Home / Educativ / Câteva Elemente Lipsite de Logică

Câteva Elemente Lipsite de Logică

Incorect Politic
Martie 26, 2020

1. Ordonanțele militare sunt date de Ministrul de Interne, adică de șeful unui minister eminamente civil;

2. La fiecare ieșire, cei care ne anunță ce alte restricții mai urmează, își încalcă propria ordonanță emisă (nr. 2): sunt mai mult de trei persoane care nu locuiesc în același spațiu;

3. Cu toate că Plăvanul ar trebui să fie șeful întregului dispozitiv, el se comportă mai degrabă ca purtătorul retardat de cuvânt al acestuia. După ce-a înțeles, în sfârșit, chestia cu spălatul pe mâini, a reușit s-o înțeleagă parțial și pe-aia cu carantina în timpul zilei. N-a priceput cum e cu recomandarea și-a rămas ca el, adică obligatorie.

4. Ludovic Orban și Rareș-rujuleț acuză PSD-ul (cum altfel?) pentru situația din România. Așa e, doar PSD-ul urla din toți bojocii „alegeri anticipate”, PSD-ul punea prim-ministru la mișto și tot PSD-ul n-a achiziționat echipamente de protecție, testere, biocide s.a.m.d. în perioada în care pârghiile erau toate în mâna PNL. Acum se vede clar cum înțelege PNL puterea: cât se află ei la guvernare, PSD trebuie să facă achizițiile necesare țării pe persoană fizică. Frumos! Curat-murdar monșer!

5. Cu toate că nu banul fizic e responsabil pentru nebunia COVID-19, băncile centrale au intuit că acum e momentul să dea atacul. Banca Angliei a anunțat că va lansa o liră digitală și la fel face și SUA. Astfel, drumul spre digitalizarea întregii mase monetare e deschis.

6. N-ai voie să te duci la Biserică și dacă, Doamne ferește!, îți moare un apropiat, e interzis să participi întrucât numărul maxim de 8 persoane abia face posibilă prezența unor membri ai familiei. În schimb, nu-i interzis să mergi la muncă în secții în care sunt sute de oameni provenind din medii eterogene și folosind o mulțime de spații commune (birouri, toalete, zone comune etc.).

7. Hidroxiclorochina are atât rol profilactic, cât și capacitatea dovedită de a vindeca în totalitate organismul atacat de COVID-19. În ciuda evidențelor, în loc să se producă în masă (avem capacități de producție chiar și în țară!) se preferă achiziția unor antivirale de nouă generație, foarte scumpe și cu efecte îndoielnice. Hidroxiclorochina duce costul de tratament pe pacient la imensa sumă de… sub 1$! Dar, vedeți care-i problema? La 1$ cât naiba spațiu să mai rămână pentru șpagă?

Mai mult, într-o sfidare completă a logicii, media și companiile farmaceutice îi dau înainte cu vaccinul. Care vaccin probabil există și probabil trebuie să producă mulți bani în buzunarele unor șmecheri. Ca să nu mai vorbim de presiunea la care trebuie supus individul. Așa că, în ciuda existenței tratamentului, rămâne cum am stabilit: „dacă noi l-am răspândit, tot noi trebuie să luăm banul pe vaccin”. Care „noi” veți constata în perioada următoare.

                                                                                          Dan DIACONUTrenduri economice 

One comment

  1. Ba elementele au logică. Oamenii n-au, de-aia nu observă nepotrivirile https://www.breitbart.com/politics/2020/03/26/former-uk-pm-gordon-brown-time-for-global-government-to-tackle-coronavirus/ Former UK PM Gordon Brown: Time for ‘Global Government’ to Tackle Coronavirus Fostul premier britanic Gordon Brown: e timpul pentru un guvern mondial pentru combaterea coronavirusului Așa-i că e transparent?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *