Home / Actualitate / Youtube vs Senatul Romaniei – cum a ajuns o companie privată să cenzureze Senatul României

Youtube vs Senatul Romaniei – cum a ajuns o companie privată să cenzureze Senatul României

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 15, 2021

Youtube vs Senatul Romaniei - cum a ajuns o companie privată să cenzureze Senatul RomânieiSusan Wojcicki, jidanca de la conducerea YouTube

Bine ați revenit în linia temporală în care este legal pentru o companie privată să cenzureze legislativul unei țări.  În realitatea în care YouTube somează Senatul României să dea jos videoclipurile cu Diana Șoșoacă pentru că…nu purta botniță și “instigă la nepurtarea” botniței.

În lumea în care “piața liberă” funcționează prin companii private care au voie să scoată și să bage fără a da vreodată socoteală, care-și schimbă termenii și condițiile în mod arbitrar, care aplică retroactiv cenzura în funcție de cum schimbă regulile în timpul jocului. Când aud pe cineva care vorbește despre beneficiile “privatizării” și a “pieței libere” îmi vine să râd, apoi mă enervez.

Chiar trăim în lumea asta.

Via (H)Adevărul (link arhivat):

Senatul României a primit un avertisment de la YouTube, conform căruia pagina instituţiei va fi închisă dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua, a transmis preşedinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei. Printre primele măsuri luate de YouTube se numără ştergerea înregistrărilor video în care Diana Şoşoacă  critică purtarea măştii.

Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului.

A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei, informează Agerpres.

În Italia, naționaliștii de la Casa Pound au dat în judecată Facebook pentru că le-a blocat și șters paginile. Au câștigat, obligând Facebook să redeschidă paginile pentru italieni. Utilizatorii din afara Italiei tot nu le pot vedea. O victorie nu foarte mare, dar semnificativă pentru că ne arată că se poate. Dacă România, prin instituțiile oficiale, ar da în judecată Facebook, cazul ar fi mai important decât dacă ar face-o o asociație privată, precum Casa Pound din Italia.

Până de curând, aceste idei și altele similare aveau nevoie de voință politică pentru a putea fi puse în aplicare.

Acum avem voința politică, mai lipsește o majoritate AUR în Parlament.

9 comments

  1. Și ghici ghicitoarea mea de ce etnie e Susanne Wojcicki, directoarea Youtube.

  2. Comisia parlamentară pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European repune în discuție intenția UE de a crea o bază unică de date privind recunoașterea facială.
    În cadrul revizuirii Tratatului de la Prüm (2005), care prevede schimbul de date genetice, de amprente digitale și de date cu caracter personal în sânul UE, statele membre au propus ca autoritățile polițienești să fie abilitate să facă schimb de imagini faciale. Mai mulți experți au avertizat deputații europeni despre riscurile pe care le prezintă proiectul „next generation Prüm”. Astfel, drepturile legate de viața privată ar putea fi îngrădite, dacă noi categorii de date ar fi introduse în tratat, cum ar fi de pildă recunoașterea facială, scrie Euractiv….

  3. cine e seful cercetarii pe armata SUA? Un cabalist mesianic? Pai nu e normal ca Israelul sa aiba cea mai noua tehnologie si sa ajunga lider in armament?
    https://www.defenceiq.com/events-webinarseries/?mac=DFIQ_ArticleDetail_EOI_Title_Listing&utm_medium=Portal&utm_source=defence-iq

  4. Companiile private detin majoritatea capitalului in Romania, deci ele conduc Romania prin papitoi cu pretentii de politicieni.
    Este normal ca cenzura in media sa o faca cine conduce.

    • capitalul tot il detine cel care il creeaza, adica FED si BIS din Elvetia. Toate bancile “nationale” sunt fondate de camatari particulari in sec.18-19. Primele lor case de imprumut (amanet pentru curtile regale) s-au facut din bogatiile jefuite de papistasi din Constantinopol. Companiile private sunt niste capuse infiintate de prietenii si rudele celor care fabrica moneda.
      Plandemia face trecerea la unicul sistem financiar si economic global autoreglementat de tratate care se suprapun peste jurisdictiile nationale.
      STATUL A AJUNS DOAR O STRUCTURA POLITIENEASCA DE CONTROL Al CETATENILOR apartinatori cu date biometrice si economice de bazele de date din acest sistem (cloud) socio-financiar difuz, care nu isi asuma responsabilitati dar dicteaza.
      Pentru vitorul apropiat se prevede inlocuirea deciziilor politice la nivel local de cybergovernment – AI deszvoltat de corporatii, deci decizia apartine la baza capitalului privat (administrare, fiscala, judiciara, locala etc.)
      Toate negocierile de standarde internationale sunt delegate de stat catre ong uri profesionale controlate tot de capital. Statul nu are capital, tot capitalul lui contrbalanseaza banii creati de camatari, e ipotecat.
      Deja la nivelul de sus s-a pus problema ca orasele sa fie conduse de companiile de AI/IT care au posibilitati sa creeze softul de organizare sociala = MAREA RESETARE…orase-hub in proprietatea unor companii capusa-“smart cities”.
      Fara o ruptura cu comunitatea internationala si toate tratatele anulate suntem pierduti pe vecie
      de ce nu se poate face nimic contra acestor afronturi ale companiilor in fata statelor? pt ca toti reprezentantii statelor si functionarii si militarii mananca din palma lor, traiesc bine din banii camatarilor pe care ii platim noi prin sclavie. Orice faci contra corporatiilor te palmuieste Banca, adica mamona.

  5. … si care ar fi institutia care sa dea in judecata fese-buci-le ca e cineva care nu STIE si NU VREA sa accepte inutila, iritanta si malefica botnita!?!

  6. in cazul asta senatul sa blocheze youtube in romania pentru o luna de zile- ca avertisment. daca se repeta, definitiv. simplu

  7. statul nu poate sa intervina in afacerile interne si regulamentele interne ale corporatiilor, dar amaratilor care au cate un srl sau pfa le baga gheara in gat si ii scormonesc pana la piele, la aia mici se poate interfera cu organizarea interna, la aia mari nu e voie.Marele capital vrea disparitia micilor intreprinzatori, ca sa puna stapanire pe vietile noastre cu totul, de la ce gandesti pana la ce mananci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *