Home / Evenimente / Vladimir Putin poate rămâne la putere până în 2036

Vladimir Putin poate rămâne la putere până în 2036

Alexandru
Incorect Politic
Iulie 7, 2020

Vladimir Putin poate rămâne acum la putere până în 2036. Poporul rus a aprobat, prin referendum, vasta revizuire constituțională, care va permite, în special, președintelui rus să rămână la Kremlin pe parcursul a două noi mandate.

Un rezultat zdrobitor în ciuda declarațiilor din Occident. Miercuri, 1 iulie, poporul rus a aprobat în mare măsură marea revizuire constituțională dorită de Vladimir Poutine, relatează în special Le Figaro. Cu 74,1% aprobare, acest bloc de modificări a fost plebiscitat într-un referendum cu privire la condițiile președintelui în funcție, dar și introducerea de noi principii conservatoare în legea fundamentală a Constituției.

Aceasta va permite, în special, lui Vladimir Putin să rămână în Kremlin pentru două mandate noi, până în 2036. Rezultatul alegerilor nu a fost niciodată pus la îndoială în Rusia: reforma a fost deja aprobată de legiuitori la începutul anului și un nou text al Constituției este deja disponibil în librării. Marți 30 iunie, Vladimir Putin le-a cerut rușilor să garanteze “stabilitate, securitate și prosperitatea” pentru Rusia. Credință, căsătorie, învățătură și educație patriotică… Cel mai discutat amendament este acela de a acorda președintelui rus opțiunea pentru două mandate suplimentare după actualul, în 2024. Acest lucru îi oferă posibilitatea de a rămâne în Kremlin până în 2036, anul în care împlinește 84 de ani.

Alte amendamente consolidează și unele dintre prerogativele sale prezidențiale. Pentru Vladimir Putin, această măsură a fost o necesitate, deoarece clasa politică nu trebuie să se piardă în “căutarea potențialilor succesori”. Această revizuire introduce, de asemenea, în Constituție principii ultra-conservatoare propuse și susținute de șeful statului, cum ar fi credință în Dumnezeu ca bază fundamentală a societății, căsătoria rezervată exclusiv heterosexualilor și educație patriotică, precum și garanții sociale, precum indexarea pensiilor și a salariilor, mecanism abandonat în Occident din anii 80 la presiunea Marelui Capital.

În paralel, armata rusă primește din partea Patriarhului Chiril titlul “Armata lui Dumnezeu”. Proiectul Rusia Voievodat ortodox prinde formă. Vladimir Putin o să devină Suveran. Dumnezeu să-i țină!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *