Home / Actualitate / Bustul lui Mircea Vulcănescu adăpostit la sediul fundației Ion Gavrilă Oroganu

Bustul lui Mircea Vulcănescu adăpostit la sediul fundației Ion Gavrilă Oroganu

Incorect Politic
Decembrie 22, 2022

Bustul lui Mircea Vulcănescu adăpostit la sediul fundației Ion Gavrilă Oroganu

Via Fundația Ion Gavrilă Ogoranu:

Dragi prieteni, Vă aducem la cunoștință că a fost adus la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, bustul marelui om de cultură Mircea Vulcănescu, aflat până acum în incinta liceului cu același nume din București.

Este vorba de liceul al cărui nume a devenit disputat, pentru a fi schimbat ca urmare a presiunilor Institutului Wiesel și Primăriei Sectorului 4 al Capitalei, ceea ce a stârnit un protest al societății civile, susținut de personalități de marcă ala vieții publice românești.

Imobilul liceului Mircea Vulcănescu este dezafectat de ani de zile, necesitând ample lucrări de consolidare, elevii și profesorii funcționând cu greu în niște module amplasate lângă Spitalul Sfântul Ioan (Vitan Bârzești). Imobilul dezafectat fiind expus acțiunilor de vandalizare ale persoanelor certate cu legea, aceeași soartă o putea avea in orice moment și bustul filosofului martirizat în temnița Aiudului în 1949.

Am acceptat bucuroși ca sculptura să fie adăpostită, în siguranță, în sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, clădire construită chiar de foștii deținuți politici.

Considerăm că e de datoria noastră să adăpostim orice bust statuie sau placă memorială care ar ajunge să fie îndepărtată din spațiul public ca urmare a terorismului cultural de tip marxist.

Mulțumim camarazilor Eugen Sechila și Florian Cristache, care au îndeplinit misiunea preluării acestei sculpturi și aducerii sale la sediul fundației a bustului acestui sfânt al închisorilor comuniste. Noi îl vom adăposti până când Dumnezeu va orândui să își recapete locul de cinste in Liceul care merită sa îi poarte numele. Doamne, îți mulțumim ție pentru toate!

 

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

2 comments

  1. Statul National Legionar

    Poate Editura Sânziana ar face bine să publice și lucrările lui Mircea Vulcanescu, în special “Dimensiunea românească a existenței” Aceste texte vulcănesciene sunt mult prea puțin cunoscute în România, din păcate….

  2. Vesnica Pomenire lui Mircea Vulcànescu si tuturor celor asasinati în inchisorile carliste si comuniste !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *