Home / Actualitate / Cluj-Napoca, un FOCAR de nazism și antisemitism?

Cluj-Napoca, un FOCAR de nazism și antisemitism?

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Mai 4, 2023

Cluj-Napoca este un FOCAR de nazism și antisemitism

Cluj-Napoca, un FOCAR de nazism și antisemitism?

Dragi conaționali față de care nu am niciun interes ascuns,

Sunt multe probleme cu orașul Cluj-Napoca. Prețurile exagerate la chirii, aglomerația zilnică, festivaluri de tip Untold unde se găsesc tot felul de droguri, etc., dar toate acestea pălesc în comparație cu PROBLEMA NUMĂRUL UNU: Nazismul și Antisemitismul.

Cluj-Napoca este un oraș universitar, cu o istorie bogată în fapte de violență împotriva evreilor, începute în anii ’20 din partea studenților români pe motiv că evreii de la Facultatea de Medicină nu voiau să facă disecții pe cadavrele coreligionarilor lor, preferând goyim în schimb.

Acest fapt a declanșat vandalizări în tot orașul și o mare agitație antisemită. Astăzi, la 101 ani de la tragicele evenimente, istoria se repetă.

Și totul începe cu un simbol interzis desenat pe zidurile orașului.

GazetaDeCluj:

Un clujean a postat pe pagina sa de Facebook o imagine în care apare un simbol interzis din perioada nazismului. Cetățeanul a precizat că începe să se nască o mișcare „neonazistă, neolegionară tot mai puternică în România.”

„O reclamă de firmă de peste o sută de ani a apărut în centrul Clujului după restaurarea unei clădiri vechi. Proprietarii clădirii au decis să lase pictura murală vizibilă. Este vorba despre inscripția unui magazin de pe vremuri care vindea produse din tutun și sare. Și da, figurează și stema Ungariei din perioada respectivă. Din simplul motiv, că atunci vânzarea tutunului și a sării era în mâna statului. Acea stemă era un fel de atestat că în magazinul respectiv se vinde legal tutun, țigări și sare.

Însă, se pare că această stemă a deranjat pe cineva, care habar nu are de istorie. Și nici măcar asta nu ar fi cea mai mare problemă legat de acest act de vandalism. Ci asemănarea siglei folosite de vandali cu una din siglele folosite pentru promovarea nazismului. Practic este o reprezentare a vulturului nazist care purta svastica. În locul svasticii a apărut denumirea țării noastre, iar pe pieptul vulturului a apărut crucea ortodoxă. Așadar motto-ul nazist „Gott mit uns” a fost păstrat cu sfințenie, stema fiind o stemă de o perfecțiune nazistă, purtând mesajul că „în numele lui Dumnezeu România trebuie curățată de unguri”.

“Și de jidani”, ar completa ultranaționaliștii din România. Cititorul gazetei de Cluj trage un semnal de alarmă, antisemitismul este în creștere în toată țara, iar tinerii în loc să se drogheze în spatele școlilor, aleg să iasă în stradă alături de organizații extremiste, mărșăluind împotriva iubirii și periclitând democrația.

Dacă această generație deviată și deformată prin ură va continua să crească nestingherită, ne putem aștepta la un al doilea holocaust pe timpul vieții noastre.

Nazismul știm toți unde a condus. Iar apariția acestei sigle îmi dă de gândit. Fiindcă demonstrează clar că venerarea lui Hitler și a ideologiei gărzii de fier din România nu a murit. Ci începe să își trăiască a doua tinerețe. Începe să se nască o mișcare neonazistă, neolegionară tot mai puternică în România. Dar acum nu evreii sunt cei vizați, ci minoritatea istorică maghiară”, a transmis Cristian Marchiș, cel care a postat imaginea.

Cristian Marchiș se dovedește obtuz în ce privește ținta neonaționaliștilor, căci Evreii sunt primii vizați!

Apoi urmează Țiganii.

Ungurii ocupă abia locul trei pe lista neagră a neofasciștilor din România.

Comunitățile evreiești sunt cele mai vulnerabile pe ierarhia victimelor, iar amenințarea lor reprezintă amenințarea democrației, a toleranței și a societăților deschise în care trăim.

Dacă tineretul crește să fie naționalist, inspirat de ideile legionare, ne vor răpi tot ce avem mai comod și mai lejer în viață, iar apariția acestor organizații neolegionare care promovează un cult al auto-îmbunătățirii și al trăirii morale este cel mai mare pericol de până acum.

Sterian David Bruckman SHEKELSTEINBERG

5 comments

 1. Acest articol este un pamflet sau autorul este chiar cel din imaginea inclusa în text?!Ca dacă ar fi *pe bune* ce se spune aici,apoi va dați cu stangu-n drieptu ingaduindu-l pe gidean sa terfeleasca cele neaoșe.Piei !

 2. Nu e prima data cand Sterie Ciumetti promoveaza pe acest canal de stiri cu caracter nationalist patriotic pe acest jidan infect si mizeriile lui. Desi i s-a mai atras atentia, se pare ca ii permite gunoiului acesta sa vomeze impotriva romanilor pentru a se da bine pe langa serviciile secrete si sa evite a i se inchide canalul incorectpolitic.com. Dar se insala amarnic si da apa la moara jidanului imputit.

  • esti cam prostovan..este o satira.
   bravo maestre Sheckel*steinberg la cat mai multe..

  • Poate fi mai multe : un test al nivelului de antijidanime de pe site și din cititori, o provocare; Un
   Text impus din ControlPanel al siteului, o fina lucrare tip oglinda care inversează sensul vorbelor blamand chiar pe autor sau o la fel de fina bășcălie la adresa neamului ultrasupermega încrezut și urători de întreaga creație și de Creator.

 3. De un pic de licență poetică ai auzit?
  O părere…
  PS: buuun articolu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *