Home / Actualitate / ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 12-a. Sâmbăta de Sus (Făgăraș), 22-24 iulie 2022

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 12-a. Sâmbăta de Sus (Făgăraș), 22-24 iulie 2022

Incorect Politic
Iulie 12, 2022

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 12-a. Sâmbăta de Sus (Făgăraș), 22-24 iulie 2022

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 12-a. Sâmbăta de Sus (Făgăraș), 22-24 iulie 2022

Tema ediției: „Apărători ai memoriei Rezistenței. In memoriam Constantin Iulian și Gheorghe Jijie, la 10 ani de la trecerea în veșnicie”

Și în acest an, tradiționala comemorare a luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului va fi însoțită de manifestările cultural-memoriale reunite sub titulatura Zilele Rezistenței. Vom organiza simpozioane, lansări de carte, drumeții, proiecții de film, expoziții documentare și alte activități, toate în ambianța plină de istorie a Mănăstirii Brâncoveanu, ctitoria brâncovenească de la Sâmbăta de Sus.

Tema acestei ediții este dedicată acelor luptători în Rezistență care, după 1989, nu și-au găsit odihna. Ei și-au investit toate resursele și energia în lupta pentru descoperirea și promovarea adevărului despre Rezistența anticomunistă și crimele regimului totalitar, pentru un proces al Comunismului în România, pentru dezgroparea din uitare a celor exterminați, dar și a călăilor acestora, în condițiile în care sistemul de după 1990 a continuat politica de menținere a conspirativității, a secretului de stat asupra atrocităților din cei 45 de ani de comunism, protejându-i pe martii vinovați de genocid și crime împotriva umanității.

Vom publica în curând și programul celor trei zile de manifestări.

Vă așteptăm pe toți cei care simțiți chemarea acestor repre de demnitate a neamului românesc, pe toți cei care alcătuiți marea comunitate a celor ce îi iubim și respectăm pe cei jerfiți în lupta cu comunismul ateu.

Îndemnăm pe cei ce doresc să participe, să își procure din timp cazare la pensiunile din zonă, având în vedere că perioada respectivă este una foarte aglomerată pentru facilitățile turistice ale regiunii.

Pentru informații referitoare la participare, detalii organizatorice, protocol, presă: Tel./WhatsApp: +40722749249,

E-mail: ogoranu@gmail.com, www.ogoranu.ro, https://www.facebook.com/Ogoranu, persoană de contact: Florin Dobrescu, secretar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

 

S-a publicat PROGRAMUL ZILELOR REZISTENȚEI

Ediția a 12-a. Sâmbăta de Sus (Făgăraș), 22-24 iulie 2022. Tema ediției: „Apărători ai memoriei Rezistenței. In memoriam Constantin Iulian și Gheorghe Jijie, la 10 ani de la trecerea în veșnicie” Și în acest an, tradiționala comemorare a luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului va fi însoțită de manifestările cultural-memoriale reunite sub titulatura Zilele Rezistenței. Vom organiza simpozioane, lansări de carte, drumeții, proiecții de film, expoziții documentare și alte activități, toate în ambianța plină de istorie a Mănăstirii Brâncoveanu, ctitoria brâncovenească de la Sâmbăta de Sus.

Vă așteptăm pe toți cei care simțiți chemarea acestor repre de demnitate a neamului românesc, pe toți cei care alcătuiți marea comunitate a celor ce îi iubim și respectăm pe cei jerfiți în lupta cu comunismul ateu.

Îndemnăm pe cei ce doresc să participe, să își procure din timp cazare la pensiunile din zonă, având în vedere că perioada respectivă este una foarte aglomerată pentru facilitățile turistice ale regiunii.

Pentru informații referitoare la participare, detalii organizatorice, protocol, presă: Tel./WhatsApp: +40722749249, E-mail: ogoranu@gmail.com, www.ogoranu.ro, https://www.facebook.com/Ogoranu, persoană de contact: Florin Dobrescu, secretar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

Vineri 22.07.2022
sosirea participanților;

– ora 9 – drumeție montană pe Valea Sâmbetei, la Chilia Părintelui Arsenie Boca

– ora 16-20 – proiectii de film – Aula Academiei Ortodoxe (programul filmelor proiectate va fi publicat ulterior)

Sâmbătă 23.07.2022 – în Aula Academiei Ortodoxe
Expoziție documentară (în foaierul Academiei Ortodoxe)

– ora 10-13 – Sesiune de comunicări: „Luptând pentru Memorie, Adevăr și un Proces al Comunismului? In memoriam Gheorghe Jijie și Constantin Iulian”

– ora 13-14 – Pauză de masă

– ora 14-15 – Mărturii ale luptătorilor anticomuniști și urmașilor acestora – Partea I

– ora 15-16 – Restitutio. Proiecții de film din arhiva Fundației Ion Gavrilă Ogoranu. Imagini cu luptătorii anticomuniști în anii 1990

– ora 16 -17 – Prezentări de carte

– ora 17-17,30 – Restitutio. Proiectii de film din arhiva Fundatiei Ogoranu. Imagini cu luptătorii anticomuniști în anii 1990

– ora 17,30-18,30 – Mărturii ale luptătorilor anticomuniști și urmașilor acestora – Partea II

– ora 19 – Pauza de masă

– după ora 21 – Reuniuni libere, socializare

Duminică 24.07.2022
– ora 9 – Sfânta Liturghie – Biserica Mănăstirii Brâncoveanu

– ora 11,30 – Comemorarea anuală a luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Țara Făgărașului – Crucea monumentală a luptătorilor

Detalii program, organizare, protocol: Florin Dobrescu – Tel. 0722749249, E-mail: ogoranu@gmail

2 comments

  1. Voi va aflati la “scoala ” la Sambata de Sus si ” comemorati ” iar Orban Viktor era la Tusnad si la Sfantul Gheorghe facand bãi de multime in vreme ce Imnul Romaniei era huiduit de catre maghiarii nascuti pe pamant romanesc deci…ROMANI . Voi tineti simpozioane si ” comemorati ” niste patrioti adormiti in Domnul iar alti ” patrioti ” aresteaza niste romani care au avut obraznicia sa afisheze un bener pe care scria ceva foarte prozaic : TRANSILVANIA PAMANT ROMANESC . Figura asta a fost facuta fix cand prim ministrul Ungariei Orban Viktot facea ce-l taia capul pe pamant romanesc iar MINISTRUL DE EXTERNE , Bogdan Aurescu….se facea ca ploua iar Nicolae Ciuca { MILITAR DE CARIERA } , prim Ministrul Romaniei invatza sa silabiseasca minciunile pe care le citeste pe prompter . Dar…nu-i problema atata vreme cat aveti INCA voie s a va tineti “scolile ” , ” comemorarile “si etc . Tot legionarii comemorati s-au rasucit in gropile lor de scarba si , probabil ca va vor intreba candva : CE-ATI FACUT PENTRU TARA VOASTRA PENTRU CARE NOI NE-AM DAT VIATA ?! Va pare mult daca va spun , s a va fie rusine …macar pentru faptul ca Bogdan Aurescu este INCA ministru d e externe ? P.S. Publicati daca aveti sange in instalatii…macar aici .

    • Dap, argumentul dumneavoastră este imbatabil, ar trebui să anulăm Zilele Rezistenței, să nu mai pomenin legionarii și să nu-i mai comemorăm pe luptătorii anticomuniști din rezistența armată. Istoria noastră este o pierdere de vreme, mai bine mergem să facem scandal la Tușnad sau la Valea Uzului, de parcă cele două sunt mutual exclusive, de parcă nu putem să ne comemorăm eroii și să ne apărăm teritoriul, de parcă una o oprește pe cealaltă.Da, legionarii s-ar întoarce în mormânt văzând cum vin tineri curați la suflet să-și cunoască istoria și să-și cinstească martirii, jertfa lor înseamnă ceva dacă Aurescu este ministru de externe? Zero barat, toți cei care au fost la Sâmbăta, precum și organizatorul, și-au pierdut vremea, nu ca bravii tastaturiști ce au “sânge în instalație”, mă întreb câte capete de dușmani ai țării ai colecționat dacă te consideri în măsură să critici pe cei care s-au reunit sub egida Zilelor Rezistenței Anticomuniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *