Home / Actualitate / Caritatea lui Mihai Căldăraru

Caritatea lui Mihai Căldăraru

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 12, 2020

Mihai Căldăraru

În aceste vremuri pline de încercări, societatea românească dă testul solidarității și avem multe exemple de omenie, fie prin asociații care fac acțiuni de ajutorare a persoanelor vârstnice, fie prin acțiuni individuale de voluntariat, care, cu destulă voință, se transformă în veritabile campanii umanitare.

În acest sens redăm câteva informații despre Mihai Căldăraru, propus la funcția de director general la Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Copilului, omul care a anunțat că-și va petrece ziua de naștere ajutând familii aflate în dificultate din zonele rurale.

Știrideactualitate:

Mihai Căldăraru este tânărul care de patru ani de zile, încearcă să aducă bucurie pe chipul celor nevoiaşi, oferindu-le cadouri şi speranţa unor zile mai bune.

Obişnuit să lupte pentru a face bine, Mihai Căldăraru se află în acest moment în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări pentru a le oferi celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita subzistenţei. Oricine are de oferit alimente neperisabile, materiale igienico-sanitare sau orice altceva, care poate constitui un ajutor pentru persoanele defavorizate, este rugat să ia legatura cu organizatorul prin intermediul paginii personale de Facebook.

Întrebat despre cum vede el desfăşurarea acestei campanii umanitare, Mihai Căldăraru a declarat:

“Dăruiesc ziua mea de naștere celor cărora le dedic misiunea personală! Trăim vremuri neobișnuite, vremuri dificile și provocatoare, vremuri în care trebuie să ne prioritizăm cheltulielie, dar o faptă bună va avea întotdeauna același efect atât pentru cel care o face, cât și pentru beneficiarul direct.

Mâna de ajutor pe care o întindem celor aflați în nevoie are, de cele mai multe ori, efecte care trec dincolo de material. În aceste momente de cumpănă, vin către voi cu rugămintea de a fi alături de mine în Campania Umanitară de ziua mea, în care sunt implicat de mai bine de 4 ani. Este o campanie în care cred și care știu că produce mult bine celor care au cea mai mare nevoie: copiilor și familiilor din medii rurale defavorizate. Articolul continua dupa reclame …

Sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Nu putem ajunge la toate, dar putem să menținem constant sprijinul oferit beneficiarilor noștri. Vorbim despre părinți care au rămas fără locuri de muncă și trebuie să ia lunar decizia: plătesc chiria sau cumpără mâncare.

Eu, Mihai Căldăraru, am decis să pun umărul şi să-i ajutăm cu alimente și produse de igienă. În acest scop, am decis ca ziua mea de naștere să fie sărbătorită într-un mod diferit anul acesta. Cadourile pe care doriți să mi le oferiți mie, vor fi transformate în sprijin pentru aceste familii defavorizate din medii rurale.”

Crescând în condițiile vitrege ale orfelinatelor din România, după ce a ajuns la maturitate, Mihai și-a dedicat viața ajutând copiii care suferă de lipsuri, reușind să se remarce prin muncă.

Îl felicit pe Mihai Căldăraru pentru caritatea de care dă dovadă, cred că este simplu și sincer, astfel că îi reamintesc faptul că în România există multe familii autohtone aflate în dificultate, care nu beneficiază de asistență socială din partea statului în același fel în care beneficiază familiile țiganilor. Aceștia din urmă mai beneficiază si de ajutorul ONG-urilor transnaționale, aceleași organizații care în anii 70, în Franța, au avut grijă în exclusivitate de negri și arabi, ajungându-se în situația în care antirasismul politic s-a transformat în Marea Înlocuire….

Cei care se implică, cum este Mihai, în ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, trebuie să fie atenți la această chestiune.

Românii (etnici), care nu beneficiază de cârje de la stat, sunt cei care ar trebui ajutați primii. Sunt mii de români care abia își duc traiul, la limita subzisdenței.

Cei fără experiență de viață sunt liberi să catalogheze această idee ca fiind rasistă, dar cei care au mai avut de a face cu munca umanitară (subsemnatul inclusiv) știu cum reacționează tiganii atunci când îi ajuți cu orice altceva înafară de bani. Aruncă mâncarea primită pe marginea drumului, vînd hainele sau obiectele dăruite și disimulează o situație precară pentru câștiguri financiare.

Solidaritatea românească este soluția pentru ieșirea din criză!

*

Actualizare! Mi s-a trimis următoarea poză:

Rareș Bogdan, Mihai Căldăraru, Ludovic Orban

Mihai știe, în calitate de creștin, că nu poți sluji la doi stăpâni. Probabil de aceea, chiar dacă se pozează cu diferite “vedete” politice, nu și-a declarat niciodată apartenența la vreun partid, conform romondonews.

Solidaritatea românească implică și opoziția la tot ceea ce este antiromânesc, cum sunt politrucii care decid să închidă biserici și să dea cele mai mari amenzi din lume, împreună cu propagandiștii care îi susțin. Politruci ca Ludovic Orban și propagandiști ca Rareș Bogdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *