Home / Chestiunea Jidănească / Cum este condusă România și în interesul cui…. 

Cum este condusă România și în interesul cui…. 

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 18, 2022

Cum este condusă România și in interesul cui.... 

Cum este condusă România și in interesul cui…. 

 

Text primit pe adresa redacției:

Deciziile sunt ale Parlamentului Guvernului României?

Hai sa vedem cum este condusă România și in interesul cui….      Se dau urmatoarele informatii:

 1. In anul 2021, Statul Român a alocat 120.000 euro cercetarii arheologice, o suma de toata jena si oricum alocata preferential doar anumitor cercetatori, pusi bine cu sistemul.
 2. In anul 2021, Statul Român a alocat 2.000.000 euro Institutului Elie Wiesel, ca sa continue sa ne explice noua, romanilor, cat de urat ne-am comportat noi cu evreii. Ma intreb pana cand ni se va tot explica?
 3. In anul 2021, Statul Român a eliminat titulatura de ”Istoria Românilor” din manuale si a scos masiv informatii legate de perioada veche (marile culturi neolitice precum Cucuteni, Hamangia, Gumelnita etc sau perioada geto-daca), iar despre marii nostri voievozi abia se face referire.
 4. In anul 2021, Statul Român a hotarat ca manualul de ”Istoria Evreilor. Holocaustul” sa devina OBLIGATORIU la nivel de liceu, desi acest lucru nu se justifica in niciun fel. In cel mai bun caz, acest domeniu ar fi putut fi studiat ca un capitol intr-un manual generalist legat de regimuri totalitare etc, ci nu ca un manual de sine statator, bagat pe gatul elevilor români.
 5. In anul 2021, Academia Română a anuntat ca infiinteaza si ea un grup de studiere a antisemitismului si holocaustului in România, in contextul in care exista deja institutul amintit mai sus plus inca zeci de consilieri prezidentiali, guvernamentali etc, care se ocupa de aceste aspecte.
 6. In intervalul 2010-2021, Statul Român a avut grija sa DESFIINTEZE toate programele de masterat de la universitatile de stat dedicate perioadei antice autohtone (dacice), inlocuindu-le EXCLUSIV cu programe dedicate culturilor imperiului roman, grecesti si evreiesti. In momentul de fata exista doar 10 specialisti in arheologia epocii geto-dacice, din care o parte pensionari.
 7. Asociatiile, fundatiile si ONG-urile care activeaza pe zona de cercetare-promovare a istoriei nationale, nu mai sunt sustinute de Statul Roman.Acesta, in schimb, finanteaza masiv centre culturale ale minoritatilor, activitati ”culturale” ale miscarii LGBT si campania de stampilare a românului cu descrierea de antisemit si xenofob.
 8. In perioada 2010-2021, Statul Român a asistat impasibil, fara reactie, la eliminarea sau modificarea unor simboluri fizice ale culturii si istoriei romanesti (ex.: eliminarea statuii lui Mihai Viteazul din Oradea, acoperirea statuii lui Mihai Eminescu din Oradea, inscriptionarea unor statui si busturi ale unor oameni de cultura români cu apelativul ”antisemit” la initiativa institutului Elie Wiesel etc).
 9. Intențiile unor studenți la istorie de a se specializa pe cercetare privind epoca geto-dacă sunt efectiv anihilate de unii profesori universitari aserviți politic (ex. cazul zonei Dobrogei, unde este pur și simplu interzis sa se facă săpături arheologice în sit uri getice).
 10. Statul Român a alocat milioane de euro în ultimii 10 ani pentru restaurarea unor biserici evangheliste, protestante și catolice din Ardeal, aparținând minorității maghiare, în timp ce multe cetăți dacice sau de scaun ale voievozilor români sau casele memoriale ale multor personalități ale culturii românești zac în paragină (ex. modul în care Kelemen Hunor aloca fondurile pe când era ministrul culturii).

Lista poate continua, iar concluziile le trageti singuri ! Nu trebuie sa fii nici antisemit nici xenofob, dar se simte antiromânismul tot mai agresiv al multora, chiar nepermis de multi.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” a fost constituit prin Hotărârea de Guvern nr. 902 din 4 august 2005.

Institutul are ca obiect de activitate identificarea, culegerea, arhivarea, cercetarea și publicarea documentelor referitoare la Holocaust, în rezolvarea unor probleme științifice, precum și elaborarea și implementarea de programe educaționale privind acest fenomen istoric. Pentru realizarea obiectului de activitate, Institutul are următoarele atribuții principale:

 1. a) desfăşoară proiecte de cercetare, de educaţie şi culturale, în ţară şi în străinătate, pe bază de contracte, pentru aprofundarea cunoaşterii fenomenului Holocaustului;
  b) achiziţionează sau primeşte ca donaţii orice mărturie, publicaţie ori document privind Holocaustul sau în legătură cu acesta;
  c) identifică, aduce în ţară şi conservă documentele privind Holocaustul din România, în original sau în copie, pe orice suport, răspândite în diferite ţări ale lumii;
  d) constituie o arhivă care să cuprindă publicaţiile, cărţile, colecţiile de reviste, ziare, manifeste şi alte înscrisuri care au legătură cu Holocaustul din România, alcătuind şi instrumente de lucru în domeniu;
  e) lansează proiecte de istorie orală, în scopul salvării memoriei istorice a Holocaustului;
  f) organizează manifestări ştiinţifice consacrate Holocaustului şi contribuie la reprezentarea cercetării naţionale în acest domeniu în întâlnirile ştiinţifice internaţionale;
 2. g) finanţează editarea, tipărirea şi publicarea de memorii, cărţi, studii, articole, corespondenţă, memorie fotografică şi video, colecţii de documente, albume fotografice referitoare la Holocaust;
  h) organizează şi sprijină realizarea de acţiuni cu caracter ştiinţific, social-cultural şi educaţional privind Holocaustul, pe bază de proiect;
  i) constituie un punct de referinţă şi de comunicare cu supravieţuitorii Holocaustului;
  j) contribuie prin expertiză la conservarea patrimoniului spiritual al comunităţilor din România afectate în perioada Holocaustului;
  k) iniţiază, prin Secretariatul General al Guvernului, şi avizează proiecte de acte normative în domeniul său de activitate.
  l) iniţiază acţiuni cu caracter cultural, ştiinţific, educaţional şi legal pentru protejarea memoriei victimelor Holocaustului;
  m) coordonează activităţile în vederea realizării unui muzeu de istorie al evreilor din România.

Institutul „Elie Wiesel” a sprijinit, de asemenea, organizarea unui Memorial al victimelor Holocaustului din România. În felul acesta, a fost realizată una din recomandările Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”, apărut în 2004. Inaugurarea INSHR-EW a avut loc la 10 octombrie 2005, cu ocazia celei de-a doua comemorări a Zilei Naționale a Victimelor Holocaustului din România.

 

A SPUS-O ÎN DIRECT – Radu Moraru: România este condusă de Evrei

 

 

5 comments

 1. Tradatorii trebuie spanzurati.
  Fara Armata – forta capabila sa-i aresteze si sa-i execute fara judecata (jidanita) pe acesti tradatori scapati “la butoane”, singura posibilitate estre revolta populara cu distrugerea in temelie a tuturor institutiilor/facaturilor anti-romanesti si lichidarea jivinelor parlamentare si guvwernamentale din ultimii peste 25 de ani.
  Unds-i prinzi, acolo-i “temini”!

  • Incorectul politic

   Am salvat un document scris de un om din interior care explica cu subiect si predicat de ce armata romana nu mai există. Are dezvaluiri si legi si nume si prenume cam tot ce trebuie procurorilor militari sa instrumenteze cazul dar nu mi-a cerut nimeni sa dau acest text. Asa vei afla de ce Nu trebuie sa mai ai vreo speranță de la armata română caci pestele de la cap se împute.

 2. “condusa” prin RAPT INSTITUTIONALIZAT ,prin terorism de stat!

 3. Guvernul: Aproape 80.000 de ucraineni au ales să rămână pe teritoriul României din cei peste 515.000 care, de la debutul conflictului, din 24 februarie, au intrat în ţara noastră.(cine a crezut in covid o crede si p-asta,”cifra”;”incorect” pare ca neglijeaza INVAZIA);fara legatura cu ROMANIA VA DEVENI GROAPA DE GUNOI ETNIC A EUROPEI!

 4. Poate faci un efort și publici aici versiunea scurtă. Fără nume și dezvăluiri care să ducă către persoane, doar de ce armata nu mai există, cu subiect și predicat, legi și concluzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.