Home / Actualitate / București: Ana Oroș Daraban (43 ani) ucisă de o haită de câini – caz serios pentru înlesnirea legislației petardelor

București: Ana Oroș Daraban (43 ani) ucisă de o haită de câini – caz serios pentru înlesnirea legislației petardelor

Vlad Voicu
Incorect Politic
Ianuarie 23, 2023

București: Ana Oroș Daraban (43 ani) ucisă de o haită de câini - caz serios pentru înlesnirea legislației petardelor

București: Ana Oroș Daraban (43 ani) ucisă de o haită de câini

Caz serios pentru înlesnirea legislației petardelor

 

Reflexul este să dăm vina pe autoritățile care nu au ținut populația câinilor maidanezi sub control. În realitate este vina fiecăruia dintre pentru că tăcem și nu luăm atitudine.

Hotnews:

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. În luna aprilie 2022 a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Curajoasa Ana Oroș Daraban nu a fost la prima alergare prin zona câinilor maidanezi din sectorul 6, ea a mai alergat acolo cu un an înainte, când a fost atacată de o haită și ulterior sptializată. Fiindcă voia să-și învingă fricile, Ana Oroș Daraban a alergat și în acest an în acea zonă, dar nu a mai avut norocul să trăiască după întâlnirea cu haita de câini.

Ana Oroș Daraban ar fi supraviețuit dacă ar fi avut de unde să cumpere petarde și cadrul legal în care să le poată folosi liber pentru a speria animalele.

Tragedia Anei din capitala României poate rămâne un incident izolat dacă luăm atitudine și ne implicăm pentru legalizarea folosirii petardelor. Un simplu pocnitor de tip Corsar poate să sperie câinii maidanezi, iar un FP3 sperie și urșii. Câinii maidanezi au tendința de a se grupa în haite. Când devin agresivi, cel mai simplu mod de a scăpa de pericol este să puști o petardă în apropierea lor. Acest lucru este valabil la majoritatea animalelor sălbatice din păduri sau orașe.

Luând atitudine pentru obținerea mijloacelor de auto-apărare în fața haitelor de câini rămâne un deziderat care, odată realizat, va asigura că astfel de tragedii nu se vor mai întâmpla. Acest lucru nu va pica din cer, ci va trebui urmărit cu sârguință până la împlinire.

*

Nota lui Vlad Voicu: Nu sunt sponsorizat de mafia țigănească a petardelor și nici nu fac lobby pentru firmele politicienilor care se ocupă cu materiale pirotehnice, articolul-comentariu de mai sus nu reprezintă opinia colectivă a redacției, ci  părerea convingerea mea personală că prin legalizarea folosirii petardelor pe teritoriul național vom crește gradul de siguranță al individului și al societății.

6 comments

 1. In Africa, in special si nu numai, daca un animal a “gustat” carne de om, trebuie omorat. Altfel va recidiva. Ceea ce s-a intamplat si faptul ca nu s-au luat masuri este rezultatul faptului ca iubim mai mult animalele decat oamenii. Domnul plange !

 2. Este o profetie a unui sfant care zice ca in ziele din urma oamenii vor iubi mai mult animalele decat oamenii si nu vor mai face copii.

  Proprietarul cu cainele de atac la jugulara modificat genetic sa plateasca viata femeii.

 3. Apăi no: s-o țineți minte:
  Un animal carnivor(în acest caz, câinele), de pradă, ÎNTOTDEAUNA fuge după o…”pradă” fie ea și o mașină. N-ați văzut/nu vi s-a întâmplat NICIODATĂ, la volan fiind ca un câine, pe stradă, să se ia după…mașină!!??!!
  Este INSTINCTUL(de conservare)al prădătorului. În preajma unei haite de câini chiar la ”nuntă” 🙂 fiind, NU SE FUGE/ALEARGĂ, de ei. Dacă ai control bun al emoțiilor(câini văd aura(sufletul) omului) și îți poți păstra calmul, devin prieteni tăi. Dacă nu ești în stare sa-ți controlezi emoțiile(calmitatea) și îți este FRICĂ, aura se colorează în culori ”agresive” roșiatice și pulsează-n ritmul…inimii, EVITĂ …haita.
  Asta, în situația…naturală.

  Păcat 🙁

 4. ..doar că câinii comuni (așa zisi maidanezi) NU ataca la ucidere (doar te latră). alte surse de pe net zic că a fost omorâtă de câini de lupta gen pit bull, rotweller..(dresați pentru așa ceva) “scăpați” de proprietari pe străzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *