Home / Actualitate / Rușine Națională – Primul Marș Anal din Iași

Rușine Națională – Primul Marș Anal din Iași

Incorect Politic
Octombrie 1, 2021

Rușine Națională - Primul Marș Anal din Iași

Rușine Națională – Primul Marș Anal din Iași

Via R3Media:

Asociația Rise Out a anunțat, miercuri, că va organiza primul “marș LGBT” din istoria municipiului Iași. Evenimentul va avea loc pe 1 octombrie, în ziua unei mari sărbători ortodoxe: Acoperământul Maicii Domnului.

Curiștii au postat pe pagina de facebook un anunț în acest sens, amintind și condițiile necesare participării la eveniment.

„Deoarece nu am putut organiza evenimentul Ride for Pride, am luat decizia de a organiza Marșul Iași Pride 2021, respectând noile reglementări legate de situația pandemiei COVID-19. Așadar, vă rugăm să citiți cu atenție mai jos condițiile de participare la marș pentru o bună desfășurare a manifestării. Mulțumim! ‼️

Vineri, 1 octombrie, încheiem primul festival Iași Pride printr-un marș istoric al comunității LGBTQ din Iași! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
17:00 ━ Punct de plecare: Spațiul public din fața Casei de Cultură a Studenților Iași
Traseu: Casa de Cultură a Studenților Iași – Bulevardul Independenței – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu – Piața Palatului Culturii
‼️ Conform legislației în vigoare, participarea la marș se va face cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare fizică, precum și prin:
– un număr de participanţi de maximum 100 de persoane;
– purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toţi participanţii;
– prezentarea adeverinței de vaccinare (la cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare) SAU a certificatului verde SAU dovada unui test RT-PCR negativ efectuat în urmă cu maximum 72 ore SAU test ANTIGEN rapid efectuat în urmă cu maximum 24 de ore”, sună anunțul „Rise Out”.

*

Problema este că Primăria Municipiului Iași a reiterat faptul că nu și-a dat acordul pentru o asemenea manifestare.

„Referitor la ultimele speculații din spațiul public legate de intenția de organizare a unei manifestări LGBTQ în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Iași precizează următoarele:

Respectăm Constituția României și prevederile europene referitoare la drepturile și libertățile tuturor cetățenilor.

Respectăm solicitările Asociației Rise Out, dar și miile de mesaje și solicitări ale ieșenilor care nu sunt de acord cu mișcarea LGBTQ.

Până la această oră, Primarul Municipiului Iași nu a aprobat un marș LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie.

Astăzi, începând cu orele 14:00, a fost din nou solicitată cererea, în condițiile trecerii Municipiului Iași în scenariul roșu pandemic.

Primarul Iașului a cerut să fie evitat orice amestec nepotrivit în viața spirituală a orașului în zona Ștefan cel Mare și Sfânt atât din motive de pandemie, cât și datorită profilului populației și numeroaselor alerte venite din partea unor cetățeni care se împotrivesc acestor manifestări.

Având în vedere faptul că pe 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, pentru a evita orice posibil incident, Primarul Municipiului Iași consideră că organizarea unui marș LGBTQ nu este potrivit, nu va semna aprobarea unui asemenea marș și va reanaliza acesta subiect după Sărbătorile Iașului”, sună mesajul oficialilor ieșeni.

De cealaltă parte, Asociația Rise Out a pus la dispoziția publicului un document din care reiese că Primăria Iași a autorizat, în primă fază, mitingul (foto mai jos).

După cum relata R3media anterior, și Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reacționat față de desfășurarea acestui marș, condamnând această situație.

Una dintre reacțiile mai puternice a venit din partea militanților de la Noua Dreaptă, care au avut următorul comunicat:

Partidul Noua Dreaptă protestează față de autorizarea primei parade a homosexualilor la Iași.

Semnătura Primarului Municipiului Iași pe autorizația acestei manifestări cu caracter obscen și anti-social va avea consecințe deosebit de negative pe termen lung, această primă ediție fiind urmată an de an și de altele și va deveni – la fel ca la București și Cluj – o “tradiție” rușinoasă, o pată pe obrazul ieșenilor care nu susțin și nu se identifică cu astfel de manifestări care aduc atingere bunelor moravuri și ordinii publice.Noi, naționaliștii ieșeni, dezavuăm această paradă numită batjocoritor “Iași Pride”. Dacă am fi aflat de organizarea unei parade a elevilor ieșeni care au reprezentat România la olimpiadele și concursurile internaționale, dacă am fi aflat de o paradă a IT-iștilor ieșeni sau a sportivilor ieșeni întorși de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, am fi fost de acord cu titulatura de “Iași Pride” și am fi fost și noi mândri de niște oameni care au muncit, care au învățat ori s-au antrenat pentru a obține niște rezultate cu care se pot mândri.

Fiind însă vorba de o paradă a homosexualilor, a unor travestiți costumați ca la circ ori a unor indivizi care se prostituează și au pretenția ridicolă să fie numiți “lucrători sexuali”, nu avem niciun motiv de mândrie și considerăm că această paradă nu aduce nici un plus Iașului și niciun beneficiu ieșenilor.

Membrii Filialei Iași a Partidului Noua Dreaptă spun un NU hotărât parteneriatelor, căsătoriilor și adopțiilor homosexuale și un DA pentru normalitate, DA pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie și vă chemăm alături de noi pe toți aceia care doriți să trăiți și să vă creșteți copiii într-o țară normală și într-un oraș de care cu toții să fim cu adevărat mândri!

 

Cătălin Alexandru
Președintele Filialei Iași a Partidului Noua Dreaptă

One comment

  1. _ @(*Curiștii au postat pe pagina de facebook un anunț în acest sens, …(„sex /sens, implicînd deficiențe genetice”), …*

    -Mulți dintre cei care î-și recunosc (fără să trîmbițeze), conștientizînd deficiențele genetice, implicite în trăiri și manifestări, nu fac astfel de ieșiri, la „marșuri publice”, …de regulă fiind modești în „etalare / auto-defăimare”, …chiar dacă mulți dintre ei sînt usor influiențabili, …(aici, urmînd concluzia / sinteza demersurilor, faptelor / evenimentelor), adică: …

    adevărații „curiști” -futători în cur ai Poporulu Roman, sînt falșii conducători ajunși în Administrarea Dregătoriilor Poporului Roman care și-au însușit definițiile de „Politicieni”, inclusiv și implicit ca „Administratori de Instituții Statale Romanești”, toate ținînd e InJustiție și DeServicii Romaniei, …

    precum niște „Ciungi la Minte / Ciolaci blestemați ajunși în Cărțile de Joc Politic Internațional”, …care, în netrebnicia lor psihică, nu vor să ia hotărîri concrete / temeinice, „să parăsească cloca numită Parlament, …și Serviciile trădătoare și vînzătoare de Țară -Romania”, …(pentru că: -ce să vezi ?!!): …

    _ Î-și vor pierde agoniseala prin minciuni, fraude, promisiuni deșarte în campaniile electorale, … și mai grav „î-și vor pierde (nu pensiile normale – după muncă) Pensiile Speciale – Nemeritate”.

    = Cu stimă. -„Mesia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *