Home / Internațional / Un naționalist din Bulgaria vorbește despre falsitatea holocaustului și-l laudă pe Adolf Hitler într-un interviu televizat

Un naționalist din Bulgaria vorbește despre falsitatea holocaustului și-l laudă pe Adolf Hitler într-un interviu televizat

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 11, 2021

Un naționalist din Bulgaria vorbește despre falsitatea holocaustului și-l laudă pe Adolf Hitler într-un interviu televizatÎmpreună pentru Europa

Via Jpost:

Miroslav Ivanov din Uniunea Națională Bulgară este luat în vizor de organizația jidănească Shalom, pentru “răspândirea antisemitismului”

Sofia Globe informează că “politicianul bulgar ultra-naționalist” Miroslav Ivanov a fost condamnat de Shalom, o organizație umbrelă a jidanilor din Bulgaria, pentru un interviu televizat în care a afirmat falsitatea holocaustului și l-a lăudat pe Adolf Hitler.

Intervievat de radiodifuzorul bulgar Nova Televizia (NTV) înainte de interviurile din 11 iulie pentru legislatura bulgară, Adunarea Națională, Ivanov a făcut numeroase afirmații, cum ar fi că nazismul nu era fascist, ci era național socialism. A mai susținut faptul acele camere de gazare operate de germani erau folosite pentru deparazitare.

Organizația Shalom l-a denigrat atât pe Ivanov, cât și partidul său, Uniunea Natională Bulgară – Noua Democrație, pentru aceste declarații și pentru propagarea acestor credințe.

Observând că negarea Holocaustului este o infracțiune, Shalom a spus că „solicită acuzării să ia atitudine în acest caz, bazându-se atât pe legislația bulgară, cât și pe practicile europene legate de răspândirea propagandei fasciste și antisemite și negarea Holocaustului”, potrivit Sofia Globe.

Partidul Uniunii Naționale Bulgară – Noua Democrație este un partid naționalist care susține valorile bulgare și este etichetat de presă ca fiind neo-nazist. În 2019, partidul a găzduit o conferință a altor grupuri naționaliste din întreaga Europă, provenind din Germania, Polonia, Franța, Ungaria și Republica Cehă, potrivit Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Cu toate acestea, după cum a menționat BIRN, în timp ce răspândirea ideologiei neo-naziste este ilegală în Bulgaria, rareori este urmărită de fapt. Probabil urmează și la ei o strategie națională pentru combaterea bulgarismului?

Sofia Globe minimizează întreg partidul lui Miroslav, spunând că are un „record fără cusur de a nu câștiga niciodată locuri la alegeri”. De regulă naționaliștii autentici nu beneficiază de aparatul de partid al unei formațiuni politice mainstream, fiind în același timp blocați de sistem și prigoniți de sistemul de justiție semitizat. Noua Dreaptă se confruntă cu aceleași dificultăți în a penetra bariera electorală, totodată mențin naționalismul militant viu, similar cu bulgarii. Noua Dreaptă este, în România, singura formațiune politică cu curajul necesar să militeze în stradă cerând dreptate pentru Vasile Zărnescu.

4 comments

  1. Am vizitat de mai multe ori Auschwitzul și m-am mirat că după cum afirmă cei care iau bani frumpși, dar nurdari de pe urma suferinței unor semeni de-ai lor, inclusiv de la noi, românii, în schimb ei nu plătesc nimic pentru crimele lor în România după ce au sosit pe tancurile sovietice pentru a introduce prin forță, teroare și crime comunismul, după spusele lor cică acolo ar fi fost arși sau gazați milioane de oameni, întâmplător doar de-ai lor nu și români, ruși, unguri, polonezi, sau țigani ( că romii au apărut mai târziu). Este o singură targă metalică pe care se așeza mortul pentru a fi ars într-un cuptor de mărimea unei celule de închisoare, așa că ar fi trebuit să fumege și azi și încă vreo sută de ani pentru a se ajunge la asemenea cifre, dar mai ales la asemenea sume încasate de către niște indivizi care nu numai că n-au trecut pe acolo ( Ellie Wiesel) sau n-au avut nici o victimă apropiată pe acolo !

  2. Vasile Zarnescu

    Și A.U.R. ce face? Stă în găoacea lui? Dacă s-a văzut „cu măgarul legatl a gard”, i-a trecut filonaționalismul afișat pînă acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *