C.: În Romania pitbulii nu sunt tot atât de periculoși. O statistică exactă o puteți cere de la Poliția Română. Ei fac parte din câinii care intră sub incidența OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. Mai exact, sunt socotiți ‘”câini periculoși ” din categoria 1. Deși OUG obligă la sterilizarea lor din 2002, încă mai avem pitbuli!! Deci sunt înmulțiți ilegal.

În București știu că proprietarii de pitbuli sunt controlați pe stradă de Poliția locală și iau amenzi pentru nepurtarea botniței și a lesei obligatorii.

S.C:  Care este rasa dumneavoastră preferată?

A.C.C.: Rasă comuna. Rasa comuna este rasa princeps. Rasa din care au izvorât toate rasele. Rasa cea mai echilibrata, cea mai sănătoasă, cu metabolism puternic.

S.C:  Dacă există diferențe biologice evidente la câini, de ce tot mai mulți oameni refuză să distingă/recunoască diferențe biologice dintre rasele umane?

A.C.C.: Probabil pentru a nu se confunda recunoașterea diferențelor biologice cu rasismul. Dar nu sunt la curent cu multe aspecte în acest domeniu, pentru a mă putea pronunța mai mult.

S.C:  La câini se practică împerecherea selectivă și eugenia pentru a obține o rasă cât mai pură, fie pentru concursuri, fie pentru mândria proprietarului. În agricultură se practică eugenia la semințe pentru a se obține o plantă cât mai viguroasă, sănătoasă si productivă. În secolul trecut se vorbea și se scria deschis despre eugenie inclusiv printre oameni. Cine a trăit cu Hollywood și se gândește la eugenie pentru oameni, automat se gândește la spartanii care-și aruncau copiii handicapați de pe munte sau la povești cu dușuri și gaz, dar în condițiile în care se poate îmbunătăți fondul genetic prin măsuri pașnice si neintrusive, ce motive logice avem să nu o facem?

A.C.C.: Cred că aici trebuie multă înțelepciune. Ca sa nu ne tăiem singuri “creanga de sub picioare”. Să intervii genetic prin inginerie genetică este foarte periculos. Pentru că putem destabiliza puternic rasa umană și toată creația. Nu sunt de acord de exemplu cu soia modificată genetic. Cred că și experimentul planetar din timpul pandemiei este foarte periculos. Pe partea strict de animale, câinii creati în laborator sau prin anumite modificări genetice sunt câini cu probleme: câinele chinezesc cu creastă nu poate primi direct lumina soarelui în ochi, câinele buldog francez nu poate respira bine, shar pei are probleme mari cu blana, pechinezilor le curg ochii și sunt exofalmici, rotweilerii sunt mai agresivi și trăiesc mai puțin fata de un câine de rasă comună. Acestor rase le lipsește ceva din gena inițială, nu că li s-a îmbunătățit gena. Cred că ar trebui sa ne oprim din experimentele realizate de dragul consumismului, să respectăm natura, care are propriile chei și lacăte și să ne bucurăm de ea cu respect.

S.C:  Pe 9 iunie s-a prăbușit un pod in Neamț, sub care au fost prinse peste 100 de oi. Ce ne puteți spune despre operațiunea de salvare și ce fel de ajutor ați primit din partea autorităților?

A.C.C.: O acțiune recentă a fost cea pentru oile de la Luțca, realizată împreună cu 23 de organizații. Ciobanul declara că avea 111 oi, ISU a salvat 5 oi și a scos 16 oi moarte. Diferența de 90 de oi, deși nu se auzea, era probabil sub dărâmaturile podului. Pompierii au fost opriți să mai salveze vreo oaie de către Inspectoratul de stat în construcții Neamț pentru a …păstra datele intacte pentru anchetă. Am solicitat o contraexpertiză. Am făcut demersuri scrise și telefonice la Prefectura Neamț, la Comitetul Judetean pentru situații de Urgență, la ISU Neamț, la Poliția animalelor Neamț, la Guvern, chiar și la Președenția României. Însă demersurile nu au reușit să continue extragerea oilor de sub pod, vii sau moarte. Colegii noștri de la alte organizații au spus că trebuie actualizate normele de salvare a animalelor.

S.C:  A fost o plăcere să dialogăm. În încheiere, care este mesajul dumneavoastră pentru cititorii Incorect Politic și cum vă pot susține iubitorii de animale care ne citesc acum?

A.C.C.: Pentru proprietarii de câini mesajul este sa ne sune atunci când întâlnesc anumite informații despre noi care îi contrariază și să ne întrebe dacă este adevărat. “Asculta și cealaltă parte”, spune un dicton. Un alt mesaj este sa își sterilizeze câinii și pisicile și să nu mai arunce puii pe strada. Să ne susțină financiar ca sa punem in aplicare multe proiecte educative, preventive și pentru dialog. Și să meargă în general cu rezolvarea către rădăcinile problemelor. Căci lupta cu efectele este adeseori lupta cu morile de vânt.

Cei care vor să colaboreze cu noi sunt rugați să sune la 0741508632.
Activitățile asociației pot fi susținute astfel:
Revolut 0741508632
Paypal: asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com , cont
RO 96BRDE445SV03454344450 , BRD, Ag. Victoriei, sect. 1, BIC/SWIFT: BRDE ROBU .

Momentan toate cele 17 pagini de Facebook ale asociației sunt blocate. Ne-am trezit cu toate blocate fără nici un motiv. Până depanăm situația, nu putem îndruma către ele, căci nu conțin noutăți. Doar site-ul conține informații la zi: www.cuțu-cuțu.ro

S.C.: Mulțumesc pentru dialog. Chiar dacă domeniile noastre de activitate diferă, educația este crucială pentru ambele, nu poți obține o soluție fără a știi care este problema, a descoperi rădăcina problemelor este o condiție sine qva non pentru rezolvarea lor.  Doamne ajută-vă în acțiunile pe care le faceți în viitor, să ne auzim cu bine!

6 comments

 1. Felicitări pentru articol, și mult succes asociației în viitor.
  Omul european a iubit dintotdeauna câinii și animalele în general. Și nici nu a tăiat pădurile.

 2. Îți stă mintea’n loc…. fătuca asta face apologia sterilizării….deci se începe cu sterilizarea animalelor si se continuă cu sterilizarea oamenilor…. Bravos națiune!
  Păi, doamnă știți ce urmari tragice are sterilizarea?!?!?! Daca v-ar steriliza, v-ar conveni?!?!? Să nu mai aveți urmași?!?!
  Fie-vă milă de bietele animale !
  Aceste necuvântătoare nasc toți puii, pe când femeile îi omoară! Cumplit !

  N-ați înțeles oare, că trăim într-o imensă manipulare?!?!? Că “stapânii” au bucuria morții ?
  Că suntem în plin plan de exterminare…oameni, plante, animale… ?

  Așa s-a început si cu cipul ( 666 ) ptr. animale, că dacă se pierde animalul să poată fi gasit de proprietar….povești de adormit copiii…!
  Ținta este Omul, pecetluirea Omului cu cifra fiarei ( 666 ) de care vorbește Sfântul Ioan în Apocalipsă.
  Si iată ca trăim exact vremurile apocaliptice! Cifra fiarei este impusă milioanelor de oameni de către sataniștii care conduc lumea, prin “vaccinul anticovid”. Peste 3.000.000.000.(miliarde) au fost pecetluiți cu cifra Fiarei, pecetluire prin care îsi pierd Mântuirea.

  • Cum sa nu sterilizezi animalele, cum poti fi atat de sinistra ?
   Nu vezi ca se inmultesc nonstop ?
   Cum sa nu controlezi asa un fenomen ?

   Aici in Belgia tin 25-26 de pisici abandonate in curtea mea venite de la o vecina care a trebuit sa se retraga intr-o clinica de batrani, (sunt poate si mai multe caci apar din vecinatate) pe care primaria vine le prinde in custi bagand o conserva cu peste in cusca, intra pisica la peste, cade portita, vine voluntarul(platit totusi dar modic) al primariei, ia custile si le preda unui veterinar care le sterilizeaza si le administreaza un antibiotic care se dizolva in vreo 5 zile , deci dureaza efectul lui gradat in corp – mie-mi aduce pisicile sterilizate la 24 ore dupa operatie cu antibioticul in ele, si le da drumul din nou in curte !
   PRIMARIA IMI LIVREAZA CRACKERI regulat iar tot ce fac eu este sa -i administrez pisicilor . Le-am gaurit usa garajului meu in care se ascund noaptea cand e frig si le-am mai facut si cateva cotete in curte . Am legitimatie speciala de voluntar cu care pot fi sanctionata daca nu tratez animalele cu omenie si cu respect uman!

   DA CONSIDER CA ANIMALELE TREBUIESC RESPECTATE CA PE OAMENI, IN SENS DE SIMPATIE SI EMPATIE FATA DE SUFERINTA LOR !

   CATEGORIC NU!!!!!!!!!!! TRATAMENTELOR HORMONALE SI DISTORSIUNII RASIALE GENETICE !!! IN NICIUN SENS DE “PERFECTIONARE” CE NE-A DAT BUNUL DUMNEZEU PRE PAMANT TREBUIE SA RAMANA RASIAL INTACT SI NEATINS SI LA OAMENI SI LA ANIMALE !

   SUNT PENTRU EUTANASIERE FACUTA CIVILIZAT SPRE A ECONOMISI/PROTEJA DE SUFERINTA GRATUITA . SI LA OAMENI SI LA ANIMALE . LA OAMENI DOAR IN CONDITIILE IN CARE OMUL IN SUFERINTA O CERE SINGUR SI DOAR CU DECIZIA LUATA DE O COMISIE DE DOCTORI CUM A FOST CAZUL SOTULUI MEU .

   DAR FARA EDUCATIE BARBARIA CRASA VA CONTINUA .

   IAR BANII VOR DISPAREA DIN BUGETUL STATULUI ROMAN , SUBTILIZATI DE MAFIA MAI CUMPLITA DECAT CAMORRA, CUM I-A MARTURISIT JUDECATORUL CARE A EXTIRPAT-O IN ITALIA, A MARTURISIT-O AVOCATEI DIANA SOSOACA CARE A OFERIT SA-L ADUCA PE JUDECATOR IN PERSOANA, LA NASUL TV .
   IERI SEARA A FACUT-O .

   INSA FARA EDUCATIE, INTR-ADEVAR, NU VOM FACE NIMIC .

   RESPECTIV LA PITBULLI :
   ERAM LA PLIMBARE INTR-O ZI, IN USA, CU O PRIETENA CARE AVEA CU EA O FETITA SI O CATELUSA .
   LA UN MOMENT DAT , DE LA 30-50 m distanta, dintr-o curte, ne vede un pitbull care sare gardul charjand turbat catre noi caci vazuse catelusa :intr-o vijelie i-am spus prietenei sa ia catelusa in brate si impreuna cu fetita le-am impins in spatele meu facand ce m-a invatat sa fac barbata-miu care a facut razboiul din Coreea si care era instruit cum sa se apere de caini :

   M-AM RASCRACARAT REDUCANDU-MI INALTIMEA, APROPIINDU-MA DE TERRA , MI-AM EXTINS SI ROTUNJIT BRATELE CA SA PAR UN ANIMAL CAT MAI VOLUMINOS SI AM URLAT DIN TOOOOTI BOJOCII, CAT DE GROS AM PUTUT SI DE TAREEEE SI DE FIOROS AM PUTUT , GOOOOOOOOO!

   DECI GROHAITI CAT DE TARE PUTETI SEMICOCOSATI SI RASCRACARAT, GOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Spre stupoarea mea, caci era prima oara ca fusesem in atare situatie, fiorosul animal a intrat in ralenti, EU URLAND LA EL NONSTOP, s-a oprit, s-a uitat bine la fiara gros urlatoare ce eram, si s-a carat acasa in final, sarind gardul la loc !

   Bineinteles ca actionasem in desperare crezand ca de fapt ma va sfasia pe mine .
   Miscarile si deciziile mele fusesera luate in cateva secunde sub spaima animalului .

   MAI TREBUIE LEGALIZATA INTERDICTIA DE A CRESTE ANIMALE PERICULOASE PENTRU ABSOLUT TOATA LUMEA .
   TREBUIESC CONFISCATE PE LOC SI EUTANASIATE ANIMALELE CARE S-AU DOVEDIT AGRESOARE ASUPRA CUIVA .
   ASTEA-S LEGILE UNUI STAT CIVILIZAT .

   FILOZOFUL ARTHUR SCHOPENHAUER AVEA UN POODLE DREPT SINGURUL COMPAGNON DE VIATA .
   EL ARGUMENTA :

   UN ANIMAL ARE RUSINE, DACA-L CERTI , PLEACA CAPUL JOS SI SE RETRAGE !
   UN OM NU ARE ASA CEVA CACI NU ARE RUSINE .

   arthur schopenhauer poodle photos

   https://www.google.be/search?sxsrf=ALiCzsYtnLaeeUopYNJnCFhOxwifPf53NQ:1656579767306&source=univ&tbm=isch&q=arthur+schopenhauer+poodle+photos&fir=1JnZ2-f9xVAu7M%252CuFZUWnlP8QBlQM%252C_%253BVfsIS9irqvgu4M%252CHzg3xnGueP4grM%252C_%253BBb8HMmiFGblysM%252CM-hRTLhZWoKBfM%252C_%253BRNNZ7eR3yJAw2M%252Cxzhfbke5Q1OdvM%252C_%253B4dAAUvkmO5giPM%252CiYFxZkejU77t-M%252C_%253BtTr6prVNdtGNAM%252CvYag-DgD8CjUVM%252C_%253Bt4I-ugtUfgz9YM%252CWSHnNFKLyqMnPM%252C_%253BgLLsoTqRzwWYhM%252Cgwt6lUOeYmvZaM%252C_%253B4AzSuz3JipKE7M%252CV_cMu2c4837OCM%252C_%253BmtoIB5gZahFh1M%252CajJUHdWf9oscOM%252C_&usg=AI4_-kRNZObxm-w2YcEFSaG_R1KZcKuB7w&sa=X&ved=2ahUKEwjX3MnE6NT4AhVJC-wKHdiEA-gQjJkEegQIAhAC&biw=1280&bih=577&dpr=1.5

 3. In zilele pe care le trăim, cred c-ar fi bine să avem un pitbull ptr. a ne apăra, când vor veni satanele să ne vaccineze forțat!

 4. 1. Orice aluzie la „Auschwitz”, luând în seamă narativa oficială a holocashului, jignește pe toți goyimii care au căzut victime nazismului și fascismului, regimuri cripto-jidănești și cripto-stângiste instalate de mafia bancară;
  2. Legat de punctul anterior, nici nu trebuie să ne mire că s-a pomenit despre sterilizare și eugenism, parte a ideologiei antiumane derivate direct din Talmud;
  2. Cuțu-cuțu este un ONG dirijat din afara țării, care nu reprezintă pe nimeni aici, furajat din bani publici și privați pentru o chestiune care nu se va termina niciodată deoarece este o sursă excelentă de făcut bani.

  Ce e de făcut? Întâi de lichidat ONG-urile, sindicatele, partidele politice, presa „liberă”, zecile de instituții de stat inutile și bugetivore. De abolit autonomia locală și de naționalizat utilitățile și serviciile comunale, care trebuie să fie 100% controlate de către stat, nu privatizate și căpușate fără milă ca acum de către „edili” și clientela lor politică. Cel mai important, câinele să fie redat utilității sale la fel ca în trecut, să se prolifereze rasele importante și să dispară creșterea iresponsabilă pentru necestiățile frivole ale oamenilor(atunci problema câinilor fără stăpân va dispărea de la sine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *