Home / Educativ / Adolf Hitler și Biserica Ortodoxă

Adolf Hitler și Biserica Ortodoxă

Obsrvatorul Ortodox
Incorect Politic
Aprilie 21, 2021

Adolf Hitler și Biserica Ortodoxă

 

Articol scris pe 20 Aprilie.

Adolf Hitler și Biserica Ortodoxă

 

Astăzi, 20 aprilie, s-a născut unul dintre cei mai mari oameni ai istoriei noastre. Un om care a fost cu adevărat împotriva Timpului. A avut o viziune revoluționară și a fost în stare să întoarcă lumea pe dos pentru aceasta. El este Adolf Hitler, cel care a luptat împotriva bolșevismului, masoneriei și chiar ordinii iudaice mondiale. Fiind un creștin ortodox, am decis să scriu în această zi un articol despre Hitler și contactul său cu Biserica Ortodoxă, în special cu Biserica Ortodoxă Rusă din Exil, cunoscută de mulți cititori ca ROCOR și chiar cu Sfântul Munte. Bineînțeles, mulți creștini ortodocși condamnă acțiunile lui Hitler, încercând să scuze Biserica pentru poziția pe care a avut-o într-un context special, probabil unul dintre cele mai importante contexe istorice pe care umanitatea le cunoaște astăzi.

Acum câțiva ani, am fost la o mănăstire, în cadrul unei tabere de muncă organizată de niște creștini ortodocși adevărați, încercând prin acțiunile lor să dea un exemplu pentru creștinii ortodocși români, care, din păcate, se află în letargie. Fiind acolo, la respectiva tabără de muncă, am avut ocazia să vorbesc cu un om, care era bătrân, despre Hitler și Al Doilea Război Mondial. Acesta mi-a spus, cu o încredere deplină în el, că a fost mason și că a făcut jocul lojilor masonice. Afirmația lui m-a făcut să cercetez această problemă și am ajuns să descopăr niște lucruri chiar foarte interesante despre relația dintre Hitler, oficialii Germaniei din vremea de atunci, și Biserica Ortodoxă.

Mitropolitul Anastasie (Gribanovski) la sinodul ROCOR

 

Biserica Ortodoxă Rusă din Exil a avut multe poziții pe care moderniștii nu le pot explica, deoarece aceste poziții și decizii sunt clar împotriva viziunii lor. Ierarhii ROCOR au stat fermi împotriva comunismului, masoneriei și ecumenismului. Aceste ideologii menționate de mine nu sunt altceva decât niște idei create de om, inspirate de Duhul Rău, pentru a duce în eroare rasa umană. Dacă astăzi ierarhii noștri recunosc încet dar sigur și alte biserici (catolică, „ortodoxă” orientală și protestantă), înainte vedeam o poziție foarte fermă din partea ierarhilor noștri împotriva acestor ideologii care otrăvesc de zi cu zi Biserica Ortodoxă. Rusia a fost complet lovită de revoluția bolșevică, reușind astfel să pună mâna și pe Biserica Ortodoxă Rusă. De aceea s-a fondat ROCOR-ul, ca o reacție împotriva stăpânirii iudeo-bolșevice a societății și spiritualității rusești. Conform arhivelor KGB care au fost declasificate pe vremea lui Boris Elțîn, staliniștii de origine jidănească au ucis peste 106.000 de preoți numai din 1937 până în 1938. Din această informație putem să deducem că Biserica a fost redusă aproape la nimic, cu un număr redus de episcopi și câteva parohii deschise doar pentru vizitatorii străini. Toate aceste lucruri se întâmplau când, în cadrul Sinodului ROCOR, Mitropolitul Antonie (Khrapovitsky) descria democrațiile liberale ca fiind o formă a francmasoneriei. Haideți să vedem ce spunea acesta despre masonerie, care activase atât în Rusia bolșevizată cât și in vestul iudeo-capitalist:

O organizație care să se întreacă cu Dumnezeu și cu Creștinismul, cu Biserica, cu poporul, în special cu statul creștin. În această organizație internațională, primul loc al puterii aparține jidanilor, inerent teomachiei și morții lui Dumnezeu în vest.

Partidul Național-Socialist Muncitoresc German a considerat Sinodul din străinătate adevărata biserică a Rusiei, cel puțin din punct de vedere politic. Germanii erau convinși că bisericile rusești din vest, care făceau parte din sinodul Bisericii rusești din Europa de Vest, erau supuse presiunii ca să adopte politici anti-germane. Deoarece acest grup se afla sub Patriarhia Ecumenică masonică din Turcia, există motive întemeiate să credem acest lucru. Având în vedere acest lucru, toate proprietățile bisericești prerevoluționare din Germania au fost acordate noii Eparhii.

Berlinul a căutat o biserică anti-comunistă și naționalistă, spre deosebire de haosul stângist al sinodului francez si de liberalismul de tip anglofil al Fanarului (Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol) masonic. În timpul planului cincinal care s-a încheiat în 1937, Biserica a suferit una dintre cele mai dure persecuții sub Stalin. Hitler a folosit acest context din Rusia pentru a atrage rușii creștini ortodocși în lupta viitoare împotriva bolșevismului care avea să se dea in 1941.

În 1939, Sinodul ROCOR a emis o epistolă, care condamna ideologia comunistă, așa cum reiese din următoare secvență:

Romantismul, idealismul și materialismul amestecate cu o credință a raționalității științifice, a unei ideologii utopice revoluționare și a adaptării la condițiile existente pe plan politic și social, combinate cu o viziune de îmbunătățire treptată constituită după modul obișnuit de evoluție naturală, va duce la pace și prosperitate cât și la sfârșitul urii și a furiei de clasă…

Acesta este Marxismul pe scurt. A durat ceva timp până ce aceste contradicții au putut fi descoperite, și acum această viziune asupra lumii trece printr-o perioadă de criză de identitate. Dintre cei mai devotați și loiali socialiști auzim voci pe care o condamnă ca fiind o viziune pe deplin totalitară care este bazată pe nevoi pur materialiste și care oferă lumii doar amărăciune și distrugere.

Bolsevicii înșiși, învățați de această lecție dură, își dau seama că distrugerea nu este precedată de facere. Aderând la ideile teoretice ale lui Marx ei deviază mereu de la marxismul practic, fiind obligați să facă compromisuri față de legile naturii, de cererile vieții și de nevoile eterne ale spiritului uman.

După invazia Poloniei, proprietățile bisericii ortodoxe care au fost ridicate în jurisdicția ucraineană a mitropolitului Dionis au fost restaurate. Statul polonez, ostil mult timp Bisericii ucrainene autocefale de acolo, și-a naționalizat o mare parte din proprietatea sa. Nu este de mirare că vedem o asemenea ostilitate din partea statului polonez. Hitler a fost obligat să declare război Poloniei din cauză că statul polonez nu respecta minoritatea germană din Polonia, care era majoritară în Danzing. Ce trebuie menționat însă, iar mulți moderniști se feresc să ia în calcul acest lucru, este că statul național socialist german a finanțat parțial Institutul Teologic Academic din Berlin, care urma să înlocuiască Institutul liberal din Paris, finanțat de YMCA. YMCA, precum și Consiliul Mondial al Bisericilor, a fost finanțat de familia Rockefeller. Când Germania a anexat Polonia, seminarele ortodoxe de acolo au fost redeschise. Arhiepiscopul Serafim (Lyade), episcopul Vasile (Pavlovsky), filosoful Arsenyev, profesorul Doroshenko și profesorul universitar Gregor (Peradze) proveneau cu toții de la instituțiile ortodoxe germane. O adevărată renaștere ortodoxă se petrecea atât în cât și în jurul celui de-al Treilea Reich. Astăzi nu se poate vorbi la fel și despre vestul degenerat și desacralizat.

Poza de grup YMCA

 

Este cunoscut faptul ca Hitler a aprobat construirea unei catedrale mari ortodoxe în Berlin, ca un tribut adus luptei rusești pentru supravețuire. A devenit punctul central al întregii lumi ortodoxe împotriva Moscovei și a bisericii pe care Stalin a creat-o.

Chiar și Biserica Ortodoxă din Catacombe a avut o părere pozitivă despre Hitler. În timpul litaniei, se spunea:

Pentru liderul iubitor de Hristos al poporului german, guvernului german și armata sa, ne rugăm Domnului.

La litania argumentată: Din nou ne rugăm pentru autoritățile iubitoare de Hristos ale poporului german să li se acorde biruința, putere, sănătate și, cu puterea Bunului Dumnezeu, să li se ofere puterea de a răzbi peste orice dușman sau adversar cărora li se va împotrivi.

De asemenea, a fost aprobată formula:

Si ne rugăm pentru Adolf Hitler, Fuhrer al statului german și pentru nobila armată germană care ne-a eliberat de jugul celor nelegiuiți. Să ne rugăm Domnului.

Trebuie să admitem că Național Socialismul a devenit ideologia de facto a Bisericii din Catacombe din secolul al XX-lea.

Unul dintre aspectele cele mai ciudate este că crimele lui Stalin, deși recunoscute ocazional, sunt considerate mai umane decât cele ale lui Hitler. Acest lucru poate însemna doar că, din moment ce acesta din urma se concentra asupra jidanilor, infracțiunea a fost în mod clar mai gravă decât pentru simple neamuri. O astfel de prejudecată nu exista în vremea respectivă. Astăzi, zeci de naționaliști sunt trimiși la inchisoare pentru „crima” de a spune ce au spus acești oameni în timpul războiului și să ia aceeași atitudine. Al Doilea Război Mondial, în ochii sistemului actual, este cel mai important eveniment al istoriei lumii, deoarce a forțat împărțirea lumii în două ramuri ale stângii: liberalismul și comunismul.

Nici pe Sfântul Munte nu au stat diferit lucrurile. Călugării erau simpatizanți cauzei lui Hitler, pentru ca acesta a apărat Sfântul Munte, de unde reiese titlul lui Hitler de protector al Sfântului Munte. O viziune care predomina în rândul călugărilor era aceasta:

Stiți că Germania va deveni Ortodoxă foarte curând. Sfinții Părinți au prezis asta. Este spus că acum există un mare rege conducând Germania care îi măcelărește pe jidani și bolșevici. Îl iubim pentru asta. Este începutul profeției.

Text al unui soldat German scris într-o carte de oaspeți de la Athos, cu dorința profetică: Fie ca această Comunitate a Sfântului Munte să fie din nou un exemplu pentru toate popoarele Europei…” 

În cartea sa, Dölger scrie:

O dată cu venirea noastră la câteva mănăstiri și, o dată cu plecarea noastră de la una din ele (Dionisiou), când am plecat pe mare cu mica noastră navă, am fost primiți de steagul svasticii.

Iar acum, ca să întărim ce am scris și mai sus despre ROCOR și am să dau un citat al mitropolitului Evlogius în care spunea:

Dacă guvernul Reich-ului German își dorește să folosească Biserica Ortodoxă Rusă ca drept o armă pentru a coopera în lupta împotriva ateismului și a comunismului sovietic…Guvernul Reich-ului are aprobarea și sprijinul nostru total.

Trebuie să înțelegem poziția Bisericii Ortodoxe și să admitem că Germania lui Hitler a fost bastionul luptei anti-comuniste. Biserica Ortodoxă a jucat un rol extrem de important, fiind unul dintre principalii colaboratori ai Germaniei în această luptă. De asemenea, acest articol a fost făcut atât pentru că astăzi, la data scrierii articolului, este ziua lui Hitler și trebuie să scoatem adevărul așa cum este el la suprafață, cât și pentru a demonstra unor anumiți indivizi „conservatori” că nu are rost să ne cerem scuze pentru trecutul Bisericii și nu trebuie să ne justificăm într-un fel pentru a face lumea să nu creadă un lucru sau altul despre noi. Noi, creștinii ortodocși, avem obligația să stăm împotriva acestei atitudini și să nu ne lăsăm copleșiți de frică.

 

39 comments

 1. My spirit will rise from the grave and the world will see i was right.A.H. Heil Hitler!

 2. Felicitari si multumiri pentru aceasta marturie istorica !
  Sa adaugam faptul ca in tinerete Hitler o picta pe Maica Domnului – exista fotografia operei lui !Am vazut-o eu pe internet .
  El si-a platit intotdeauna taxele fata de Biserica Catolica si nu altfel , adica contrar detractorilor lui care-l deformeaza cat pot .

 3. Interesant articolul, dar Hitler era suficient de apropiat de catolici (ca simpatie, poate chiar catolic convins) ca să semneze tratat cu Vaticanul. https://en.wikipedia.org/wiki/Reichskonkordat Deci conflictul între catolici si ortodocși nu-și are locul.

  Așa cum omorau preoți ortodocși, comuniștii omorau și catolici. Vezi atrocitățile comise în Spania.

  • Observatorul Ortodox

   Sigur, Hitler era un catolic, nu cred ca cineva poate sa nege acest lucru, decat doar cei care vor sa propage ideea ca Germania era un stat pagan. In legatura cu conflictul dintre catolici si ortodocsi, sa stii ca nu asta promoveaza articolul. Se face o referinta, dar aceasta referinta fost facuta tocmai pentru ca trebuie sa intelegem ca ierarhii nostri o iau pe o cale gresita, pe care Sfintii Parinti au condamnat-o la cele 7 Sinoade Ecumenice.

   Iar despre catolici, sunt constient ca exista si catolici anti-ecumenisti, care sunt treziti legat de problemele lumii. Ion Mota si Vasile Marin au murit in Spania, pe pamant catolic, pentru Hristos pana la urma, asta dovedind ca credinta in Hristos transgende granitele, dar nu le aboleste.

   In orice caz, multumesc de comentariu. Foarte constructiv si ai o atitudine chiar foarte buna fata de altii care sunt dusi de un zel nejustificat si toxic. Toate cele bune si Doamne Ajuta!

   • N-am vrut să spun că asta promovează articolul. Dar e clar că nu m-am exprimat bine. Ce voiam să spun e că rivalitatea asta există totuși dar în situația actuală este extrem de periculoasă (chiar și cu actualul papă care e cam ciudat, ca să zic așa.) Creștinii, că sunt catolici, sau ortodocși sau luterani, au un alt dușman. Dar există unii care promovează conflictul ortodocși catolici, inclusiv activenews, mai ales (sau cel puțin de când au schimbat redactorul șef). sau “celebrul” blogger ortodox saccsiv. Din nefericire, dacă ne uităm la declarațiile miștocărești ale unor catolici din ierarhie, te intrebi dacă mai merită să-i asculți, s-ar zice că nu mai sunt păstori ci lupi https://www.digifm.ro/stiri/preotul-francisc-dobos-consumati-matanii-daca-va-apuca-bazdabacii-conspirationisti-90972

    Preotul Francisc Doboş are noi sfaturi pentru românii care au dileme în ceea ce privește vaccinarea. El îi vizează și pe preoții care transmit mesaje anti-vaccin: să le dați să bea din propria agheasmă mare dacă sunt virusați de billgheiți, cip-ciripuri și oculta mondială, zice părintele Doboș.

    Părintele catolic Francisc Doboş a mai transmis anterior credincioșilor să nu confunde aghiasma cu vaccinul.

    Acum preotul revine asupra teoriei conspirației și le recomandă oamenilor să spună rugăciuni ori de câte ori îi apucă „bâzdâbâcii conspiraționiști”.

    „Teoria constipației poate fi tratată cu Xanax. Împotriva aroganțelor spirituale consumați cu încredere mătănii / rozarii ori de câte ori vă apucă bâzdâbâcii conspiraționiști. Nu s-au întâlnit efecte adverse de la rugăciune. Uneori nu funcționează din cauza împietririi inimii. Când rugăciunea personală nu dă roade chemați popa cu agheasmă … atenție, să aducă de-aia mare și de calitate. Dacă și popa-i virusat de billgheiți, cip-ciripuri și oculta mondială, dați-i să bea din propria agheasmă mare. Doamne, ocolește-i pe românii care vor să te învețe carte!”, scrie preotul Francisc Doboș în mesajul postat pe Facebook.

    Într-un alt mesaj care a devenit viral, preotul le-a transmis celor care spun că nu au nevoie de vaccinare că aghiasma este împotriva dracilor și vaccinul împotriva Covid.

    „Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a scris, recent, părintele Francisc Doboș.

 4. Un articol interesant aici: https://russia-insider.com/en/christianity/russian-church-exile-strongly-and-rightly-supported-hitlers-invasion-russia-amazing

  Biserica ortodoxă rusă din exil a sprijinit invazia Rusiei de către Hitler, pe bună dreptate

  • Observatorul Ortodox

   Acest site l-am folosit ca sursa pentru articolul meu, pe langa altele. Sa cautati si despre Sfantul Munte!

 5. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Să nu confundăm strategiile politice ale lui Hitler și naivitatea preoților ortoodcși din Biserica rușilor albi cu realitatea. Hitler s-a crezut un mare Profet, a afirmat-o public și un Mesia. Adică tot o Satană antihristică, precum Mesia așteptat de iudei. Credeți că întâmplător legionarii codreniști s-au dezis de ideologia nazistă a lui Hitler? Vă rog să citiți ce scrie mai jos.
  În Germania rolul similar de promotor al ideilor păgâne l-a avut, alături de doctrinele filosofice mai sus menţionate, organizaţia gnostic-păgână Thule, înfiinţată din anul 1918. Despre ea relatează Gerard şi Sophie de Sede: Fondatorul Societăţii Thule, Rudolf Glauer, numit Baronul Heinrich von Sebottendorf, era un aventurier ocultist iniţiat. Plagiind un set de materiale de origini diferite, el a preparat un amestec mitologic din legendele hyperboreene, Eddele nordice, Agharta, Shambala, Regele Lumii, etc.. Trăgea concluzia că ţinutul Thule, azi dispărut, fusese populat de magi iniţiaţi de către extratereştri, ai căror descendenţi erau arienii. Urmau pe această linie germanii, ca fiind cei mai puri şi care erau chemaţi să moştenească puterile magice ale acestor îndepărtaţi strămoşi.

  Societatea Thule a stat la baza ideologiilor celui de-al treilea Reich (Al treilea Imperiu German) în care se vorbeşte despre supremaţia rasei pure ariene şi aşteptarea unui Mesia, ce va fi recunoscut în persoana lui Hitler.
  Această scriere a devenit Biblia Societăţii Thule, în privinţa căreia Alfred Rosenberg, autorul “Mitului secolului XX” şi teoreticianul oficial al Partidului Nazist a declarat în anul 1946, în timpul procesului de la Nürnberg : “Totul a plecat de la această societate. Învăţătura secretă pe care am primit-o acolo ne-a ajutat, mai bine decât diviziile noastre de S.A. şi S.S., să cucerim puterea. Fondatorii Societăţii Thule erau nişte veritabili magicieni.”.
  Societatea Thule organiza în mod regulat şedinţe oculte, în timpul cărora membrii comunicau cu demoni care le apăreau ca spirite călăuzitoare. Dietrich Eckart, Alfred Rosenberg şi Adolf Hitler îl invocau pe Antichrist să se manifeste la şedinţele mediumice. Eckart a fost convins de la început că Hitler este Mesia şi l-a antrenat continuu pentru acest rol istoric.

  Hitler, după cum singur mărturiseşte într-un poem, a încheiat un pact cu diavolul: “În nopţile tulburi, mă duc uneori în grădina liniştită, la stejarul lui Wothan, pentru a încheia un pact cu forţele întunericului. În lumina lunii se ivesc runele. Cele care erau scăldate de soare în timpul zilei, devin mai mici înaintea formulei magice.”Pentru o corectă informare a cititorilor trebuie specificat.
  Martin Bormann scria într-o directivă emisă la 7 iunie 1941: “Atunci când tineretul nostru nu va mai auzi, pe viitor, nimic despre acest creştinism, ale cărui învăţăminte sunt mult inferioare alor noastre, creştinismul va dispărea el însuşi de la sine.”.
  Relevante sunt şi versurile din Cântecul Tineretului Hitlerist: “Papa şi rabinul nu vor mai fi/ Vrem să fim păgâni încă o dată,/ Nu ne vom mai târâ la biserici/ Noi suntem voiosul Tineret al lui Hitler/ Nu avem nevoie de nici o virtute creştină/ Conducătorul nostru, Adolf Hitler, este Mântuitorul nostru.”. Deasemeni cele din Cântecul Corpului negru S.S.: “SS merge în ţara roşie/ Cântând un cântec de demon./ Lumea întreagă să ne blesteme/ Ori să salute sângele nostru/ Suntem primii la sărbătoare/ Întotdeauna drepţi în primul rând,/ Acolo unde diavolului îi place să râdă.”.

  • Eram sigur că o să vină cineva cu Hitler’s Table Talks, nu mă miră că tu ești ăla. Minți de îngheață apele. Ai fi bun să scrii la activenews. https://www.bitchute.com/video/doSUxhlGp9xu/ Hitler’s Table Talks e un fals.
   Și apropo, soldații germani aveau “Gott Mit Uns” (Dumnezeu cu noi) pe catarame, Nu Wotan mit Uns.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Și triburile lui Israel mergeau la luptă cu vasele sfinte și cu Chivotul Legământului în față. Dumnezeul lui Israel era cu ei atunci când, în numele Lui, iudeii masacrau populațiile ce le stăteau în cale spre Țara făgăduinței. Mame și copii uciși, fecioare luate ca sclave făceau parte din ofranda adusă Dumnezeului poporului ales. Citiți părerea lui Codreanu despre Hitler în Însemnări de la Jilava.

  • Chiar ma miram sa vezi bine pe cel mai puternic luptator anti-comunist, adica anti-Satana!?!
   Domnu sef, sint SIGUR ca nu ai citi arhive -nici de la americani, nici de la jidani,…. si propagi idei luate din propaganda pro-talmudista, s nu spun indoctrinare jidaneasca.

   Wotan = Odin = ATTA =- Tatal ceresc.
   De aici se spune ca se aduc ode, ca se inalta osanale, osana…

   Nu a crescut intr-o familie ortodoxa si nici jui avea cine sa-l indrume spre Adevar.
   Pomul dupa roade se cunoste: a aratat cat de bine poate trai un popor care scapa de parazitismul si degenerarea jidaneasca si care nu aplica ideologia marxista.
   De asta a fost platita si instigata intreaga omenire impotriva germanilor.

   Ce a facut si cum a facut dovedesc respectarea preceptelor crestine pe care Ortodoxia la tine si sustine.

   Si sa-ti dea de gandit:
   – daca iti iubesti familia – esti socialist (nemarxist, ca nu se instaureaza lupota de clasa in familie, cu elimibarea “celuilalt”)
   – daca iti iubesti Tara – adica pamantul cu poamenii sai, esti nationalist
   … Pana aici, esti national si socialist.
   – daca esti si credincios, crestin – doar Ortodox, gata! – esti legionar.
   De care te lepezi – familie, Tara, Neam, Dreapta credinta, pravoslavnica?
   … asa, ca sa nu te vada “rau” unii?
   neamul – esti nationalist
   – m

  • Romania a cedat celui mai tare care se sacrifica in lupta impotriva slugilo Satanei – dureros dar necesar fiindca Germania trebuia ajutata.
   Hitler nu avea de unde sti ce genocid vor declansa maghiarii ca sa se instapaneasca pe vecie…
   Ai citit asta?
   http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/Germany/Burckhardt.htm
   A REPORT FROM CARL J. BURCKHARDT, HIGH COMMISSIONER OF THE LEAGUE OF NATIONS,
   ON HIS MEETING WITH ADOLF HITLER ON AUGUST 11, 1939

   DAr asta… cum si-a incheiat cuvantarea din 30 ianuarie 1942:
   “Thus the home-front need not be warned, and the prayer of this priest of the devil, the wish that Europe may be punished with Bolshevism, will not be fulfilled, but rather that the prayer may be fulfilled: “Lord God, give us the strength that we may retain our liberty for our children and our children’s children, not only for ourselves, but also for the other peoples of Europe, for this is a war which we wage, not for our German people alone, but for all of Europe and for all of humanity.”

   PS: s-a considreat “purtatorul de cuvant al poporului german”, nu stapan si s-a sacrificat pentru neam si tara lui.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    @ gheorghe Dacă Hitler era trimisul lui Dumnezeu, atunci românii trebuie să se împace cu ideea că Dumnezeu, prin trimisul său special și plenipotențiar, le-a luat Nordul Transilvaniei. Poate știe mai bine Dumnezeul lui Hitler a cui este Transilvania!!! Astfel, României i-au fost luaţi 43.492 km pătraţi din teritoriul naţional şi 2.667.000 de locuitori, din care 50,2% români, 37% unguri, 5,7% evrei şi 2,8% secui. Germania şi Italia au garantat inviolabilitatea noilor frontiere ale României. (sic!)

    • Sa nu sarim din lac in put…
     Nu s-a considerat trimisul lui Dumnezeu, a considerat ca trebuie sa isi dedice viata poportului german, crestin fie si doar cultural mai degraba decat duhovnicesc; credetica diferentele care arata ca papismul nu e crestinism pravoslavnic sint predate la scoli in Germania? … ma rog, le stia “lumea” ca sa le stie Hitler?
     Place sau nu, forta fizica este realitatea care transforma: Germania avea nevoie de resursele Romaniei ca sa poata lupta impotriva marxoismului materializat de sovietici, sub bagheta talmudista fara discutie.
     Repet – Hitler nu stia ce vor face maghiarii, stia ce ar face Molotov daca URSS ocupa ROmania in 1940 – vezi discutia lor, exista in arhive.
     Nu poti acuza pe Hitler pentru ce au facut maghiarii, e absurd.
     Si nu “i-au fost luati” ci au fost cedati – e alta treaba.
     Asa cum romanii si-au cedat copiii (baieti si fete) Imperiului Ototman ca sa poata supravietui neamul romanesc.
     Iar baietii veneau ca ieniceri, spahii sau cum le-o mai fi fi zis sa isi omoare rudele, ca nu mai stiau ca au legatura de sange cu victimele.
     Asa se FACE istoria.
     Cei care au fost omorati sint macar mucenici – vina inventata era ca sint crestini – doar ortodocsi, si nu se lepadasera de Hristos trecand la paism. “Ceilalti” nu se cunoaste sa fi fost maascrati, nu-i asa?
     Evrei erau foarte putini – doar “lucrartorii” de la templu – Sinagoga,. Asta iunseamna evreu – o functie administrativ-religioasa; nu e etnie ca sa pui la nivelul de roman sau …maghiar – ca unguri nu mai exista de la 1200 – mai vezi vreunu’ cu ochi oblici” Nici ei nu-si spun unguri…
     Iar secuii sint un trib german, nu e etnie distincta.
     … ca sa vorbiom clar, fara aproximatii daunatoare.
     Ceilalti pe care ii numeti ca evrei sint/au fost khazari / cazari amestecati cu localnicii dar inhaitati in secte talmudiste, – de regula, anti-romanesti; macar pentru ca erau anti-crestine, cum erau romanii prea toleranti.
     —-
     Nu au garatntat nici o inviolabilitate: fiecare avea treaba lui in nlupta si colaborau unde considerau ca este prioritar si necesar.
     Daca jucam in aceeasi echipa – eu, ortar si dumneata, inaintas – sntem aliati, nu-i asa?
     Imi garantezi ca aperi poarta? – treaba pe care o ai este sa marchezi goluri nu s-o faci pe portarul. Minima logca.
     ===============
     Nu stiu de ce atacati probleme din astea care sint deformate de propaganda ticaloasa fara sa va documentati – “audiate et alter pars”, ca sa poata fi folosit discernamantul.
     Altfel, mesajele devin colportari, continuarea propagandei talmudiste fatise, occidentale sau rastalmacite, soviewtice – adica tot marxism, tot iudaism.

  • Observatorul Ortodox

   Nu o sa vreau sa comentez mai multe, pentru ca se observa clar manipularea sistemului pe care dumneavoastra o propagati in comentariile acestor postari. Va recomand sa mai cititi putin istoria, pentru ca vad ca multora le place sa se adanceasca in niste teorii care nu au sens si care sunt propulsate chiar de catre cei care fac pe plac sistemului iudeo-masonic. Ce ma amuza este ca citati din surse care sunt la randul lor nesigure si cand le vad, trebuie neaparat sa fac o observatie foarte importanta.

   Luam de bun o lucrare, adica Table Talks, care este un fals. Nu o spun eu, o spun altii care au studiat fenomenul si au ajuns la aceeasi concluzie la care am ajuns atat eu, cat si multi altii. Bineinteles, acel cantec nu stim daca este adevarat, pentru ca provine dintr-o sursa externa, de la un om care a studiat la o institutie infestata de doctrina talmudica. Vad ca multora le place sa nascoceasca niste teorii care sunt absurde, dar nu sunt in stare sa dea surse concrete si reale. Ce e drept, Bormann a fost un anti-crestin, la fel ca si Rosenberg, dar sa nu uitam Hitler, cand a ajuns la putere, a interzis toate societatile secrete, inclusiv SOCIETATEA THULE, pentru ca era o organizatie oculta care era impotriva sistemului pe care Hitler l-a creat. De ce nu mentionati ca individul care a condus societatea Thule era mason si un anti-hitlerist convins, ajungand chiar sa se converteasca la Islam si sa se duca in Turcia in exil? Fiti serios, domnule, avem pretentii mai mari de la cineva care se proclama un om citit si un om care pretinde ca gandeste liber.

   Am sa dau aici un citat, probabil o sa va mai faca sa ganditi:

   “În 9 iunie, 1941, cu mai puțin de 2 săptămâni înainte ca Germania să invadeze Uniunea Sovietică, securitatea național-socialistă a lansat o campanie împotriva organizațiilor oculte. Declarată oficial drept ” Campanie împotriva ocultului, împotriva doctrinei și a declaratei “științe” oculte” ( Aktion gegen Geheimlehrenund sogenannte Geheimwissenschaften), mișcarea aceasta avea ca scop eliminarea completă a oricărei activități oculte din comunitatea națională.

   Citatul este extras din „Campania Național-Socialistă împotriva Ocultismului”, de unde stim ca Reinhard Heydrich a declarat razboi impotriva ocultismului.

 6. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Văd că unii, luați de valul unui articol, uită că HITLER a semnat Dictatul de la Viena (cunoscut și ca Al doilea arbitraj de la Viena) care a fost un act internațional încheiat la 30 august 1940, prin care România a fost silită să cedeze aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Acest act a fost impus de Germania Nazistă și Italia fascistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sub titlul de „arbitraj”.
  Este trist. Ura poate să orbească. Ura este un păcat și este contrară iubirii aproapelui propovăduită de Iisus Hristos.

  • Observatorul Ortodox

   Pacat ca ceea ce propuneti este o iubire falsa, exact acelasi lucru pe care Tolstoi l-a propus si a fost combatut de mari teologi ai Rusiei. Mare pacat sa vedem un preot ca a cazut in capcana asta.

  • Vasilica Anti-militaru

   Ce oferiti aici este un patirotism de carton. Sa nu uitam faptul ca la acea vreme, Romania era o monarhie pro-jidaneasca condusa de o familie cu origini prusaco-jidanesti. Regele Carol II nu era un om cu care Hitler sa poata avea niciun fel de relatie sanatoasa in ceea ce priveste cele doua tari, in special cand vine vorba de lupta internationala impotriva ocultei mondiale, masoneriei, comunismului, iudaismului, etc.

   Ce credeti ca este mai important? O bucata de pamant sau crezul si identitatea unui popor? A fost nevoie de aceste pierderi teritoriale ca poporul roman sa se trezeasca din starea sa de moliciune si sa schimbe intr-un final dictatura regala complet inutila si otravitoare pentru poporul roman.

   Ungurii au fost pro-Germania si anti-URSS de la inceput, bulgarii la fel, nu vi se pare normal ca acestia sa fie mai bine priviti decat o monarhie anti-romaneasca? Oricum am fi primit teritoriile inapoi de ar fi castigat AXA razboiul si oricum le-am recuperat si cand AM INTORS ARMELE precum niste perfizi ce au pus patriotismul de carton mai presus decat cauza religioasa si rasiala. Am cedat in fata comunismului si ne-am lasat condusi de aceasta ideologie antihrista cum in nicio tara din Europa de Est nu s-a intamplat, unde a fost nevoie de multa varsare de sange ca sa se ajunga la un guvern comunist.

   Si eu as fi de parere ca cuvantul oamenilor precum CALUGARII de pe MUNTELE ATHOS are o greutate si o importanta mai mari decat argumentele dumneavoastra. Degeaba spui ca esti iubitor de Romania si asociezi aceasta asociere cu Hristos atunci cand nu tii cont de rasa si nici de progoana traita de crestini sub influenta marxista comunista si cea liberala capitalista.

   Vesticii sunt eretici, secularisti, atei, etc. Ei si bancile lor au finantat si instaurat comunismul in Rusia, ideologie antihrista pe fata spre deosebire de versiunea ei soft de peste oceane. Fascistii au fost singurii crestini adevarati (precum legionarii), ori care urmau sa redescopere crestinismul adevarat (precum national-socialistii si fascistii).

   Sunt de-a dreptul obosit si plictisit de palavrageala asta anti Hitler si anti Germania, prezentându-le drept antihriste si diavolesti, cand insusi cei ce s-au opus lor au fost de la bun inceput antihristii si cei ai Diavolului, care au creat falsa impresie a unui Razboi Rece, care au manipulat intreaga lume si care o duc spre pierzanie.

   Dumneavoastra veti fi tipul de om care lasa un crestin sa moara torturat si omorat in fata voastra de teama sa nu comiteti un pacat, in timp ce cei care vad adevarul vor fi cei ce vor fi in stare si sa ajunga in iad impreuna cu criminalul doar pentru a salva un frate crestin. Mai bine sa fim noi in anatema decat fratii nostri. Mai bine sa fim noi cei urati, prigoniti si abandonati asa cum ne avertizau Hristos si apostolii decat cei buni intre ghilimele si lipsiti de vointa de a actiona.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Marota cu “călugării de pe Muntele Athos” nu prea mai ține. Părintele Iustin Pârvu nu avea o părere prea bună. Popimea rusească ar fi trebuit să vadă de ce le-a dat Dumnezeu această cruce a bolșevismului. Chiar nu vreți să vedeți evidența stării de sărăcie a mujicului rus batjocorit și umilit de stăpânirea țaristă dimpreună cu o Biserică pravoslavnică autosuficientă?
    Scenarii cu ce o să fac eu, nu țin. Nu știm noi ce vrea Dumnezeu de la fiecare! Eu îmi cunosc limitele. Nu uitați nici un moment că toți cei care comentați vă ascundeți în spatele unor nume false. Vreau să mă priviți în ochi și să văd dacă mai îndrăzniți să mai vorbiți așa.

    • Observatorul Ortodox

     “Parintele Iustin Pârvu nu avea o părere bună”…

     Am ajuns să transformăm sfinții in idoli… Halal am ajuns în cazul ăsta.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      @ Observatorul Ortodox Cred că sunt ultimul dintre cei care au stat în preajma părintelui Iustin Pârvu, timp de 10 ani, care poate fi acuzat de idolatrie față de acesta. Eu nu l-am declarat niciodată sfânt. Mai înâti trebuie canonizați sfinții martiri din temnițele comuniste. Râdeam cu el, din timpul vieții, despre tabăra”iustiniților” formată în BOR. Ar fi fost și el dezgustat de propaganda care i se face de bătrânel reeducat în ortodoxie. În realitate, părintele Iustin a fost un opozant fățiș și vehement al ierarhilor ticăloșiți din Biserică. Ar fi fost dezgustat de bâlciul mediatic privind minunile de la mormântul său care, fie vorba între noi, este mai mult un mausoleu decât un mormânt smerit ortodox. Bine că unii ortodcși își pot permite să idolatrizeze un criminal notoriu ca și Hitler, doar pentru că a fost împotriva evreilor.

     • Ce crime a facut Hitler? Este penibil ca un autor de pe Incorect Politic sa sustina asemenea aberatii cum o faci d-ta.

    • Vasilica Anti-militaru

     Marota “Societatea Thule” nu prea mai tine. Toti oamenii care chiar stiu o boaba de istorie si care s-au documentat cum trebuie nu au o parere buna despre falsa reprezentare a Germaniei Naziste si a lui Hitler drept pagane.

     Chiar nu vreti sa vedeti aberarea pe care o scoateti pe gura in momentul in care denigrati sistemul tarist si-l scoateti tap ispasitor pentru probleme cu care se confrunta o mare parte din Europa de Est a carei solutii a ajuns sa fie comunismul iudaic finantat de bancheri si masoni? Tarul Nicolae a fost printre martirii ortodocsi care a murit pentru credinta si neamul sau in cel mai talmudic mod cu putinta.

     Replici din acestea intelectuale cu care aruncati aici nu tin. Nu stim noi ce vreti dumneavoastra de fapt sa promovati si sa aparati. Noi ne depasim limitele spre deosebire de dumneavoastra si nu uitati sa va mai si uitati in oglinda si sa va priviti adanc in inima si in suflet atunci cand aveti astfel de tentative de a denigra oameni care au murit pentru noi si viitorul nostru si de a va folosi de altii sa va dati sfant si patriot cand oricum nu aveti nicio treaba.

     Oameni de genul dumneavoastra sunt un motiv evident pentru care tineretul nu are nicio directie si niciun viitor. Nu stiti o boaba de istorie si nu urmati o boaba din legile canonice si din invataturile Sfintilor Parinti. Sunteti doar de carton si de fatada. Va rezumati la niste limite si va ascundeti dupa ele. Mai si indrazniti sa-l folositi pe Codreanu drept exemplu pentru pararea dumneavoastra invalida. Eu va sugerez sa cititi Pentru Legionari daca tot vrei sa vedeti cum percepea Capitanul fascismul si cum acesta aducea legionarismul pe aceeasi lungime de unda cu celelalte miscari din restul Europei.

 7. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Nu ar fi prima dată când sunt catalogat în toate felurile. Deja face parte din viața mea. Pseudocălugări (sunt și călugări adevărați dar foarte puțini) de la Petru Vodă m-au inclus în toate serviciile secrete, în toate masoneriile, în toate bisericile. După mintea bolnavă a unora am fost și în islam. Este adevărat că nu primisem încă acuza de a fi iudeu. Nu-i problemă. După 17 ani de “retragere în munți, asemenea anahoreților de altădată”, cum mi-a lăsat scris pe o dedicație personală Părintele Iustin Pârvu, accept orice încadrare mundană.
  Să dăm cuvântul unui om care s-a jertfit pentru Dumnezeu și Neamul Românesc. Corneliu Zelea Codreanu a acceptat să fie ucis pentru păcatele lui și ale Neamului românilor. Să luăm aminte!
  “În sfârşit, cu cât pătrundem mai mult în citirea scrisorilor (Sfântului Apostol Pavel – n.n.), ajungem la concluzia:
  1. Că nu suntem creştini, că suntem departe de a fi creştini. Cât de departe…
  2. Că ne creştinăm în formă, dar că ne descreştinăm în conţinut.
  3. Că omenirea a suferit acest proces de descreştinare de-a lungul veacurilor până la noi, cu mici svâcniri spre adâncuri… creştinarea în suprafaţă pare că a preocuat mai mult lumea.
  4. Caracteristica timpului nostru:
  Ne ocupăm cu lupta dintre noi şi alţi oameni, nu cu lupta dintre poruncile Duhului Sfânt şi poftele firei noastre pământeşti.
  Ne preocupăm şi ne plac victoriile asupra oamenilor, nu victoriile împotriva Diavolului şi păcatului.
  Toţi oamenii mari ai lumii de ieri şi de azi: Napoleon, Mussolini, Hitler, etc., sunt preocupaţi mai mult de aceste biruinţe.
  Mişcarea legionară face excepţie, ocupându-se, dar insuficient şi de biruinţa creştină în om, în vederea mântuirii lui.
  Insuficient!
  Răspunderea unui conducător este foarte mare.
  El nu trebuie să delecteze ochii armatelor sale cu biruinţi pământeşti, nepregătindu-le în acelaşi timp pentru lupta decisivă din care sufletul fiecăruia se poate încununa cu biruinţa veşniciei sau cu înfrângerea veşnică.
  5. În sfârşit, lipsa – cel puţin la noi – a unei elite preoţeşti, care să fi păstrat focul sacru al vechilor creştini. Lipsa unei şcoli de mare înălţime şi mare moralitate creştină.”.

 8. nuj ce sa zic..unii ,de exemplu site-ul anti crestin dar pro NZ -“renegade tribune” sustin ca Hitler era daca nu pagan cel putin pro iar SS era in intregime pagan (adepti ai mitologiei nordice), aici, in acest articol, se sustine ca AH era catolic si pro crestin.
  dar stiu ceva sigur: catolicii sunt ERETICI -extra ecclesiam, teologia lor NU e valida din 1054 incoace. e parerea mea, cui nu-i convine, sa dea cu sare.

 9. Bravo Vasilică Militaru! Ești tare omule și vorbești drept! Mă bucur că ai tăria să susții evidențele care devin tot mai neînțelese pentru mulți!

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   La un moment dat am înțeles că Dumnezeu nu m-a trimis întâmplător să stau 17 ani la “rugăciune prin boscheți”, cum mi-a definit actualul Patriarh, în anul 2005, mutarea mea lângă Părintele Iustin Pârvu, din anul 2003. Bunicul meu a făcut 6 ani de prizonierat în Rusia sovietizată. A fost prins după o iarnă cumplită petrecută în Stalingradul încercuit. Un amănunt: fiind duși prin fabricile rusești la lucru, prizonierii erau urâți de lucrătorii ruși pentru că ei își primeau rația zilnică de hlibă (un soi de pâine neagră) însoțită de un soi de mâncare. Rușii nu aveau ce duce acasă copiilor.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    @ gheorghe Din păcate, nu. Tot din păcate, sunt dezamăgit de atitudinea călugărimii românești față de jertfa legionarilor din Spania catolică, considerând-o o trădare a Ortodoxiei. Mai ales că Moța participase la o conferință internațională fascistă la Montreux, în Elveția, organizată de către italieni. Țările reprezentative erau catolice, ceea ce trăda cauza Ortodoxiei. O mare eroare de abordare. Am fost martor la modul în care călugări cu nasul neșters îl “reeducau” pe părintele Iustin în privința adevăratei Ortodoxii. Bietul bătrân a fost nevoit să se dezică și de slujba de înviere făcută prin Mina de la Baia Sprie, unde au participat și preoți greco-catolici. Naționaliștii români sunt dezbinați de intervențiile fundamentaliste ale unor călugări și preoți ortodocși. Aceasta este o mare eroare.

    • Domnu’ Militaru, sincer – am dorit sa aflu de la domnul din Spania…
     E cam deplasat sa sugerez ca de oriunde ar putea oamenii sa ajunga acolo, faptic bineinteles.
     ….
     Cred ca ati vrut sa ajungeti… aveti un fond deosebit de bun si respectabil, chiar daca – nu sintem perfecti – avem informatii si ajunjem la concluzii (opinii?, … impresii?…) diferite si vede lumea niste contre care nu-mi plac nici mie, …. mai ales dupa ce mi le recitesc…
     Va doresc sanatate si sa reusiti in toate cele bune!

 10. ps Vasilica Militaru
  Lol.
  ma numesc Cristian, locuiesc in Rivas-Madrid (Spania) de cativa ani .iar daca ai timp si poti calatorii te invit la o cafea in barul El Paso.multumit? am invitat pe mai multi cunoscuti pe net (amici sau cu care am avut contre)dar nimeni nu a raspuns “pozitiv”.

 11. Politica religioasa a Axei de I. Gh. Savin articol aparut in 1942 in Cetatea Moldovei
  https://archive.org/details/ioangh.savinpoliticareligioasaaaxei1942

  Richard Stiegmann – “Holy Reich, Nazi conceptions of Christianity”

  doua lecturi menite sa spulbere miturile despre paganismul ocult nazist.

 12. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Pactul Ribbentrop – Molotov a avut și efectul jefuirii Basarabiei după ocuparea din iunie 1940. Grâul basarabean, rechiziționat de la țărani, a fost expediat în Germania criminalului Hitler.
  Sovietizarea și comunizarea. După proclamarea R.S.S.M., s-a intensificat procesul de comunizare a economiei: au fost naţionalizate băncile (6 iulie 1940), a fost naţionalizat pământul (15 august 1940), la sate a fost pusă în aplicare politica comunismului de război: 200 de mii de tone de grâu rechiziţionat de la ţărani au fost expediate în Germania nazistă, cu care U.R.S.S. era în perioada „lunii de miere”.
  https://moldova.europalibera.org/a/31225152.html

 13. Wow! Articolul ăsta m-a dat gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published.