Home / Actualitate / 140.000 de Tineri Finanțați În “Lupta Împotriva Corupției”

140.000 de Tineri Finanțați În “Lupta Împotriva Corupției”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 6, 2018

140.000 de Tineri Finanțați În "Lupta Împotriva Corupției"

Haideți să vorbim despre lupta împotriva corupției, că doar e un subiect foarte “la modă”.

Acest subiect este mai vechi și s-au făcut eforturi pentru a-l promova în rândul tinerilor frumoși și liberi încă din 2012, când ambasadorul american de origine evreiască Mark Gitenstein și-a băgat nasul la noi în ogradă (cum au făcut aproape toți ambasadorii americani de până acum).

140.000 de Tineri Finanțați În "Lupta Împotriva Corupției"
Gitenștein în dreapta

Cuvântul-Ortodox:

“Era în vara lui 2012 când ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, anunța că un grup de ambasade finanțează 140.000 de tineri care vor lupta împotriva corupției. Tinerii au fost introduși în programul Restart Romania și urmau să susțină instituțiile de forță. În urmă cu șase ani declarația a trecut neobservată, azi însă… ea capătă o cu totul și cu totul altă semnificație”.

Un ambasador american de origine jidănească și un program de finanțare a 140.000 de tineri pentru “lupta împotriva corupției”: așa începe o rețetă pentru subminare națională…

Restart România este o platformă online care permite cetăţenilor să-şi definească problemele, să vină cu idei care le pot rezolva, să primească feed-back şi apoi, dacă acestea sunt bune, să le vadă transformate în proiecte online care să producă o schimbare în viața reală.

Platforma online este un proiect al organizaţiei non-guvernamentale TechSoup România, realizat cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, care se bucură de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunităţilor de programatori şi al antreprenorilor online.

În România, membrii fondatori ai Restart România sunt , Dante Stein, Oana Pellea, Marina Sturdza și Bogdan Atanasiu.

140.000 de Tineri Finanțați În "Lupta Împotriva Corupției"

“Acum înțelegeți de ce pe mulți ONG-iști îi încurcă inițiativa domnilor Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae privind transparentizarea finanțării?”, a mai zis Mircea Badea.

Reportajul complet, făcut de Ana Maria Roman, poate fi urmărit aici. Cei care folosesc Brave Broser pot avea probleeme, dar pe Firefox merge.

Înainte să închei trebuie subliniat faptul că sunt mulți tineri care participă la proteste din bună credință și care cred sincer în mitica luptă împotriva corupției.

Problema este că mișcarea #rezist a fost deturnată de mult în favoarea unor interese pro-europene, antinaționale, prin intermediul lui Florin Bădiță, fondatorul paginii Corupția Ucide, Monica Macovei și alte personaje care au colaborat cu Open Society.

140.000 de Tineri Finanțați În "Lupta Împotriva Corupției"

140.000 de Tineri Finanțați În "Lupta Împotriva Corupției"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *