Home / Articole Promovate / Un Român din Buzău s-a ales cu dosar penal după ce a fost tâlhărit de țigani

Un Român din Buzău s-a ales cu dosar penal după ce a fost tâlhărit de țigani

Incorect Politic
Martie 26, 2020

Via Buzoienii:

Polițiștii buzoieni s-au sesizat după ce un buzoian a postat pe un grup local de facebook un mesaj îngrijorător cu fotografii care presupuneau o agresiune fizică.

tâlhărit de țigani

Polițiștii buzoieni, sesizați de Jandarmerie, au trecut la investigarea cazului.

În urma anchetei s-a comunicat către presă, în primă fază, că fapta reclamată nu este adevărată.

„Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că în urma verificărilor întreprinse de poliţişti aspectele sesizate nu s-au confirmat. Pe unumele utilizatorului s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de „instigare publică”. Mesajul făcea inclusiv trimiteri de conotaţie discriminatorie pe bază de rasă sau etnicitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău pentru Agerpres.

UPDATE: „Ba e adevărat!”

Reporterul buzoienii.ro a fost contactat în urmă cu câteva minute de doi soți din cartierul Broșteni.

„E regretabil că domnii de la poliție au putut spune așa ceva. Fapta reclamată e cât se poate de reală, iar fotografiile adevărate. Băiatul nostru, de 21 de ani, a fost tâlhărit pe stradă. Tăiat cu un cuțit și deposedat de 10 lei, atât cât avea în buzunar. Băiatul a fost și la medic, i s-a dat concediu medical. Am fost de acord să ștergem, la rugămintea polițiștilor, postarea de pe facebook, dar acum să se spună că am mințit, că ni se face dosar penal, e strigător la cer”.

One comment

  1. Nu vreau să fiu răutăcios, sau mai bine zis nu probabil că acum se va vedea “individualismul” de care vorbeam ieri. Știm noi cine s-ar fi organizat deja să acuze poliția de “discriminare” șamd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *