Home / Actualitate / Victorie! Bustul lui Mircea Vulcănescu rămâne în picioare!

Victorie! Bustul lui Mircea Vulcănescu rămâne în picioare!

Incorect Politic
Decembrie 28, 2022

Victorie! Bustul lui Mircea Vulcănescu rămâne în picioare!

Via R3Media:

Bustul dedicat lui Mircea Vulcănescu rămâne în picioare, după ce consilierii locali ai Primăriei Sectorul 2 au votat împotriva hotărârii de demolare, propusă de PNL-istul Silviu Feroiu, R3Media a aflat.

Consilierii locali au votat, în majoritate, pentru respingerea hotărârii de demolare, după ce, în timpul ședinței au ascultat pledoariile celor prezenți în număr foarte mare pentru apărarea memoriei marelui intelectual interbelic.

Conform surselor R3media, votul a fost secret: doar nouă consilieri au votat pentru „anularea” lui Vulcănescu, restul fiind împotrivă.

În același timp, în fața Primăriei Sectorului 2 a fost un protest la care au participat câteva sute de persoane, inclusiv Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național al AUR.

Inițiativa demolării bustului lui Mircea Vulcănescu a pornit, cel mai probabil, de la Institutul terorist „Elie Wiesel”, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Este a doua tentativă eșuată, după cea din 2017.

Biruință la Primăria Sectorului 2! Mircea Vulcănescu rămâne pe soclul său în Capitală!

Via FundațiaIonGavrilăOgoranu:

Cu doar 9 voturi pentru din 26 de consilieri, proiectul de hotărâre de demolare a statuii a căzut. În numele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu vrem să mulțumim mulțimii care a manifestat în fața Primăriei, organizațiilor civice și politicile prezente – Frăția Ortodoxă Sf Gheorghe, Noua Dreaptă, FDC Valeriu Gafencu, Rost, Starea de Libertate, Calea Neamului, NOI, AUR, Asoc Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei și altele (scuze dacă pe moment am omis pe cineva). Mulțumim celor care au pledat în ședința Consiliului Local: Fundația Ion Gavrilă Ogoranu- Alex Costache și Florin Dobrescu, Ovidiana Bulumac – sociolog, Alex Balcu (Noua Dreaptă), dna avocat Marina Ioana Alexandru, Antonio Andrușeac (deputat AUR), Diana Sosoacă (senator ind.), gral Mircea Chelaru (parlamentar AUR), Iuliu Crăcană – istoric, Valentin Florea (FDC Valeriu Gafencu), dl Mitran. Am arătat, verbal și printr-o amplă documentație, că:

1) Mircea Vulcănescu NU a fost condamnat ca și criminal de război și nici pentru participare la luarea unor măsuri de stat împotriva populației iudaice:

2) Sentinta Curții de Apel București din 2019 NU reconfirmă ca Vulcănescu ar fi fost criminal de război, ci doar declină competența, indicând petentei (fiica lui MV) să deschidă actiunea de reabilitare pe calea juridică penală, nu pe cea civilă.

3) Institutul Elie Wiesel, prin șeful său Al Florian, demnitar al statului român, a mințit si dezinformat constant constant autoritățile locale de la Sectorul 2 și Capitală, pentru a obține decizii legitime și ilegale (abuz in serviciu infracțiune in codul penal).

Vă mulțumim tuturor pentru susținere!

Slavă lui Dumnezeu pentru tot!

Biroul de presă al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

2 comments

  1. Deci se poate și in Romania! Cum vine una ca asta, dintre toate tarile din UE, la noi toate minoritățile sa fie mai de soi decât romanii, sa se facă romanii preș in fata lor, sa nu vb limba română, sa ii discrimineze pe romani, sa ii ia de prosti și sa profite de pe urma lor cu nemiluita?! Fără pic de rușinesa scuipe pe romani! Nu ai sa vezi asa ceva in Germania!!! Abia dacă vezi la TV o emisiune cu vreo minoritate, și aia turca ca e mai numeroasa și au și reprezentanți in parlament. Jn rest, ești in Germania respecți legile germane și vb limba germana. Altfel ai probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *