Home / Educativ / Colapsul Mental și Epoca Anarhiei

Colapsul Mental și Epoca Anarhiei

Incorect Politic
Iulie 29, 2020

Colapsul Mental și Epoca Anarhiei

Via IonCoja

COLAPSUL MENTAL SI EPOCA ANARHIEI

În ultimele săptămâni s-a produs un colaps mental în rândurile occidentalilor. Nedumerirea, dezorientarea, inabilitatea de a face o diagnoză a evenimentelor, ni se par evidente. Și nu e de mirare, având în vedere viteza cu care se petrec, în zilele acestea, evenimente istorice extrem de radicale și cu consecințe la fel de radicale.

Agresiune si eradicarea istoriei

China elimină autonomia fostei colonii Hong Kong, fără ca Occidentul să reacționeze ori presa din Marea Britanie să sufle o vorbă. Dimpotrivă, Occidentul își are ochii ațintiți asupra Americii, prevestindu-i colapsul. Privește exact în direcția în care China dorește, dându-i ei oportunitatea de a agresa fosta colonie britanică.

În SUA, evenimentul brutal din mai 25 s-a transformat în anarhie, o anarhie nemaicunoscută din anii 60. Ea s-a extins și în Europa. Manifestări și acțiuni anarhiste se produc în Marea Britanie, Belgia, Franța, iar mai nou și în Australia. Ele sunt atât de radicale și de numeroase, încât dau impresia unui colaps civilizațional.

Statuia lui Churchill a fost dărâmata, temporar, de anarhiști pe motiv că ar fi fost rasist. Alte statui au fost dărâmate în Marea Britanie, Belgia, Franța și în alte locuri cu scopul de a eradica „trecutul rasist” al Occidentului.

Cele mai radicale acțiuni, însă, s-au petrecut, tot de unde au pornit, Minneapolis. În Minneapolis consiliul municipal a decis desființarea poliției. Fabricile incendiate din oraș au anunțat că nu se vor mai redeschide și că se vor muta în alte state.

În Buffalo, New York, 57 de polițiști și-au dat demisia după ce 2 dintre ei au fost suspendați din funcție pentru că au îmbrâncit un protestatar în vârstă. În New York, poliția cere simpatie din partea presei pentru a-și putea face treaba fără a fi demonizată în permanență, dar fără succes. În Atlanta, un grup de polițiști și-a dat si ei demisia.

Vandalism

În California, steagul american e ars, în unele orașe din Old South statuile confederale au fost dărâmate de anarhiști, iar în Seattle, unul din cele mai „progresiste” orașe din lume (și orașul în care locuiește Bill Gates), mii de anarhiști au ocupat primăria, au silit consiliul municipal să elimine poliția, și au silit și pe primar (unul dintre cei mai „progresiști” primari ai Americii) să-și dea demisia.

Profesori universitari conservatori din diverse universități americane au fost destituiți din funcție peste noapte. Unele biserici tradiționale au primit ordin de a părăsi clădirile în care se întâlnesc, fiind acuzate de „rasism”.

Unele biserici au fost incendiate. Memorialul Comemorării Victimelor Comunismului din Washington, D.C., a fost vandalizat. Tot mai multe străzi din America au primit nume noi, „George Floyd”. Unele străzi, numite după figuri istorice „rasiste” au fost redenumite.

Anarhiștii cer schimbarea numelor monumentelor istorice americane, a bazelor militare americane și a navelor americane de război, pentru a elimina numele persoanelor „rasiste” pe care le poartă pe moment.

O inchiziție nemaiîntâlnită în America din anii 50 se derulează sub ochii noștri. Flăcările continuă să ardă, vitrinele continuă să fie sparte, cetățenii continuă să urmărească cu oroare derularea crimelor anarhiste în America pe ecranele televizoarelor.

Dar ceva și mai grav se petrece în America, și, prin extensie în Occident: se produce un gol mental, un colaps mental la cetățenii lor. Nici chiar mințile oamenilor cu judecată nu mai pot procesa toate aceste evenimente grave și implicațiile pe care ele le impun. Deciziile devin tot mai greu de luat. Fiecare mișcare politică, afirmație a Casei Albe, proiect legislativ, toate au fost politizate.

 

Acuzatii de rasism

„Ești rasist” e acuzația favorită a anarhiștilor la adresa persoanelor albe în aceste zile. Anarhiștii din Seattle nu mai cer doar „reformarea” forțelor de ordine, ci „abolirea” în totalitate a forțelor de ordine, reeducarea în masă a tuturor angajaților de stat, a învățătorilor și a profesorilor universitari, pentru a elimina din ei „rasismul”. Cer o amnistie generală pentru toți infractorii și închiderea închisorilor. Cer „dreptate rasială” ca principiu suprem după care să fie reconfigurată întreaga societate americană.

Există precedent periculos: revoluția culturală a lui Mao care a ucis 30 de milioane de oameni. Cei 30 de milioane au fost oameni care nu au putut fi „reeducați” ori „reabilitați”.

Există, însă, un precedent istoric și mai periculos: confiscarea puterii politice de către comuniști în Uniunea Sovietică. Anul 1917 a fost greu pentru Rusia. Sleită de puterea militară, într-o stare de colaps economic și politic, într-o stare haotică, oamenii au ieșit cu miile în stradă cerând schimbări.

În mințile lor era un vid enorm. A fost exact momentul în care Germania l-a transportat pe Lenin din Elveția, cu trenul, până la St. Petersburg. A ajuns acolo la timp. Mii de oameni demonstrau pe străzile celui de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei. Lenin s-a alăturat grupurilor de anarhiști pe străzi, devenind pentru ei un „mesia” al momentului. Știm cu toții cum s-a terminat istoria începută în St. Petersburg în toamna lui 1917. E posibil ca ceva asemănător să se întâmple azi în Occident? Am îndrăzni să spunem ca nu e exclus. E chiar posibil să fi pășit deja din era post-COVID 19 în era anarhiei globale.

Fiii și fiicele Iluminismului devin anarhiști

Fiii și fiicele Iluminismului ne numesc „iraționali”, în timp ce pe ei se numesc „raționali” și „iluminați”. E posibil ca adevărul sa fie chiar invers. Scriam mai sus despre colapsul mental în rândurile occidentalilor și că pășim, voit ori nu, în epoca anarhiei. Dădeam exemple specifice luate din presa americană și occidentală. Comportamentul irațional al anarhiștilor continuă, atât a celor care demolează civilizația, istoria, democrația și statul de drept în stradă cu cărămizi și frânghii, cât și al celor mai „cu clasă”, care le demolează din sălile parlamentelor, a consiliilor municipale, din birourile președinților de universități, ori din sălile de conferințe ale imenselor agenții de presă și ziare.

Practic, e imposibil să cunoști ori să citești despre toate acțiunile anarhiste care se petrec zilnic în Occident. Ele toate însă au aceeași temă în comun: persoanele de descendență europeană și Occidentul în general sunt rasiști, fie că recunosc ori nu, istoria lor e o istorie a exploatării rasiale, și tot ce a fost clădit în Occident în ultimii 2000 de ani a fost clădit prin exploatarea tuturor raselor, cu excepția celei europene.

Mai nou, anarhiștii au dărâmat cu frânghiile o statuie a lui Cristobal Colon (Cristofor Columb) in America, amplasată cu aproape 100 de ani în urmă de imigranții italieni. Încă nu au dărâmat statuile lui Abraham Lincoln, dar unele dintre ele au fost vandalizate. În Marea Britanie anarhiștii au făcut la fel cu statuia lui Cecil Rhodes. Au dărâmat-o.

În America, 19 personalități au fost destituite din funcție ori au demisionat din cauza unor afirmații „nepotrivite” la adresa evenimentelor zilei pe care le-au făcut, ori pentru că au refuzat să promoveze perspectivele oficiale ale organizațiilor din care fac parte privind subiectul. Printre victime se află un editor de la New York Times și actori de la Hollywood. Unor poeți li s-au retras din același motiv premiile acordate cu ani în urmă. Unele desene animate au fost interzise după ce au fost etichetate „rasiste” ori că normalizează violența poliției. Showurile „rasiste” și polițienești au fost scoase de pe ecrane.

William Jacobson, unul din cei mai influenți profesori de drept din SUA, a fost atacat într-o scrisoare deschisă de către colegii lui de universitate datorită pozițiilor lui conservatoare privind evenimentele zilei și rolul poliției în societate. Conform unei declarații făcute de el, „people live in fear on compus / oamenii trăiesc în frică în campusul universitar”.

Președintele Trump continuă să fie atacat si el pentru că refuză să schimbe numele mai multor baze militare americane, pe motiv că persoanele după care au fost numite au fost rasiste.

Panica și frica de noul val anarhist a intrat și în rândurile politicienilor și, din nefericire, a unor lideri religioși. Democrații din Congresul SUA au „îngenuncheat” în semn de solidaritate cu George Floyd, iar unele biserici și lideri confesionali din America emit „declarații” oficiale să dea de înțeles că nu sunt rasiști, iar grupurile lor confesionale nu sunt rasiste.

Extremisti radicalizati in universitati

Cine sunt acești anarhiști care în aceste zile „smell blood / simt mirosul sângelui” cum se spune în engleza? Ce știm despre ei?

Sunt tineri radicalizați vreme de decenii, dar mai ales în cei 8 ani ai administrației Obama. Sunt tineri care au fost educați într-un spirit ateu, hedonist, cu dispreț față de America, de Occident în general, de creștinism, de credință, de descendenții europeni. Au fost învățați să urască. Au fost educați în marxism și neo-marxism. În ura de clasă. Că unele grupuri din societate sunt bune și altele rele. Că cele rele trebuie anihilate. Prin reeducare ori dacă reeducarea e fără succes, prin forță, de către grupurile bune.

În America și în Occident s-au predat, de mulți ani deja, cursuri privind rasismul și imperialismul occidental. Efectul acestei îndoctrinări oarbe se vede azi. Pretutindeni. Sunt tineri care, la terminarea facultății, nu s-au putut integra în piața de muncă pentru că le lipsea pregătirea profesională. În absența locurilor de muncă au devenit cruciați ai multor cauze iraționale și extremiste, îmbrățișând cauze din cele mai radicale: lupta împotriva rasismului, real ori ireal, feminismul, mișcările ecologice, mișcările climatice, anti-americanismul, anti-capitalismul, anti-democrația, mișcările pentru „reîntoarcerea în natură / return to nature”, mișcările ecologice, mișcările pentru abolirea căsătoriei, a familiei, a relațiilor de familie etc. Sunt tineri și mișcări care în aceste zile se intersectează pe străzile întregului Occident, crezând că istoria le pune la dispoziție oportunitatea unică pentru a demola 2000 de ani de civilizație occidentală și creștină.

Aceștia sunt ei: fiii și fiicele Iluminismului, a lui Voltaire, Rousseau și Marx. Cei care pretind a se inchina in „Templul Ratiunii” si resping orice connectiune cu trecutul.

7 comments

 1. Referirea la Voltaire în acest context este neinspirată.

  • Nu chiar, Voltaire a fost unul dintre sustinatorii “iluministi” anti-Biserica (ma rog, ce fel de biserici aveau ei acolo, papistase si sectante…) si nu numai.
   El voia sa fie distrus “infamul” care era fie adunarea papistasa (fals numita Biserica Catolica), fie crestinismul, fie … fanaticii religiosi ai vremii – totuna erau pentru el.
   El voia ca filozofia sa ghideze societate, nu religia…
   Macar a zis bine ca orice religie e de preferat ateismului, pentru care nu exista autoritate morala superioara pe care sa o respecte.
   Este pus pe lista iluministilor ca s-a alaturat lor.

 2. Iarăși mizeriile lui Coja? Mai ales aia cu “Germania/germanii care l-a finanțat pe Lenin?” “Germanul” și “suedezul” care l-au finanțat pe Lenin erau jidani. Și acum bineînțeles, Coja servește de trompetă pentru Departamentul de Stat american care are un dinte contra Chinei. Probabil din cauză că spre deosebire de europeni chinezii sunt conștienți de pericolul jidănesc. La noi, duce măgarul, nu știe ce duce.

 3. Drept completare. MIșcările din Hong Kong sunt literalmente finanțate de Departamentul de Stat American (liderul protestatarilor e “educat în Vest”) și printre altele,

  “Evreii controlează într-adevăr America?” a întrebat un titlu chinezesc de știri în 2009. Factorii au fost dezbrăcați în astfel de articole și în cărțile despre evrei din China – de exemplu: „Averea lumii se află în buzunarele americanilor; Americanii sunt în buzunarele evreilor – ar putea fi considerate, pe bună dreptate, alarmante în alte contexte. Dar în China, unde evreii sunt considerați pe deplin deștepți și desăvârșiți, ei sunt menși complimente. Scanează rafturile din orice librărie din China și este posibil să găsiți cărți de auto-ajutor cele mai vândute bazate pe cunoștințele evreiești. Cei mai mulți se concentrează asupra modului de a face bani. Titlurile variază de la 101 secrete care câștigă bani din caietele evreilor pentru a învăța să câștigi bani cu evreii.

  Chinezii recunosc și îmbrățișează caracteristici comune între cultura lor și cultura evreiască. Ambele rase au o mare diaspora răspândită pe tot globul. Ambele pun accent pe familie, tradiție și educație. Ambele se mândresc cu civilizații care datează de mii de ani. În Shanghai, mi se spune adesea cu semn de aprobare că trebuie să fiu inteligent, priceput și destupat, pur și simplu din cauza etnicității mele. Deși este adevărat că chinezii pe care i-am întâlnit sunt fascinați de evrei, mai degrabă decât sa se teamă de ei, aceste afirmații mă fac sa ma simt profund incomod.

  Așa că, cu un anumit grad de reținere, am călătorit recent în fosta capitală imperială a Nanjingului pentru a-mi petrece ziua alături de prof. Xu Xin, director al Institutului de Studii Evreiești și Israel din Dian și Guilford Glazer din Universitatea Nanjing. Primul lucru pe care l-a făcut Xu a fost să sugerez prânzul. În timp ce ne-am așezat la o oală fierbinte cu tofu, el a recunoscut cu supărare că mulți chinezi cred că evreii sunt „deștepți, bogați și foarte vicleni”. Chiar înainte de vizita mea la Nanjing, magnatul chinez Chen Guangbiao a făcut titluri internaționale anunțând public ambițiile sale de a cumpăra New York Times și mai târziu Wall Street Journal. Într-un interviu TV, el a explicat că va fi un magnat de ziar ideal, deoarece „sunt foarte bun în lucrul cu evreii” – care, a spus el, controleaza mass-media.
  https://www.tabletmag.com/sections/arts-letters/articles/nanjing-jewish-studies

 4. Hong Kong e China.
  Vor alta societate, e nevoie de lupta pe viata si pe moarte, nu de articole in mass-media si manevre internaute – astea-s din “virtual”, CHina opereaza in “real”, … tehnocratic.

 5. Un citat despre CINE A FACUT ILUMISNIMUL… dintr-un articol scris de un jidan american, integral aici:
  https://www.americanthinker.com/articles/2020/07/jews_need_to_jexit_from_democratleft_racist_poison.html
  Jews Need to Jexit from Democrat-Left Racist Poison
  By Howard Sachs
  ….
  “All Americans, particularly Jews, the people who introduced liberal enlightened values to the world, should be ashamed of embracing any of the values of this Democrat-left party – especially its racism.”
  … jidanii au introdus valorile iluminate liberale…
  As preciza – francmasonii au fost unealta lor caci frenc-masoneria este creatia jidaneasca pentru atragerea contra comision a ne-jidanilor in lupta de distrugerer a Crestinismului.

 6. Zice articolul:
  “În SUA, evenimentul brutal din mai 25 s-a transformat în anarhie, o anarhie nemaicunoscută din anii 60. Ea s-a extins și în Europa. Manifestări și acțiuni anarhiste se produc în Marea Britanie, Belgia, Franța, iar mai nou și în Australia. Ele sunt atât de radicale și de numeroase, încât dau impresia unui colaps civilizațional.”
  … pai, astea sint tari de cultura crestina (caci duhovnicia este moarta sau pervertita…).
  Nu e clar atacul impotriva civilizatiei crestine?

  Mai zice:
  “tineri care au fost educați într-un spirit ateu, hedonist, cu dispreț față de America, de Occident în general, de creștinism, de credință, de descendenții europeni. Au fost învățați să urască. Au fost educați în marxism și neo-marxism. ”
  Da, – dupa principiile Scolii JIDANESTI de la Frankfurt.
  SPUNETI ADEVARUL!
  Marxismul, adica arma iudaica anti-goym s-a dezvoltat in trei directii:
  – marxism politic = comunism = STANGA
  – marxism economic = capitalism = DREAPTA
  – marxism cultural = anarhism, negarea realitatii, deformarea mintala prin subiectivizarea Adevarului.
  Azi nu mai exista “stanga” si “dreapta” ci nihilism = sinucidere sociala/distrugerea civilizatiei si realism = apararea vietii si a societatii/familiei.
  Nu e nici “nationalism”, nici “suveranism”, nici “fascism”, nici “populism” ci reactia normala de aparare cu scopul supravieturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *