Home / Internațional / Austria: Statuia feministă blasfematoare a Fecioarei Maria este decapitată de un erou necunoscut

Austria: Statuia feministă blasfematoare a Fecioarei Maria este decapitată de un erou necunoscut

Vlad Voicu
Incorect Politic
Iulie 7, 2024

Austria: Statuia feministă blasfematoare a Fecioarei Maria este decapitată de un erou necunoscut

Creștinismul s-a întors.

Iisus nu a plecat niciodată. Dar oamenii L-au părăsit.

Acum ei se întorc.

Vine o furtună, fraților.

O puteți simți în aer.

AP:

Vandalii au decapitat o sculptură cu Fecioara Maria dându-l naștere lui Iisus, care fusese expusă în catedrala din orașul austriac Linz și a atras criticile unor catolici care au spus că este blasfemie.

Sculptura fusese expusă în Catedrala Sfânta Maria, cea mai mare din Austria, ca parte a unui proiect de instalații artistice privind rolul femeii, imaginile familiei și egalitatea de gen, a precizat dioceza din Linz într-o declarație. Aceasta a adăugat că incidentul, care a avut loc luni, a fost raportat la poliție.

Identitatea vandalilor nu a fost cunoscută. Dar Alexander Tschugguel, un catolic tradiționalist austriac responsabil pentru așa-numitul act de vandalism “Pachamama” în timpul Sinodului Amazonului 2019 de la Vatican, a declarat marți într-o postare pe social media că a fost contactat de cei responsabili.

Tschugguel l-a lăudat pe “Eroul din Linz” și a postat ceea ce el a spus că a fost o declarație a vandalului anonim care explică motivația. Declarația implică faptul că e-mailurile și apelurile persoanei către eparhie pentru a se plânge de sculptură au fost ignorate.

“Prin urmare, având în vedere această caricatură abominabilă și blasfematoare, a fost necesară o acțiune urgentă și decisivă”, se arată în declarație, adăugând că decapitarea a fost cea mai rapidă modalitate de a desfigura sculptura astfel încât să nu mai semene cu Maria.

Vicarul episcopal pentru educație, artă și cultură din dieceza de Linz, reverendul Johann Hintermaier, a condamnat decapitarea statuii.

“Am fost conștienți că provocăm și dezbateri cu această instalație. Dacă am rănit sentimentele religioase ale oamenilor, ne pare rău, dar condamn cu fermitate acest act violent de distrugere, refuzul de a dialoga și atacul asupra libertății artei”, a declarat el, citat în declarația eparhială.

Sculptura se afla pe un piedestal în mijlocul încăperii din interiorul catedralei, arătând-o pe Maria stând pe o stâncă și dând naștere. Eparhia a declarat că se referea la scena Nașterii Domnului din catedrală, care este cunoscută și sub numele de Mariendom.

Artista care a creat sculptura “încoronării”, Esther Strauss, a condamnat, de asemenea, distrugerea, potrivit declarației diecezei de Linz.

“Cele mai multe portrete ale Fecioarei Maria au fost realizate de bărbați și, prin urmare, au servit adesea intereselor patriarhale”, a spus ea, adăugând că în sculptura sa “Maria își primește corpul înapoi”.

“Oricine a scos capul din sculptură a fost foarte brutal”, a spus Strauss. “Pentru mine, această violență este o expresie a faptului că există încă oameni care pun la îndoială dreptul femeilor la propriul corp. Trebuie să adoptăm o poziție foarte fermă împotriva acestui lucru.”

Gata cu calomniile la adresa lui Iisus sau a Sfintei Sale Maici.

Vom asista la o schimbare seismică.

Se apropie.

Preluat și adaptat de pe Daily Stormer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *