Home / Știrea zilei / Ziaristul Miron Manega RUPE TĂCEREA despre mafia din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Ziaristul Miron Manega RUPE TĂCEREA despre mafia din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Sterie Ciumetti
Incorect Politic

Aprilie 27, 2024

Ziaristul Miron Manega RUPE TĂCEREA despre mafia din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Ziaristul Miron Manega RUPE TĂCEREA despre mafia din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Dezvăluirile făcute de ziaristului Miron Manega de la emisiunea EFECT POLITIC, în care relatează cum institutul Elie Wiesel a chemat-o pe Mădalina Diaconu, secretar general UZPR,  “pe o ușă laterală” și a făcut presiuni pentru demiterea lui Manega, sunt comentate în cadrul colocviilor Ars Verba.

 

Ediția din 21.04.2024 a emisiunii „Colocviile ARS VERBA”
Invitat special: prof.univ. Corvin LUPU
Invitat permanent: Miron MANEGA
Realizator: Daniela GÎFU

Despre criza de conducere din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, mazilirea a lui Miron Manega, încălcarea statutului instituției și atacurile îndreptate împotriva libertății de exprimare a ziariștilor români.

4 comments

  1. Am mai spus-o și o repet: TREBUIE SĂ MAI APARĂ PUBLICAȚII NATIONALISTE. Ele sunt ultima oază de LUMINĂ SI LIBERTATE. Doar ele spun ADEVĂRUL, în timp ce restul presei minte de îngheață apele. Este imperios necesar să dezvoltăm presa alternativă și naționalistă!

  2. Stimată redacție , creați posibilitatea de a descărca clipurile publicate de Dumneavoastră. Este un mijloc foarte eficient de publicizare a informațiilor pe care ni le transmiteți. Cu mulțumiri

  3. Când ei vorbesc în emisiune despre 50% în plus, înseamnă bani daţi de la statul român pentru pensionarii membri UZPR, un plus de 50% din ce pensie au. Zic că se făcuse şi profesorul Corvin Lupu membru al UZPR, deşi nu era acum câţiva ani, care are oricum o pensie de la stat peste cea a unui român mediu, căci foştii profesori universitari de nivelul său, care a avut şi funcţii de conducere, au în mod curent 6500 lei pensia lunară, şi astfel i-au crescut brusc veniturile de pensionar profesorului cu încă pe jumătate, ajungând la aproximativ 10.000 lei. Ei, toţi colaboratorii Certitudinea admişi să fie şi membri UZPR, nu pierd aceşti bani, 50% în plus la pensie, dacă domnul Manega nu va mai deţine o funcţie de conducere. Pierde doar domnul Manega indemnizaţia aceea de conducere, cât o fi ea, dacă o fi, ar trebui să fie ceva, dar n-au posibilitatea să-l şi excludă din UZPR şi astfel rămâne cu cei 50% în plus la pensie, 50% care sunt sprijinul financiar special dat de statul român membrilor UZPR, pentru meritul că au fost ziarişti şi au făcut jurnalism la viaţa lor, sprijinind democraţia. Numai că devine membru doar cine e acceptat de sistemul lor, nu devine membru oricine vrea să se înscrie sau care depune o cerere. Chiar dacă acum nu îl mai ţin în conducere, să nu ne mirăm dacă peste nişte ani Miron Manega îi va da el afară pe ei, căci aşa e în viaţă, se învârte roata tot timpul.

  4. “Dat fiind faptul că vechiul Statut al UZPR, momentan în vigoare, nu are prevederi explicite pentru suspendarea unui membru al Consiliului Director, Miron Manega rămâne în continuare membru al Consiliului Director al UZPR.
    În încheierea ședinței Consiliului Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, președintele Sorin Stanciu a menționat, printre altele, faptul că în prezent UZPR are 4.658 de membri, cu 225 înscriși de la începutul anului 2024. De asemenea, conducerea Uniunii are în vedere două viitoare reuniuni regionale, la Cluj și la Slatina, și pregătește cu toată responsabilitatea Adunarea Generală de alegere a noilor structuri de conducere, care se va desfășura la București, cu prezență fizică a delegaților, în a doua decadă a lunii iulie 2024.
    Departamentul Comunicare al UZPR”
    https://uzpr.ro/30/04/2024/consiliul-director-al-uniunii-ziaristilor-profesionisti-din-romania-a-votat-suspendarea-lui-dumitru-manea-miron-manega-din-functia-de-vicepresedinte-al-uzpr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *