Home / Internațional / Consiliul European vrea să trimită câte un comisar eurosovietic în fiecare sală de clasă pentru ora de Istorie!

Consiliul European vrea să trimită câte un comisar eurosovietic în fiecare sală de clasă pentru ora de Istorie!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 15, 2021

R3Media:

Consiliul Europei a lansat, joi, un Observator al cursurilor de istorie în Europa, care va avea sarcina de a strânge informaţii despre cum este predată această materie în instituţiile de învăţământ ale statelor membre, anunță Agerpres.

În contextul creşterii populismului, o învăţare a istoriei care să favorizeze perspectiva multiplă şi gândirea critică este esenţială pentru dezvoltarea unei culturi a democraţiei”, argumentează organizaţia într-un comunicat citat de agenţia EFE, precizează Agerpres.

Potrivit sursei citate, acest observator„va contribui la consolidarea rezistenţei împotriva manipulării şi deformării istoriei şi va ajuta la promovarea păcii şi a dialogului”.

Într-o rezoluţie adoptată de Comitetul de Miniştri – organul executiv al Consiliului Europei – se menţionează că acest observator va fi constituit printr-un acord parţial extins, formulă care permite diferitelor state membre să i se alăture dacă doresc.

Până acum, s-au alăturat iniţiativei 17 din cele 47 de state membre, respectiv Spania, Franţa, Rusia, Turcia, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Serbia, Portugalia, Slovenia, Cipru, Malta, Georgia, Armenia, Albania, Macedonia de Nord şi Andorra.

Adică un comisar eurosovietic în fiecare școală! Un inchizitor vigilent în fiecare sală de clasă! Un haham pentru tăierea împrejur la creier a elevilor!

Abia aștept să aud despre reacția șocată a unui astfel de politruc atunci când elevilor li se predă despre holocaust și izbucnesc în râs.

Râsul este cea mai eficientă reacție pentru desacralizarea acestui mit infam, chiar dacă nu prea e de râs…mulți oameni de valoare au ajuns la închisoare pentru că au cutezat să trântească mitul de pământ.

Nu mă întristează această știre, ci mă revoltă, mă înrăiește, îmi provoacă reacții pe care unii le-ar considera antisemite, pentru care alții vor cere bani să le combată.

Măsura consiliului european trădează disperare, nu mai au control asupra narativei. Sute de mii de tineri s-au imunizat singuri, pe internet, aflând adevărul despre ceea ce încearcă să ascundă.

Uniunea Europeană are zilele numărate. Își trăiește acum, probabil, ultimul deceniu.

5 comments

 1. „În contextul creşterii populismului, o învăţare a istoriei care să favorizeze perspectiva multiplă şi gândirea critică este esenţială pentru dezvoltarea unei culturi a democraţiei”, argumentează organizaţia într-un comunicat citat de agenţia EFE, precizează Agerpres.”

  Perspectivă multiplă? Serios? Ipocrizie e puțin spus.

  Sau când o să le povestească despre mașinile de masturbat :))

 2. Cred ca mai bine ne-ar spune unde se mai face scoala in era Covid…dupa ce ca sintem intr-o eterna criza de orice fel…isi mai bat si joc de inteligenta nostra….

 3. Va fi pauza si de scoli!
  Nu se mai face carte nicaieri in “democratiile” ucugasilor culturii autentic europene !
  Sa-i vedem unde o sa-si trimita politrucii incaltati!

  Intre analfabetii produsi pe banda rulanta ?

  Lasa ca se rascoala arabii !
  Pe ei ma bazez eu pentru lectii de istorie , hahaha!

 4. „Până acum, s-au alăturat iniţiativei 17 din cele 47 de state membre, respectiv Spania, Franţa, Rusia, Turcia, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Serbia, Portugalia, Slovenia, Cipru, Malta, Georgia, Armenia, Albania, Macedonia de Nord şi Andorra.”
  Nu zău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *