Home / Actualitate / Va fi A.U.R. desființat prin legile antiromânești pe care formațiunea politică ar putea să le abroge?

Va fi A.U.R. desființat prin legile antiromânești pe care formațiunea politică ar putea să le abroge?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 11, 2022

Va fi A.U.R. desființat prin legile antiromânești pe care formațiunea politică ar putea să le abroge?

 

În România există câteva legi antiromânești, anticonstituționale, folosite să interzică anumite opinii în spațiul public.

Ele sunt:

 1. OUG 31/2002– Legea anti-fascismului http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/34759
 2. 217/2015– Legea anti-legionară http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/170057
 3. LR157/2018 – legea Vexler, pentru combaterea antisemitismului: https://www.universuljuridic.ro/legea-nr-157-2018-privind-unele-masuri-pentru-prevenirea-si-combaterea-antisemitismului-prezentare-generala/
 4. 2/2021 – legea combaterii antițigănismului http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/235923
 5. 134/2021 completare la art.369 din Legea nr.286/2009 ( legea care prevede pedeapsa cu închisoare pentru “discriminare”, în favoarea căreia au votat deputații de la A.U.R. – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/pedepse-pana-la-3-ani-de-inchisoare-pentru-incitare-la-violenta-ura-sau-discriminare-legea-a-fost-votata-de-parlament-1580951 / http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19219).

Aceste legi au făcut deja pagube, anul trecut a fost condamnat primul Român la închisoare (cu amânare) de către o instanță din București, pentru crima de a fi publicat studii despre holocaust. Acel Român este colonelul Vasile Zărnescu, despre care puteți citi aici. Alte dosare penale au fost deschise (preoților din Vaslui pentru comemorarea lui Ion Antonescu, lui Florin Dobrescu pentru comemorarea lui Corneliu Zelea Codreanu), unele au fost clasate. Pe deasupra, legile au dat voie grupurilor de interese antiromânești să pună presiune și să intimideze persoanele publice care nu se aliniază narativei de învinuire a României, cum a fost cazul președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, care s-a dezis de Nicolae Paulescu, inventatorul insulinei, și, la presiunile institutului terorist Elie Wiesel, a afirmat că episodul legionar nu ne face cinste.

Surse apropiate redacției confirmă faptul că au fost voci care să aducă precedentul Zărnescu în discuție pe grupurile interne ale partidului, dar și delegați trimiși din partea societății civile naționaliste care au căutat susținere pentru colonelul Zărnescu din partea A.U.R..

Delegații au cerut partidului să abroge legea 217/2015 și legea Vexler, solicitări și discuții care s-au sfârșit cu o tăcere compromițătoare din partea celei mai importante formațiuni politice românești de după 1989. Pentru ca răul să câștige, este suficient ca cei buni să tacă. Strategia electorală și post-electorală a A.U.R. nu a inclus apărarea cu orice preț a libertății de opinie a cercetătorilor incorecți politic, iar acum A.U.R. este față în față cu amenințări de desființare pe baza legilor despre care au vorbit prea puțin spre deloc.

Nationalisti:

„La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”.”, transmite Parchetul General.

Într-un comunicat de presă intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, adresat ministrului Educaţiei , Sorin Cîmpeanu, liderii AUR au afirmat, printre altele, că educaţia sexuală sau Istoria Holocaustului sunt „teme minore” pentru învăţământ.

Abordarea AUR a stârnit critici dure.

„Astăzi, un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o ‘simplă lecţie’ sau o ‘temă minoră’ în sistemul educaţional. Genocidul, distrugerea unei comunităţi pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecţii în sistemul educaţional? (…) A nega Holocaustul, în spatele imunităţii parlamentare, nu face decât să întreţină ura antisemită, ale cărei consecinţe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democraţia”, a fost reacţia promptă a Institutului Elie Wiesel.

„Condamn vehement atitudinea şi afirmaţiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o „temă minoră” de abordat în sistemul educaţional din România”, a reacţionat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Cât despre declarațiile celor de la A.U.R. despre holocaust și în general, de când au câștigat alegerile și până acum se observă un progres în retorică, o creștere a ofensivei și o scădere a defensivei, însă pozițiile publice încă le sunt prea moderate, excesiv de tolerante și exagerat de blânde cu cei care ne urăsc din toți rărunchii. Ar fi trebuit să ceară întemnițarea lui Alexandru Muraru, expulzarea ambasadorului Israelului în România, desființarea Institutului terorist Elie Wiesel , desființarea Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului din România, arestarea sau obligarea foștilor președinți ai acestor instituții antiromânești să plătească despăgubiri și anularea construcției muzeului holocaustului. Situația în care ne aflăm acum este revoltătoare, din taxele pe care le plătim bugetului de stat sunt finanțate instituții care fac propagandă antiromânească, plângeri penale și hărțuiesc în mod activ persoane publice care își iubesc neamul și se identifică cu valorile naționaliste.

Și ce dacă va cânta presa după aceste declarații? Nu cu presa ați câștigat în 2020, nu cu presa veți câștiga alegerile din 2024 sau mai repede, ci cu ajutorul poporului român care așteaptă de la voi să duceți luptă profundă, nu de suprafață. A lupta profund cu sistemul antiromânesc înseamnă a lovi la rădăcină, chiar în cadrul legislativ anticonstituțional pregătit pas cu pas pentru controlul total al discursului public.

Lăsați-i pe imbecilii de la presă și pe neputincioșii din ambasade să tremure, voi faceți-vă treaba pentru care ați ajuns în Parlament.

Abrogați legile antiromânești.

Știu, nu aveți majoritate.

Nu va trece inițiativa.

Dar ea trebuie să existe, să vadă Românii că știți cu adevărat care este problema, vă pasă și vă implicați în rezolvarea ei.

Abrogați legile antiromânești.

Abrogați legile antiromânești!

12 comments

 1. @Sterie Ciumetti Nu cred că au curaj să se atingă de legile alea. Eu sinpatizez partidul AUR, dar
  cred că e nevoie de mai mult de atât. În 2024 trebuie să ajutăm Noua Dreaptă să intre în parlament. E nevoie de 5%. ND este, deocamdată, singurul partid care a promis să abroge sau cel puțin să modifice legile acestea stupide. AUR va lua lejer 20-25% în 2024. În schimb, problema e cu ND. Mulți români nu au auzit niciodată de acest partid, iar Facebook-ul a instaurat o cenzură draconică asupra Noii Drepte, fiind văzută ca reprezentantul direct al Garzii de Fier. Trebuie ca cel puțin 200000de români(numarul de voturi necesare pentru atingerea pragului de 5% poate varia în funcție de procentul prezenței la vot) să voteze cu ND în 2024. Dacă și AUR și ND vor intra în parlament atunci vom avea o șansă reală de a schimba România. În plus, să nu uităm că tot în 2024mai sunt si alegeri locale (primarii, consilii județene și locale), alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. AUR este un partid necesar. Dar și mai necesară este Noua Dreaptă. Eu, dacă este nevoie, voi vota cu Noua Dreaptă deoarece ei vor avea mai multă nevoie de votul meu decât cei de la AUR care vor lua oricum un scor mare.

 2. Numai puțin. Trecând peste faptul că mi se pare o problemă mai mare faptul că legile menționate sunt împotriva libertății de exprimare decât că sunt antiromânești, în legătură cu prima de pe listă – nu era vorba că legionarii sunt OK tocmai pentru că nu sunt fasciști? Sau poate că n-am înțeles eu bine, că nu prea le am cu istoria, iar despre ultima (a V-a):

  https://www.incorectpolitic.com/explicatiile-date-de-aur-si-reactia-romanilor-la-votul-in-favoarea-legii-care-prevede-pedepse-cu-inchisoarea-pentru-discriminare/

  Din nou, poate că n-am înțeles eu, dar parlamentarii din AUR au votat în favoarea legii respective motivând că “stați să vedeți, că am modificat legea astfel încât încă să mai puteți să vă exprimați și să discriminați fără riscuri în anumite situații care oricum nu contează și nu interesează pe nimeni” și am găsit de altfel un comentariu care sintetizează situația:

  https://www.incorectpolitic.com/santaj-sau-tradare-deputatii-aur-au-votat-in-favoarea-legii-care-prevede-pedeapsa-cu-inchisoarea-pentru-discriminarea-anumitor-categorii/

  “În America se numește rahat de bou”

  Ca să nu mai zic că mai sunt și alte legi împotriva libertății de exprimare poate chiar mai importante, nu ducem lipsă de așa ceva. Cu alea cum rămâne? Că de exemplu în Anglia e dezastru din punctul ăsta de vedere. Revenind la politică: cu Diana Șoșoacă și Cristian Terheș n-am nici o problemă, despre AUR n-am ce să scriu că au scris alții în articolele menționate mai sus iar pentru mine personal, Noua Dreaptă – nu, în nici un caz și sub nici o formă:

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Noua_Dreapt%C4%83#Contra_forma%C8%9Biei_de_black_metal_Marduk

  Nu ascult porcării din alea dar e vorba de principiu, că dacă începem așa cine știe unde ajungem:

  https://ortodoxinfo.ro/2018/12/26/muzica-clasica-e-de-la-satana/

  Menționez că am fost la referendumul din 2018, am abțibildul pe buletin pe care scrie “VOTAT RRC 06.10.2018” și nu cred că trebuie să precizez cum am votat, că pentru varianta cealaltă puteam să stau și acasă. Deci niciodată și în nici o situație Noua Dreaptă.

 3. Cetateanul Corect

  Daca exista legi in vigoare impotriva antisemitismului, ar fi bine sa se introduca legi IMPOTRIVA ANTI-ROMANISMULUI !

  • A fost propusa de AUR parcă, dar jigodiile psd, pnl și binențeles udmr și minoritățile au votat împotrivă.

 4. Legile se pot schimba si cu initiativa CETATENEASCA!

  Eu nu vad cum jidaneala numita demoocratie (evitarea confruntarii pentru stabilirea fortei majoritare si ELIMINAREA dusmanilor) ar duce la ceva bun.
  Se vede unde e lumea acum, cu “democratia”…
  Fara strivirea carpelui sarpelui – spanzurati si impuscati TOTI psihopatii astia, slugile lor dar si stapanii lor – jidanii si franc-masonii, unelte sataniste! – NU SCAPA NIMENI!

  Sa nu-si faca cineva iluzia ca se temina aceasta distrugere PLANIFICATA a civilizatiei crestine, albe – ei se cred supra-oameni si vor sa-si faca lor “rai pe pamant”. Noi nu avem loc in lumea lor.
  Inca nu au controlul tehnologic complet, inca nu stiu si nu pot folosi armele “viitorului” pe care le arata ca desene animate si filme sf ca sa ne impresioneze.
  “Sistemul” controleaza comunicatiile, asa ca trebuie actionat individual si fara “gadget” la purtator pentru a zadarnici urmarirea individului identificat.
  Au niste idioti care ii apara cu arma in mana da’ sint MAI PUTINI DECAT NOI!

  • Cetateanul Corect

   Hai oameni buni sa punem osul la treaba ca nu mai e timp de pierdut.
   De 30 de ani tot vorbim si vorbim.
   Hai sa ne organizam si sa facem dreptate.
   E ABSOLUT NECESAR sa ii trezim pe oameni la realitate !

   o sa revin cu niste propuneri simple & eficiente & concrete.

 5. Se intampla in oglinda, ce e in SUA si occident, dar cu alt nume. La noi nu ii zice rasismul alb sau white privilege ci nazismul bastinasilor daco-geti.

  se urmareste producerea haosului si daramarea societatii actuale, asa cum sunt profetiile si cum e planul illuminati.

 6. AUR nu poate fi desfiinţat, în opinia expertului în drept constituţional Augustin Zegrean, căci – spune el – nu contează ce spun sau fac membrii sau liderii AUR pe un subiect dat (este răspunderea lor, chiar şi dacă desenează zvastici, de exemplu, mai zice el), ci ceea ce este trecut în statutul partidului, care dacă nu s-a înregistrat ca partid fascist, rasist ş.a., nu poate fi desfiinţat de către Curtea Constituţională, singura abilitată. (Dar puterea va încerca sigur să îi desfiinţeze, se vede, iar PSD nu înţelege că dacă nu era AUR, ei erau ţinta atacului, cum au mai fost. Orice pare că înclină spre promovarea intereselor naţionale trebuie atacat, desfiinţat.)
  https://www.dcnews.ro/augustin-zegrean-dupa-dosarul-deschis-pentru-aur-atunci-va-fi-dizolvat-va-fi-radiat-conteaza-scopul_852857.html

 7. Vexler tupeu de Borfaș

  A.U.R. nu va fii desfiintat ! Dimpotriva, va devenii cel mai puternic partid din Romania.

 8. De ce nu sa pus problema sa fie desfiintat partidul non-partid UDMR plus USR , psd pnl si alte mizerii de partide . SUS AUR SI DIANA SOSOACA JOS CU ARAGAT , YOHANISS , CHIORUL DE BASESCU SI ALTI HABARNISTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *