Home / Educativ / Telefonul Taiga Blocheaza Colectarea Datelor

Telefonul Taiga Blocheaza Colectarea Datelor

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 14, 2017

Stiripesurse:

Lovitură grea primită de giganţii din lumea telefoniei mobile. O companie rusească lansează cel mai sigur telefon din lume. Compania de securitate condusa de Natalya Kaspersky lanseaza un smartphone care impiedica Google si alte aplicatii colecteze date despre utilizatori, conform national.ro.

Sună promiţător, un smartphone care nu mă spionează, sper că va deveni un rival Google.

Monopolul nu este sănătos pe piața liberă.

Cu siguranță Google va încerca să pună piedică proiectului.

 

Digi24:

O companie de securitate din Rusia condusă de Natalya Kaspersky, co-fondator Kaspersky Lab, lansează un smartphone care împiedică Google și alte aplicații colecteze date despre utilizatori, încercând astfel să valorifice tensiunile dintre Rusia și Statele Unite, notează Bloomberg.

Natalya Kaspersky este co-fondator al companiei antivirus Kaspersky Lab, pe care a condus-o împreună cu soțul ei, Eugene Kaspersky, înainte de divorțul de acesta.

Kaspersky este un antivirus cunoscut. Sunt destui care îl folosesc si se declară mulțumiți.

Taiga, smartphone-ul conceput de InfoWatch Group din Moscova și denumit după pădurile pustiite din Siberia, rulează propriul firmware bazat pe o variantă modificată de Android, care permite aplicațiilor să ruleze pe dispozitiv, dar le oprește să colecteze date. Telefonul are, de asemenea, un „agent încorporat”, care oferă administratorului – cum ar fi un departament IT al companiei – controlul asupra aplicațiilor pe care dispozitivul le va rula și a conținutului pe care îl poate accesa utilizatorul.

Nu mai trebuie să rootez telefonul ca să controlez ce aplicații rulează în fundal?

Sună din ce în ce mai bine.

„Majoritatea aplicațiilor colectează anumite date despre utilizatori și le trimit serverelor externe”, a declarat Natalya Kaspersky. „Când oamenii folosesc telefoanele personale la locul de muncă, e-mailurile, documentele și fotografiile care au legătură cu compania sunt în pericol”, mai spune șefa InfoWatch.

Taiga nu este, încă, un telefon destinat publicului larg. Potrivit Bloomberg, primele 50.000 de telefoane au fost deja livrate angajaților companiilor din Rusia în care statul este coproprietar.

Telefonul taiga, primul telefon anti-Google.

taiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *