Home / Actualitate / Vinitura Dominic Fritz înlătură drapelul tricolor din trei intersecții din Timișoara și arborează steagul Ucrainei în centrul orașului

Vinitura Dominic Fritz înlătură drapelul tricolor din trei intersecții din Timișoara și arborează steagul Ucrainei în centrul orașului

Vlad Voicu
Incorect Politic
Aprilie 9, 2023

Vinitura Dominic Fritz înlătură drapelul tricolor din trei intersecții din Timișoara și arborează steagul Ucrainei în centrul orașului

Vinitura Dominic Fritz nu are limite.

Via OpiniaTimisoarei:

TIMISOARA. Tricolorul Romaniei nu va mai flutura in trei dintre intersectiile in care sunt montate catarge, la Timisoara. Primarul Dominic Fritz a dat dispozitie ca acestea sa fie inlaturate, pentru ca, sustine administratia sa, ar fi fost instalate ilegal.

Este vorba despre cele amplasate in sensurile giratorii de la AEM, din Calea Sagului si de la intersectia strazilor Sfintii Apostoli Petru si Pavel cu Holdelor.

Astfel, dispozitia semnata de primarul Fritz in 30 martie precizeaza ca este necesara „Eliberarea terenului prin desfiintarea lucrarilor neautorizate mentionate in procesul verbal de constatare si sancționare a contraventiilor nr. 169 seria AX0478207 din 04.12.2020, executate nelegal pe terenul apartinand domeniului public al Municipiului Timisoara, la intersectiile giratii de pe Calea Sagului, in dreptul „Shopping City Timisoara” – Calea Sagului nr. 100, „P-ta Gheorghe Domasneanu” – A.E.M. si str. Sfintii Apostoli Petru si Pavel intersecție cu str. Holdelor„.

Conform documentului, urmeaza ca toate cheltuielile pentru demontarea si indepartarea catargelor sa fie suportate de STPT, care a si facut lucrarile initiale, in vremea administratiei Robu.

Disparitia catargelor vine dupa ce, in urma cu mai bine de un an, primarul Dominic Fritz anunta ca instanta a stabilit ca au fost ridicate ilegal, nefiind eliberate autorizatii de construire pentru aceste lucrari. Municipalitatea a avut doua variante: fie sa puna in legalitate lucrarile, prin obtinerea acestor autorizatii de construire, fie sa desfiinteze complet lucrarile neautorizate.

Au fost incepute demersurile pentru punerea in legalitate a celor trei constructii, Inca din anul 2021 a fost eliberat certificatul de urbanism pentru aceste lucrari, insa dupa desfiintarea Directiei Tehinice din Primarie, nimeni nu a continuat demersurile pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Un raport de caz realizat de Inspectoratul de Stat in Constructii inca din 2020, constata, in baza prevederilor Legii 50/1991 actualizata, ca se pot executa fata autorizatie de construire/desfiintare urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor, cu exceptia cazului in care se executa la categoriile de constructii prevazute la art. 3 alin (1), lit b):

– Mobilier urban. Elementele functionale si/sau decorative amplasate in spatiile publice care, prin alcatuire, amplasare, confera personalitate aparte zonei sau localitatii. Prin natura lor piesele de mobilier urban sunt asimilate constructiilor daca amplasarea lor se face prin legare constructiva la sol (fundatii platforme de beton, racorduri la utilitati urbane, cu exceptia energiei electrice), necesitant emiterea autorizatiei de construire. Fac parte din categoria mobilier urban: jardinierele, lampadare, lampadare, banci, bazine, pavaje decorative, pergole, cabine telefonice si alte asemenea.

Solutia utilizata pentru ingrastructura la catarge nu reprezinta o incastrare in fundatie, existenta tecii si nisipului introdus in golul din teaca si stalpt la partea ce intra in fundatie permite relocarea sau desfiintarea acestor stalpi relativ usor, stalpii fiind considerati ca nelegati de sol„.

Va reamintim, inainte de anul 2020, sase astfel de catarge cu tricolor au fost montate in mai multe intersectii din oras. Inca de la inceputul anului 2021, Dominic Fritz a cerut clarificari in privinta montarii lor si a trimis Corpul de Control al primarului la fostul director al Directiei de Drumuri din Primarie, Culita Chis. Fostul director a fost sanctionat doar cu avertisment de catre Politia Locala Timisoara, care a fost si contestata in instanta.

Steagurile Ucrainei din centrul Timișoarei – demontate de doi Români

Problema steagurilor la Timișoara este mai largă decât arată știrea inițială. În centrul Timișoarei, vinitura Fritz a montat steaguri ale Ucrainei.

Dar ca din străfundurile istoriei s-au înălțat doi Români care nu admit nimănui să ridice pe pământul românesc alt steag decât acela al istoriei noastre naţionale.

Din păcate, printre argumentele unuia, se aude “Steagul Ucrainei e un steag nazist”, pe când tot regimul din Ucraina este unul profund talmudist.

3 comments

  1. Și „revoluționarii” Timișoarei ce fac?! Și așa primesc de 33 de ani, degeaba, indemnizație de „revoluționar”! De ce nu-i atîrnă lîngă steaguri pe Fritz și pe ciracii lui?

  2. Fix intrebarea pe care-a pus-o si dl. Colonel ma pregateam s-o adresez si eu : ” revolutionarii Timisoarei ” ce mortii ma-sii pazesc ? Si ce daca au ” intervenit politistii ” ? In 89 au intervenit si militgienii si securitatea si armata si…chiar i-au executat pe timisorenii care luau apararea unui … popa . Acum…au deschis aia focul cumva ? Cred ca astia din Timisoara aplica ” politica ” bucurestenilor de la sectorul 1 eventual si al Capitalei : asteapta sa treaca timpul si dupa aia or mai vedea si cu Nicusor Dan si cu Clotilde . Dar iar repet cu obstinatie intrebarea pe care-o pun de ceva anii incoace : ARMATA , DE CE NU-I ARESTEAZA PE JAPITZELE ASTEA SA-I PUNA LA ZID SIMPLU SI ELEGANT ? Domnule Colonel…care-i explicatia ? Noi oamenii astia simpli cam ne-am facut o parere dar dumneavoastra…cam ce spuneti ?

    • Ca sa va raspund: revolutionarii Timisoarei au acum 50-60 de ani. Nu credeti ca au facut destul la vremea lor si ca e momentul sa mai faca si altii? Cit despre steaguri uitati declaratia fostului primar Robu: “„A fost inițiativa domnului director general Culiță Chiș. A spus că vrea să-mi facă o surpriză. A făcut asta fără să discutăm înainte. Eu am discutat să punem un catarg în Piața Libertății. Este o discuție de câțiva ani, pentru că simțeam nevoia, la evenimentele pe care le organizăm acolo […] Celelalte au fost inițiativa domnului director”, declara, în trecut, primarul Timișoarei.” Un pupincurist a montat acele steaguri complet ilegal, doar ca sa “mingiie” ego-ul lui Robu. Nu vreau steaguri ucrainene, le vreau pe ale noastre, dar nu in conditiile de mai sus. Sint din Timisoara, asa ca stiu ce spun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *