Home / Internațional / Ciori și Pescăruși

Ciori și Pescăruși

Ioan Sperling
Incorect Politic
Ianuarie 13, 2022

Ciori și Pescăruși

Ciori și Pescăruși

Via vrăbiuțe:

În curtea spitalului, unde am fost internat pâna acum, se adună în copacii desfrunziți foarte multe ciori. Gălăgioase, negre, zburând speriate toate în aceeași direcție, fără un motiv foarte clar, al acestei panici! Și se mai spune că ciorile sunt foarte inteligente, că trăiesc mult și că învață…din toate! În urma lor, mult gunoi, fetid, pe care ploaia nu reușește să-l curețe în întregime!
In norul negru panicat, care zboară din când în când spre alti pomi, care nu oferă nici ei mai multă ocrotire, mai apare câte un pescăruși!

Da, pescăruși! De Sibiu! Nici nu cred ca au văzut marea vreodată, sau or vor vedea în viata lor! Cine știe ce caută pe aici? S-or fi îndrăgostit de urbea de pe Cibin! Hai nu fiți răi, știu și eu că nici Cibin nu prea mai avem!

Pescărușii ăștia nu zboară niciodată cu ciorile!

Au ei înscris genetic în ei că trebuie să se ridice mai sus, pentru o mai bună perspectivă! Pentru o imagine de ansamblu! Pentru ca să-și mărească orizontul și prin asta șansele de supraviețuire! Sperieturile ciorilor îl lasa rece pe pescaruși! El este deasupra lor! Este altfel!

Pe culoarele spitalului nu este de loc altfel!

Foarte mulți speriați, extrem de puțini pescăruși! Cu mențiunea că înăuntru sursa la panică este clară și impusă: COVIDUL!

3 comments

 1. Stimate Maestre Ioan Sperling ,

  zguduitoare viziune !
  Aveti geniu – m-ati cutremurat!

  Si eu sunt martora unei competitii similare desi inca nu atat de reductioniste precum cea pe care o descrieti: intre ciori si porumbei !
  Norocul este ca porumbeii din Louvain sunt mari si grasi ca niste gaini si mananca bobitele rosii din diversi copaci, bobite cu care se hranesc exclusiv porumbeii, caci ciorile trag mai mult la cadavre ! Si desi minciuna covidementa a prins mai tare in Belgia decat in Romania , porumbeii plutesc inca in lumina Domnului linistiti, chiar daca ciorile se suie din cand in cand, cu mult scandal , chiar si in copacul mirific cu bobite hranitoare doar pentru pasarile luminii.
  Invinge inca lumina .
  Oare pentru cat timp?

  • Sunteti foarte amabilă! Am doar un spirit de observatie ascutit lucru care mi-a scapat viata de tot atatea ori cât mi-a si incurcat-o!
   M-am oprit desi ma furnica in degete sa continui cu alaturarea ciori-cadavre dar oricum sunt considerat mult prea macabru eu insumi!
   Va doresc un sfarsit de saptamana linistit!

  • Am primit e-mailurile dar raspunsurile mele pt dvastra se intorc inapoi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.