Home / Actualitate / ANTISEMITISM LA CNCD, ungurii discriminează evrei în 2020 , după ce i-au deportat la Auschwitz în anii 40

ANTISEMITISM LA CNCD, ungurii discriminează evrei în 2020 , după ce i-au deportat la Auschwitz în anii 40

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Aprilie 13, 2020

Nu te ambala Csabi, e doar o glumă…

Dragi conaționali față de care nu am nici un interes ascuns,

Sunt mâhnit că trebuie să scriu aceste rânduri, mai ales că este vorba de un coetnic de-al meu, domnul Vladimir Tismăneanu, fiul lui Leonte, fost activist comunist pentru egalitate și nondiscriminare.

Acesta a intrat în vizorul celor de la CNCD după ce a postat o imagine amuzantă pe Facebook.

Libertatea:

Vineri seară, profesorul Tismăneanu a postat pe Facebook o fotografie care ironiza ”ciorile din Țărndărei”, comunitate supusă, în ultimele săptămâni unor ieșiri rasiste, care au atras atenția și protestele nu doar a organziațiilor nonguvernamentale, ci și a unei părți a societății inițiale.

După ce ungurii au deportat milioane de evrei la Auschwitz în anii ’40, acum tot ei se fac autori ai persecuțiilor în 2020, Tismăneanu fiind ținta.

Mai lipsește să i se lipească un petec galben cu steaua lui David și să fie băgat în tren.

Csaba Asztalos, președintele CNCD, a anunțat că forul pe care îl conduce se va autosesiza. ”În situația puțin probabilă în care nu primim plângeri, în cursul zilei de luni, CNCD va iniția procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu”, a anunțat Aszatalos, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare. ”În paralel, vom trimite speța la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde domnul. Tismăneanu este profesor”, a completat președintele CNCD.

Aceste derapaje antisemite ale CNCD sunt motive de îngrijorare. Au trimis sesizare și universității, de ce? Să-l concedieze și să-i retragă diploma? Înțeleg și eu dacă ar fi vreun fascist, vreun negaționist al holocaustului, atunci da, să-i retragă diploma și să-l aresteze. Dar așa? A făcut și Tismi o glumă prost inspirată, cred că putem găsi motive de iertare, având în vedere contribuția lui în lupta pentru egalitate.

Wikipedia:

Born in Brașov, Vladimir Tismăneanu is the son of Leonte Tismăneanu, an activist of the Romanian Communist Party since the early 1930s, and Hermina Marcusohn, a physician and one-time Communist Party activist, both of whom were Jewish and Spanish Civil War veterans.

Between 1974 and 1981, Tismăneanu worked as a sociologist, employed by the Urban Sociology Department of the Institute Typified Buildings Design in Bucharest.[6][9] Among his colleagues there were Alexandru FlorianCătălin MamaliDumitru SanduDorel AbrahamRadu IoanidAlin Teodorescu and Mihai Milca.[9]

Tismăneanu was in Bucharest during June 1990, witnessing the Mineriad, when miners from the Jiu Valley supporting the National Salvation Front put a violent stop to the Golani protest, an experience he claims gave him insight into “barbarity in its crassest, most revolting, form.”[1

Vladimir Tismăneanu is married to Mary Frances Sladek, and has fathered a son, Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *