Home / Educativ / Viitorul Este Alt-Tech

Viitorul Este Alt-Tech

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 18, 2017

În 2016, Obama a cedat controlul domeniilor Internetului către Uniunea Națiunilor.

În ultima vreme, multinaţionalele din Sillicon Valley comit tot mai multe abuzuri (selective) împotriva libertăţii de expresie.

Culmea, abuzurile sunt comise împotriva celor care au păreri anti-comuniste, în timp ce teroriştii islamişti au pagină pe Google plus.

Politica pro-gay a companiei Google protejează pedofilii.

Apple scoate aplicația pro-libertate de expresie Gab.ai din AppStore.

Google face la fel în Google Play.

Facebook închide 1 milion de conturi pe zi.

Google dezvoltă tehnici de afaceri tot mai controversate.

Daily Stormer este un website satiric din America, cu caracter ideologic.

A fost banat de pe internet.

Este SINGURUL CAZ DIN ISTORIE în care domeniul a fost dat jos, sechestrat şi banii achitaţi de către Andrew Anglin, deținătorul website-ului, nu au fost restituiți. Nici până azi nu şi-au recuperat domeniul .com.

Site-ul a continuat să fie hăituit prin 8 ţări diferite, acum al 9-lea domeniul e în Islanda şi deocamdată rezistă.

Grupul său de chat a fost șters de pe Discord.

Este de menţionat faptul că site-uri cu tematică pornografică sau site-uri de recrutare pentru ISIS, sau site-uri pentru pedofili au rămas gazduide de către companiile (Godaddy, Google, Namecheap) care au furat domeniul celor de la Daily Stormer.

Precedentul cu Daily Stormer înseamnă că oricine îşi poate pierde site-ul fără să fi făcut ceva ilegal, fără să primească ordin judecătoresc ori avertisment în acest sens.

Direct, subit, sumar; ca o execuţie NKVDistă.

Google

Google a devenit poliţia moralităţii, judecător, juriu şi călău internaţional.

Apropo, asta începe din America, unde există primul amendament şi libertatea de expresie nu este îngrădită de legi abuzive ca în Europa.

Youtube a introdus noi moduri de cenzură şi demonetizare a videourilor tale, în fapt un fel de închisoare virtuală în care te poţi doar uită la video, restul funcționalității fiind indisponibilă.

În situaţia în care evreul Zuckenberg te cenzurează pe Facebook, moderatorii te cenzurează pe Twitter, reţele alternative de socializare au apărut.

În cadrul Alt-Tech, a tehnologiei alternative, Gab.ai este cea mai puternică reţea de socializare orientată spre libertatea de expresie. Patronul sau, Andrew Torba, a decis recent să dea Google în judecată.

Google încearcă să închidă Gab.

Ca reacţie împotriva cenzurii gândului, au apărut platforme alternative.

Minds.com alternativă la facebook.

Pewtube alternativă la Youtube si Soundcloud.

Bitmitigate alternativă la Cloudflare.

Hatreon alternativă la Patreon.

Dar deocamdată Gab.ai este cea mai importantă piesă. Andrew Torba vrea să construiască un domain registrar independent pentru a evita ceea ce s-a întâmplat cu Daily Stormer.

 

EDIT UPDATE:

În timp ce scriam articolul am aflat că @weev a fost banat de pe Gab pentru o presupusă încălcare a termenilor şi condiţiilor cu privire la ameninţările teroriste. De asemenea registrarul de la care Gab a luat domeniul i-a ameninţat cu închiderea. Gab au la dispoziție 5 zile ca să îşi mute website-ul altundeva. Weev a postat o scrisoare deschisă pe blogul sau, în care consideră că Gab a trădat interesele pe care s-a angajat să le reprezinte, în timp ce Torba a explicat că @weev a primit avertizări repetate pentru postările sale inflamatorii.

 

Cu toate acestea luate în considerare, apariţia platformelor Alt-Tech, pro-libertate de expresie, este un semn bun.

Infrastructura alternativă online este în dezvoltare.

Viitorul este promiţător.

Viitorul este Alt-Tech.

Alt-Tech

One comment

  1. Cand citesc aceste articole simt cum dreptatea se apropie ,incet dar sigur.Este atata emotie ca si cand ascultam discursurile lui Hitler!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *