Home / Educativ / Un general român, fost șef de serviciu secret în România despre necesitatea ROEXIT

Un general român, fost șef de serviciu secret în România despre necesitatea ROEXIT

Incorect Politic
Martie 30, 2020

necesitatea ROEXIT

Via Justițiarul:

ROexit – necesitate sau nebunie?

Noi, toți cei care am domnit în ultimii 30 de ani, suntem principalii vinovați de dezastrul abătut asupra României! Suntem vinovați de distrugerea economiei naționale, de falimentarea industriei, agriculturii, cercetării, învățământului, sănătății, securității naționale, culturii, sportului, a tuturor domeniilor vieții sociale. Nu aduc aceste acuzații pentru a câștiga simpatia voastră și chiar dacă o câștig, la ce îmi folosește, nu doresc nici să candidez și nici să acced în funcții publice, ci o fac pentru că această este realitatea, o fac cu convingerea că doar așa ne putem spăla cât de cât conștiință pentru răul pe care l-am făcut cetățenilor acestei țări!

Poate vă puneți întrebarea de ce mă fac și eu vinovat? Este adevărat, nu am condus guverne, nici nu am făcut parte din ele, n-am condus parlamente și nu am fost niciodată membru al lor, am fost șeful unei structuri cu atribuții în domeniul siguranței naționale, într-o zonă relativ restrânsă a tablei de șah imense pe care o reprezintă aceasta.

Sunt vinovat pentru lipsă mea de înțelegere și de orientare în acea perioadă, pentru faptul că m-am transformat într-un susținător fervent al intrării României în UE și în NATO, pentru că nu mi-am folosit puterea de influența personală pe care am avut-o în raport cu factorii de decizie politică și administrativă, că nu am făcut demersurile necesare pentru a stopa acest proces, atunci când mi-am dat seamă că este păgubos pentru țara noastră, pentru poporul român. Am considerat că este deja tardiv, că, oricât de mult aș încerca, n-am să reușesc să-l opresc, creând din aceste argumente scuză în spatele căreia m-am așezat și am stat comod.

Când mi-am dat seamă de dimensiunea găunoasă a accederii în structurile euroatlantice? Atunci când am văzut că partenerii noștri din UE și NATO au transformat-o într-un TROC, adică, mai pe înțelesul tuturor: „VOI ne dați nouă TOTUL, iar NOI, în schimb, nu va dăm NIMIC”. Și așa au și făcut! Ne-au luat totul, iar ce nu le-a trebuit, ne-au obligat să distrugem, ca să nu le facă concurență.

Ne-au luat fabricile, uzinele, băncile, terenurile cele mai productive, pădurile, aurul și multe altele mai prețiose ca el, gazele naturale, energia electrică, apele, oxigenul, hotelurile, stațiunile turistice, tradițiile și le-au adus pe ale lor, ne-au luat produsele naturale și de calitate și ne-au trimis rebuturile pe care nu le consumă, fiind periculoase pentru sănătate.

Ne-au dat în schimb doar promisiuni: că ne vor sprijini să ajungem la nivelul lor, că vom beneficia de ajutor în situații de criză, că ne vor apăra de agresiunea agenților economici puternici din afară UE, că Uniunea și unitatea care o caracterizează vor fi folositoare tuturor. Și v-ați convins cât de folositoare au fost și sunt.

Sub stindardul acestei unități au intrat cu bocancii în viață noastră, ne-au tâlhărit de toate bunurile de preț pe care le-am avut, ne-au organizat viață așa cum au vrut, ne-au arestat, ne-au defăimat, ne-au umilit, ne-au știrbit demnitatea și, nu în ultimul rând, ne-au pus să intrăm în confict cu parteneri cu care aveam relații bune pe toate palierele. Doar asta am primit în urmă trocului cu ei. Vă rog să-mi spuneți doar o singură acțiune semnificativă desfășurată de către cei de la Bruxelles în folosul României. Nu o să găsiți vreuna. Dar o să găsiți destule desfășurate în detrimentul nostru.

Spuneți-mi ce beneficii ne-a adus intrarea în NATO. Unii utopici o să spună că umbrela de securitate, iar eu o să-i întreb care umbrelă, și, că să se convingă, le recomand să lectureze ce afirmă cei mai valoroși strategi americani și anume că trebuie să ne apărăm singuri, că țara lor nu va riscă un conflict militar cu Rusia, pentru noi. Atunci de ce am permis să transformăm colosul de la Răsărit într-un adversar militar? Relațiile cu NATO și cu SUA au fost doar păguboase pentru noi.

Le-am dat tot ce au dorit, la prețuri de nimic, militarii noștri s-au jertfit pentru ei în teatrele de operații militare din zonele în care au creat conflicte, le-am cumpărat cu multe miliarde de dolari tehnica și armamentul învechite, le-am cedat din teritoriul nostru și din suveranitate, și ce am primit în schimb? NIMIC, nici cel puțin ridicarea vizelor. Am obținut totuși ceva, ostilitatea Rusiei, transformarea României în țintă nucleară pentru că am permis trupelor americane să fie dislocate în apropierea granițelor rusești, că am permis să se instaleze scutul antirachetă de la Deveselu. De ce oare Ungaria și Cehia nu au fost de acord? Pentru că cei care i-au condus și îi conduc pun înainte de toate interesele naționale, interesele poporului lor.

Probabil că vă întrebați de ce vin acum cu aceste acuzații? Am să vă răspund cu toată sinceritatea. Acum s-a produs picătură care a umplut paharul. Când am văzut cum se zbat singure, cu dezastrul abătut asupra lor, tări cu o poziție mult mai puternică în structurile euroatlantice, în speță Italia și Spania, iar strigătul lor disperat după ajutor i-a lăsat pe cei de la Bruxelles indiferenți, ba, mai mult, UE a anunțat că aloca Franței și Germaniei câte 300 de miliarde de Euro, iar Italiei și Spaniei, nimic. Cum suntem parteneri egali, când ei primesc sute de miliarde de euro, iar noi doar firimituri. Ne-au dat un miliard, dar nici pe asta întreg și cu condiții.

Ce este mai grav, însă, este faptul că au început să decidă în locul nostru! Vă întrebați de ce nu avem pături suficiențe în spitale pentru cei bolnavi? Ce au făcut toate guvernele care s-au succedat la cârmă țării până acum în această direcție? Oricum nu le-a interesat, dar și dacă vroiau să facă ceva nu aveau voie. Ne-a interzis UE să mai construim spitale de stat. Da, au dat o Directiva prin care ne-au interzis, așa cum au făcut-o și în alte multe domenii, așa cum ne-au plafonat producția la multe bunuri, inclusiv a celor de consum. Ne-au osândit la moarte, ne-au interzis dreptul de a beneficia de tratamentul medical cuvenit, tratament care pe mulți dintre cei care s-au prăpădit, i-ar fi salvat.

Și atunci, îmi pun firesca întrebare: mai este bine să rămânem în aceste structuri sau nu?

Îi lăsăm în continuare să ne prăduiască și să ne umilească sau le spunem să plece acasă. Vreți să îi purtăm în continuare pe umerii noștri, să le înghițim toate jignirile pe care ni le aduc sau le spunem să-și ia cu ei și impertinentul de ambasador, Excelentă-Sa Prostan Zuckerman? Va las pe voi să analizați și să decideți, indiferent de ceea ce am scris eu. Ceea ce gândesc și simt eu este mai puțin important. Important este ceea ce gândiți și simțiți voi!!!

Dumnezeu să ne ferească de prieteni și parteneri, că de dușmani ne apărăm singuri!

Gen. Dumitru ILIESCU, fost director al Serviciului de Protecţie şi Pază – SPP                                                                        (7 mai 1990 – 21 noiembrie 1996)

4 comments

 1. Pensiile se vor duce complet de rapa – nu vor mai avea pensii cei ce lucreaza azi , chiar daca vor lucre pana cad jos intrucat bancile vor colapsa absolut inevitabil si vor lua cu ele toate fondurile de pensii
  O zic asta toti finantistii apuseni !
  Deci toata lumea lucreaza azi fara pensie caci fondurile de pensii vor fi topite de banci. Statele sunt oribil de indatorate si vor fi falite !
  Economia inflorita pe indatorire face treaba .
  Si nu are cum s-o faca altfel decat topind pensile La zero!
  Pentru ca bancherii care au provocat criza din 2008 si 2009 nu au fost pedepsiti .
  Ei si-au continuat destabilizarea bancilor prin jaf speculative cum o continua si azi intr-o PONZI SCHEME !
  Economia imprumutului are un punct de explozie printr-o bula finala.
  Inconturnabil .
  Toate asigurarile vor exploda .

 2. De fapt nu ne-au “dat” nimic. Statele europene cotizează 1% din PIB la bugetul Uniunii Europene. Acolo sunt mii de birocrați, unii plătiți regește (chiar dacă nu ca directorii de multinaționale) care decid cum se împart banii strânși din acele cotizații. Și cum se împart, se vede. Deci practic țările primesc înapoi banii proprii, după ce s-au plătit salariile birocraților, ceea ce ni se prezintă drept “UE ne-a dat”. Problema e că deasupra UE stă SUA. Poate România să se descurce singură, în condițiile în care e înconjurată de dușmani? În momentul în care arăți degetul mijlociu (((americanilor))), vei deveni automat dusmanul lor. Cu cine ne aliem în momentul ăla? Pentru că Putin o fi fost bun pentru Rusia, dar rușii și românii se au ca șoarecele cu pisica de mult. Și vremea când te puteai baza pe Germania ca aliat, așa cum considera mareșalul Antonescu, a trecut. Rușii au rămas încă cu nostalgia imperiului sovietic. Anglia a ieșit din UE pentru că se pare că știm noi cine vor să refacă vechea gașcă anglo-americană din al Doilea Război Mondial. Deci nu ne-ar fi un aliat. Și de altfel lor le și datorăm instaurarea comunismului în Europa. Românii nu cred că ar fi dispuși să accepte un regim de sancțiuni severe ca Iranul. Care în mod sigur ar veni în cazul unui Roexit. Vezi și Venezuela și Cuba.

 3. …. comentariul anterior nu a fost publicat de redactie pentru ca sifona imaginea unui general tradator de neam si tara , care chipurile nu mai poate sa indure ce se intampla in tara pe care a jefuit-o si vandut pe nimic ( vezi lista celor care au pus umarul la devalizarea Bancorex … printre multe altele …). Bai generale , ca ,, D-le General ” nu meriti sa ti se spuna …. formula asta fiind prea sus in comparatie cu josnicia ta ca militar care cu toate ca a depus un juramant fata de patrie si popor … a ales tradarea …. Paharul de care vorbeai este plin si da pe afara siroind de vreo 30 ani … Unde ai fost pana acum ?? De partea celor care talhareau si devalizau Romania , nu ?? Ai auzit cumva ca e groasa treaba la nivel mondial pentru cei de teapa/speta ta , si incerci sa te dai luptator acum … !! E tarziu , iar poporul si ,, cei veniti deja ” nu te vor ierta nici pe tine si nici pe cei de teapa ta … Sa va ierte D-zeu , ca noi am uitat sa iertam …..

 4. ….. Lista Bancorex …. Iliescu Dumitru, consilier de stat al Presedintelui Iliescu, fost director al SPP, credit luat in mai 1996, pentru “imobil” in valoare de 245.030.000, echivalentul a 83.600 de dolari…. asta este unul din meritele tale ca general ?? Asta este unul din micile lucruri de care iti pare rau …. Care sunt in opinia ta lucrurile rele pe care le-ai facut ?? Ce pedeapsa crezi ca meriti tu si cei de teapa ta pentru tradare de patrie si popor ?? Sa va ierte D-zeu ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *