Home / Educativ / The Great Reset 4 … you

The Great Reset 4 … you

H.P.
Incorect Politic
Aprilie 11, 2021

Via HoratiuMP:

Noile elite mondiale și naționale vor să schimbe totul, dar cu o condiție !

Ucenicii vrăjitorilor care ne guvernează se pot pregăti pentru a împiedica mișcarea Sistemului, evoluția este inevitabilă … și este probabil să fie dureroasă. Criza este viitorul nostru, este istoria noastră viitoare. O criză este banală, de fapt o criză este o ruptură bruscă, curativă. Când totul alunecă treptat și se adaptează nu se numește criză. Dar când totul se închide și refuzăm adaptările blânde și treptate, atunci nu mai sunt decât rupturi de așteptat. O criză este întotdeauna ceea ce se întâmplă atunci când ați refuzat schimbarea continuă. Istoria, a spus filosoful Hegel, este o logică cristalizată. El a adăugat, de asemenea, că cristalul nu era ușor de văzut, deoarece era înconjurat de bandă și impurități. Aici, logica care trece prin faza noastră istorică este negarea mișcării. Este ceea ce încercăm noi aici cu publicarea acestor texte, nu întotdeauna ușor de asimilat, motiv pentru care ele sunt o invitație la efort intelectual. Nu sunt texte de consum.

Acumularea care este fenomenul central al societăților noastre capitaliste produce contradicții și antagonisme, în special cu o dificultate tot mai mare în realizarea unui profit suficient pentru a menține tot capitalul în viață, cu defalcarea investițiilor productive, cu imposibilitatea virtuală de a distribui venituri suficiente angajaților și cu o degradare accelerată a mediului nostru. Toate acestea se manifestă printr-un simptom; acumularea colosală de datorii. Paradoxal, elitele vor să schimbe totul despre voi, astfel încât să nu se schimbe nimic pentru ele. Vor, pentru ei și pentru complicii, aliații și mercenarii lor, actuala ordine socială nelegiuită să dureze pentru totdeauna. Pentru asta vor să te schimbi tu, noi, voi, să te adaptezi. Pur și simplu, să coste mai puțin, să îi coste mai puțin pe ei în căutarea lor nesfârșită de acumulare a profitului.

Aceasta este inegalitatea perfectă: trebuie să suportați greutatea adaptării la lumea în schimbare, trebuie să suportați greutatea lumii precum Atlas, astfel încât aceștia, ,,elitele,, de la Davos să nu fie nevoite să sufere. Trebuie să plătiți pentru capitalul neproductiv, depășit, fictiv, speculativ, mort, pentru datoriile, creditele pe care l-au acumulat pentru a fi onorat și pentru a-și găsi profitul și auto-îmbogățirea. Pentru că ați înțeles din postările anterioare, bogăția lor este în mare măsură constituită din creditele voastre personale dar și publice, contractate în numele vostru de politicieni.

O monedă are două fațete, cap și pajură, stema și banul. Creditele voastre sunt o fațetă iar bogățiile lor sunt cealaltă fațetă a aceleiași monede. Banul pervertit, marea escrocherie, corupția monedei…

Elitele vor un sistem asimetric perfect, adică un sistem de distribuție socială, de diviziune a muncii: unii se bucură, alții trudesc. Și pentru aceasta, nu mai folosesc tehnicile brute ale planificatorilor din fosta URSS, nu folosesc fixarea prețului central, secret al tuturor, și anume al „tripticului banii, rata, riscul”. Odată cu fixarea acestui triptic, acestea controlează valoarea stocului trecut, prețurile prezentului și așteptările viitorului. Alocă, iau din buzunarele unora pentru a le oferi altora. Ei creează o lume de jefuitori și jefuiți, preceptori și plătitori, de exploatatori și exploatați. La urma urmei, Resetarea este o prostie, ea nu este altceva decât rearanjarea scaunele de pe puntea Titanicului cu câteva ceasuri înainte de scufundarea noastră, a voastră. Și a lor.

Au acum elementele de bază. Scopul final al autorităților este: oh, Timpule suspendă-ți zborul. Iată ce au realizat bancherii centrali după faza acută a crizei din 2008: Am salvat ordinea mondială. Au uitat să adauge … Transferând prețul și greutatea crizei asupra oamenilor. Și exact același lucru vor și acum, sub titulatura The Great Reset … for you !

Articolul integral pe care l-am tradus aici îl puteți citi în limba franceză la adresa https://brunobertez.com/2021/04/06/editorial-les-elites-veulent-cest-paradoxal-tout-changer-vous-concernant-pour-que-rien-ne-change-pour-elles/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *