Home / Actualitate / Doza de Neomarxism cu Dumitru Cornel Vîlcu: La Cluj s-a Scandat “Sunt Român, nu-s Nimănui Stăpân”

Doza de Neomarxism cu Dumitru Cornel Vîlcu: La Cluj s-a Scandat “Sunt Român, nu-s Nimănui Stăpân”

Sergiu Terasă
Incorect Politic
Iunie 9, 2019

Sunt Român nu-s Nimănui Stăpân

King Cuck

ActiveNews:

Peste o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o manifestare de solidaritate interetnică româno-maghiară, urmată de un marș pe străzile orașului, afișând mesaje bilingve anti-șovine cu privire la evenimentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, potrivit Agerpres.

„Scopul acțiunii de la Cluj-Napoca este de a arăta că există și comunități normale în Ardeal, în care criteriile etnice, că ești român, maghiar sau rom, nu funcționează. Clujul e o comunitate în care trăim împreună români și maghiari fără probleme. Ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului a fost o provocare pe care o leg de rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European”, a spus inițiatorul acțiunii, Dumitru Cornel Vîlcu.

„Sunt sigur că noi suntem majoritatea în țara asta. Unii trăiesc foarte bine din învrăjbire. E foarte bine că în fostul oraș al lui Funar se dau astfel de semnale”, a declarat, la rândul său, directorul Teatrului Național din Târgu Mureș, Gasparik Attila, salutând ideea de a se aduna împreună români și maghiari.

Participanții la manifestare, români și maghiari, s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, purtând afișe alb-negru cu mesaje conciliante, în limbile română și maghiară, precum: „Harghita, Covasna, pământ omenesc!”, „Solidaritate împotriva șovinismului!”, „Te bați cu vecinul? Un politician se bucură!”, „Sunt român, nu-s nimănui stăpân, stau liber printre oameni liberi”, „Jandarmeria învrăjbește România!”, „Fără manipulare, fără ură!”, „Noi TOȚI suntem români”.

Initiatorul acțiunii descrisă ca fiind o manifestare de solidaritate interetnică româno-maghiară este Dumitru Cornel Vîlcu, profesor la Facultatea de Litere de la UBB din Cluj-Napoca. La prima vedere seamănă cu un personaj de desene animate.

Dumitru Cornel VîlcuIată-l protestând la o manifestație anarhistă

După o privire mai atentă pe istoricul postărilor sale, complexitatea lui psihologică este de personaj plat, unidimensional.

4. Dupa complexitatea sau densitatea lor psihilogica

Ø      Plate (unidimensionale) – construite in jurul unei idei sau calitati, avand manifestari previzibile (Costache Giurgiuveanu din „Enigama Otiliei” de G Calinescu)

Dumitru Cornel Vîlcu e construit în jurul ideii de activism antinațional și reprezintă tipicul neomarxist ce laudă (non)valorile occidentale, dorește privilegierea minorităților etnice și sexuale, atacă nu doar biserica, ci și credința, militând cu fanatism pentru antiteist și nu irosește nici o ocazie să exprime ură față de români.

E tipicul răufăcător din desene animate:

 

Dumitru Cornel Vîlcu

Dumitru Cornel Vîlcu

Dumitru Cornel Vîlcu Dumitru Cornel Vîlcu

În fine, chiar nu contează de ce ne urăște Dumitru, poate că e doar un mercenar, poate a fost traumatizat în copilărie, poate că e pur și simplu delirant și intoxicat cu propriile lozinci, nu contează.

Ce contează este că ne urăște, nici un argument rațional nu-i va schimba părerea. Ne-a declarat război unilateral.

Va încerca și strategia clasică “folosesc creștinismul când îmi convine” susținând că creștinismul îndeamnă la iertare, întoarcerea obrazului sau iubirea de dușmani.

Pe dușmani nu i-a iertat nici Ștefan, nici Mihai, a lăsat iertarea în seama Domnului. Nici n-au întors obrazul iataganelor, altfel n-am mai fi avut o țară, o credință și un popor de sine stătător.

Dumitru Cornel Vîlcu demonstrează prin activitatea sa că ura, intoleranța și discriminarea există tocmai în tabăra care pretinde că luptă împotriva lor. Trist!

Conform investigației Fluierul.ro, Dumitru Cornel Vîlcu face parte dintr-o celulă de activiști neomarxiști școliți de experții din America.

Neocomunismul si Neomarxismul isi are astazi organizatorii ideologici in Universitatile Americane. De acolo neomarxismul este propagat in Universitatile Europene si Romanesti iar raspandirea lui e sustinuta si finantata din banii lui Soros.

Odata propagat, in Universitatile Europene si Romanesti, neocomunismul este propagat mai departe in societatea romaneasca de catre cadre universitare neomarxiste din Universitati. Aceste cadre universitare neomarxiste sunt in acelasi timp si activisti de mediu, si membri in diverse ONG-uri si organizatori de mitinguri si organizatori ai protestelor si miscarilor de strada. Un astfel de activist neomarxist, prezent pe la toate mitingurile de protest de la Cluj, este si Dumitru Cornel Valcu, un alt semnatar al scrisorii deschise de mai jos si el cadru universitar, si el cu credinte de extrema stanga si bun prieten cu Norbert Petrovici. Prin intermediul acestor cadre universitare, care sunt cureaua de transmisie a noii ideologii de extrema stanga, neobolsevismul ajunge in strada. El porneste astfel, de la catedrele universitare din universitatile de stat si se propaga prin ONG-urile si prin miscarile ecologiste si libertariene finantate de Soros, “ajungand in” protestele de strada.

Bunul prieten al lui Vîlcu, Norbert Petrovici, este un personaj la fel de odios:

Neomarxistul Norbert Petrovici, unul dintre semnatarii scrisorii deschise de mai jos si cadru universitar la UBB Cluj comenta incantat, despre evenimentul Marxist gazduit si organizat impreuna cu organizatia de extrema stanga “Critic Atac” la UBB din Cluj: “Ma bucur ca a fost apropiata public dimensiunea critică a sociologiei lui Michael Burawoy printr-o conferinta Critic Atac la Facultatea de Sociologie o data cu vizita sa la conferinta Societatii Sociologilor din Romania, dincolo de faptul a fost presedintele Asociatiei Americane de Sociologie si acum este presedintele Societatii Internationale de Sociologie”. “Marxismul se va intoarce in aceasta parte de lume” – a clamat excitat Michael Burawoy, la aceasta conferinta de la Cluj, unde a pledat din greu pentru o resapare a Marxismului care “trebuie sa se schimbe odata cu capitalismul”.

“Cum trebuie sa se schimbe Marxismul odata cu Capitalismul” – asta e propaganda ce se face in Universitatile Romanesti de Stat si astea sunt “ingrijorarile” cadrelor universitare neobolsevice din Universitatile Romanesti de Stat, oameni platiti din banii poporului roman, popor care a fost supus la suferinte greu de imaginat (inchisori, canal, lagare de munca, crime, torturi, deposedari de proprietate etc…) si la un experiment bolsevic bestial de exterminare a elitelor sale de catre marxistii si comunistii din anii ’50. E de neimaginat cum autoritatile romane permit ca o asemenea propaganda politica neobolsevica sa aibe loc in Universitatile de Stat romanesti.

Pentru cine nu stie cine este Michael Buyrawoy, Michael Buyrawoy este un cunoscut sociolog Marxist: pe Wikipedia el este prezentat ca fiind : “a British sociological Marxist, best known as author of Manufacturing Consent: Changes in the Labor Process under Monopoly Capitalism”

 

3 comments

 1. Acest articol imi aduce aminte de un rector tot al UBB care la festivitatea de premiere a Olimpiadei Nationale la disciplina Istorie a tinut un discurs cu tenta antinationala pro UE. Nu stiu cati au dat atentie acelui discurs, personal eu aveam castile in urechi si ascultam muzica, dar cu siguranta acest fenomen se va raspandi si la celelalte universitati de stat din tara.

 2. ROMÂNIA, dintotdeauna, și pentru totdeauna, GRĂDINA MAICII DOMNULUI.
  S-o facem să arate ceea ce este – Grădina Maicii Domnului!

  „În timpul vizitei în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, în cuvântarea ținută la Iași în după-masa zilei de 1 iunie a.c., Papa Francisc a spus că „Eminescu era un grande!”. Această concluzie a Papei Francisc a scăpat și nu a fost titrată de studiourile de televiziune. Suveranul Pontif a confirmat un Adevăr referitor la Genialul Mihai Eminescu, în anul în care se împlinesc 130 de ani de la asasinarea sa de către cei din neamul de ucigași pe care L-a numit astfel Domnul nostru Iisus Hristos.
  Cu 20 de ani în urmă, primul Papă care a vizitat o țară ortodoxă a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Acest Papă a fost un apostol al Adevărului și al libertății. Se știe că, în ziua de 7 mai 1999, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat că România este „Grădina Maicii Domnului”. În ziua de 12 mai 1999, în Piața Sfântului Petru de la Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea a spus, din nou, că „România este Grădina Maicii Domnului”. Apoi, a recitat în Limba Română, poezia „Rugăciune” de Mihai Eminescu.
  Pe parcursul recentei vizite în România, Papa Francisc a repetat că „România este Grădina Maicii Domnului”. Acest Adevăr susținut și de Papii de la Roma ar trebui să fie înscris în: Constituția României, la articolul 1; cărțile de Limba Română, Istorie și Geografie; în legislația în domeniul turismului. De asemenea, este necesar ca sloganul sau brandul de țară să fie: „România este Grădina Maicii Domnului”. Guvernul României are șansa și poate adopta rapid, printr-o Ordonanță de Urgență, acest brand de țară, care nu poate fi comparat cu frunzulița unei doamne.
  După vizita Papei Francisc în România, românii din Țara-Mamă și românii alungați pretutindeni au apreciat, cel puțin, următoarele Adevăruri: buna organizare din partea autorităților Statului Român, a Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Catolice din România; instituțiile de forță ale Statului Român și-au făcut datoria și au dejucat planurile Ungariei, U.D.M.R. și Bisericilor Catolice Maghiare pentru vizita Suveranului Pontif la Șumuleu-Ciuc, chiar dacă la Jandarmerie și Poliție există un minus de 40.000 de cadre. Papa Francisc a fost ajutat să înțeleagă capcana pe care i-au pregătit-o autoritățile de la Budapesta, la Șumuleu-Ciuc, în legătură cu beatificarea antiromânului episcop Marton Aron și citirea de către premierul Ungariei a Declarației de autonomie a Ardealului și alipirea acestuia la Ungaria. Încă nu sunt cunoscute personalitățile din conducerea Bisericii Ortodoxe Române și a Guvernului României care l-au convins, în ultimul moment, pe Papa Francisc ca să renunțe la programul pregătit de Ungaria și U.D.M.R. pentru vizita sa la Șumuleu-Ciuc.
  Planurile autorităților de la Budapesta pentru vizita Papei Francisc la Șumuleu-Ciuc, în ziua de 1 iunie a.c., despre care am scris în cartea „S.O.S. Ardealul Românesc” au eșuat aproape în totalitate, respectiv:
  -Suveranul Pontif a fost întâmpinat de Premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă și mai mulți miniștri. Președintele Ungariei, Janos Ader, a fost prezent cu soția sa, dar ca pelerini. Președintele României și soția sa (membră a Ordinului iezuiților) a refuzat să-l însoțească pe Papa Francisc la Șumuleu-Ciuc într-o zi de Sabat.
  Președntele Iohannis nu a folosit ziua liberă și nu s-a dus în zonele cu mari inundații. Românii au remarcat că Președintele Iohannis a refuzat să facă vizite în localitățile unde au avut loc inundații în anii trecuți și în acest an.
  Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a supărat pentru că i s-a interzis să citească Declarația referitoare la alipirea Ardealului la Ungaria și i-a abandonat pe catolicii maghiari adunați la Miercurea-Ciuc. A preferat să vadă la Madrid finala Ligii campionilor la fotbal. Unul dintre vice-premierii Ungariei a mai rămas câteva zile în Ardeal și împreună cu autoritățile locale U.D.M.R. din județul Harghita au pus la cale închiderea cimitirului din Valea Uzului pentru ca românii să nu poată depune flori de Ziua Eroilor, în 6 iunie a.c., la monumentul și crucile eroilor căzuți pentru eliberarea Sfântului Pământ Românesc de sub ocupația Ungariei.
  -Cuvântarea Papei Francisc a fost tradusă în Limba Română și, apoi, în limba maghiară.
  –Papa Francisc a acceptat solicitarea autorităților Statului Român și a refuzat să îmbrace veșmintele (pregătite de conducătorii Ungariei) care aveau înscrise în limba maghiară mesajul: „Să mergem împreună” și Ferenc Papa. Autoritățile de la Budapesta nu s-au putut abține și i-au maghiarizat numele Papei Francisc. În aceste zile, parlamentarii U.D.M.R. solicită să fie anchetat și pedepsit generalul Pahonțu Lucian, șeful Serviciului de Protecție și Pază (S.P.P.) care nu a permis să apară pe veșmintele Papei Francisc texte în limba maghiară.
  –În urma controalelor corporale făcute de jandarmii și polițiștii români, pelerinii catolici maghiari au reușit să treacă și să fluture doar două drapele ale Ungariei și o cârpă secuiască.
  –Primarul U.D.M.R. din Miercurea-Ciuc a refuzat să poarte eșarfa cu tricolorul românesc. La Iași și la Blaj primarii au purtat cu mândrie eșarfa tricoloră, iar pelerinii au fluturat tricolorul românesc, în mii de exemplare.
  –Spre sfârșitul liturghiei de la Șumuleu-Ciuc când corul a început să cânte imnul Ungariei, Papa Francisc s-a ridicat de pe scaunul său și a plecat, iar coriștii au amuțit.
  Provocările și acțiunile Ungariei și U.D.M.R. împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României vor continua și se vor intensifica, mai ales, până la centenarul Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920. După cele întâmplate în cimitirul din Valea Uzului urmează cele din 8 iunie a.c. de la Șumuleu-Ciuc organizate cu prilejul pelerinajului catolic de Rusalii, în Grădina Maicii Domnului.”
  Dr. Gheorghe FUNAR

  Te fac frumoasă și prosperă, te apăr și te cânt Patria mea!
  Mai mult! Cu toții am fost plăcut impresionați, și ne-am simțit foarte bine de atmosfera plină de pace și mulțumire din sufletele și gândurile noastre, pe care le trăiam din plin și fiecare gustam din acestea cu măsură și întru împlinire, ce s-a deschis din nou, odată cu sosirea și primirea cuvenită unui așa om, precum este Papa Francisc. Vedeți cât de frumoasă poate fi viața pe meleagurile noastre, cu oameni așa de primitori și buni, divini, atunci când un creștin ca Papa Francisc, și suita s-a vine în Patria Noastră cu iubire, gând bun și faptă bună, iar media din România, ca multe altele nu mai fac ce fac de atâta amar devreme, și care imediat ce a plecat Papa, ca niște buruienii ce sunt, cresc mai departe, sugândune seva li înăbușindune viața…Acum, când încă odată se dovedește că poporul român este un popor minunat și care trăiește aici, într-o țară atăt de frumoasă, și am gustat din nou din cupa fericirii și păcii sufletești, găsesc de bună cuviință ca viața noastră se ne-o ducem dumnezeiște, dar și să plivim toate buruienile ce au avut și vor avea grijă, căci astea sunt buruienile, să înăbușe și să mocirlească viața frumoasă din Grădina Maicii Domnului. Datorăm toate acestea, Bunului Dumnezeu, creeator a tot ce există pe pământ, iar pe noi, românii de azi, având ca strămoși pe dacii de odinioară, nea creeat ca neam al Său, și ne-a dat nouă acest pământ, Dacia Mare, de la Nistru până la Tisa ca dar pentru a putea trăi și făuri ca un neam mare, și mai mult de atît, să fie cunoscut de toți pămăntenii, ca drept voința Domnului – GRĂDINA MAICII DOMNULUI! A făcut asta, deoarece neamul dac, neamul românesc de azi, este croit după chipul și asemănarea Lui, iar el nu s-a depărtat de Creatorul său, niciodată, așa după cum n-o va face niciodată, ba din contră, își întărește credința în Creatorul său și tot ce este Dumnezeiesc și urmează Calea Domnului, CALEA DREAPTĂ. Ce facem noi, pentru noi, pentru neamul românesc, pentru ca Grădina Maicii Domnului să fie ți să arate ca o adevărată Grădină, pentru Domnul, și în numele Domnului este DARUL poporului român, al nostru, al fiecăruia dintre noi, către Creatorul Nostru, Bunul Dumnezeu, drept recunoștință, credință și supușenie!

  Uniți și împreună să facem România Bună, și să arate ceea ce este-Grădina Maicii Domnului!
  Acesta să ne fie blazonul și adevăratul Proiect de Țară, și pe cel mai înalt vârf de munte să scrim marem pentru că avem ce scrie – GRĂDINA MAICII DOMNULUI, așa după cum trebuie să scrim, pentru ca să știe, chiar și cei care nu vor să știe, la fiecare poartă de intrare în ȚARA ROMÂNILOR, ca locul de pe pământ ce pentru fiecare european este MATCA ȘI LEAGĂNUL STRĂMOȘILOR LOR!

 3. Sustin miscarea asta etnicii romani mereu au fost xenofili si nu si-au vazut etnia ca fiind importanta, sper ca ideile domnului sa se extinda foarte repede luand in considerare ca cultura poporului roman a fost mereu deschisa la straini si primitoare catre cei din afara grupului lor.De fapt as propune eliminarea tuturor etniilor din Romania toti fiind in mod automat cetateni romani indiferet de unde sunt, in ce cred sau orice alt element de identificare care este folosit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *