Home / Actualitate / Taxa pe Adăpat – alt abuz împotriva țăranilor

Taxa pe Adăpat – alt abuz împotriva țăranilor

Incorect Politic
Decembrie 9, 2019

Taxa pe Adăpat

EVZ:

Un fermier din județul Alba a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.

„Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române?”, întreabă fermierul Liviu Crișan, din Abrud, pe Facebook.  El atrage atenția că trebuie plătită o taxă de 1.500 lei, dar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată care mai percepe 2.000 lei. În final proprietarul plătește 3.500 de lei.

Fermierul din județul Alba dezvăluie care sunt taxele pe care trebuie să le achite un crescător de animale care vrea să fie în legalitate pentru apa folosită la adăpatul animalelor, transmite agrointel.ro.

„Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române? Nimic ieșit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obții această autorizație. Ți se pune într-un mod foarte drăguț în vedere că trebuie să plătești 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizației, iar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcționarilor de acolo, de încă 2.000 lei.

Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei țări numai după ce proprietarul plătește 3.500l de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că și aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei românești care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârșire.

Autorizația este valabilă 2 aniși neobținerea acesteia în termenul legal se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în cețară și în ce epoca trăim și cât ne vom mai lasă călcați în picioare?”, a scris fermierul Liviu Crișan pe Grupul Văcarilor din România.

În susținerea celor spuse, fermierul din județul Alba a postat și un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că pentru a folosi apa din izvorul local, fermierul trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor.

3 comments

  1. “Pun pariu ca PSD-ul a facut asta”. Acuma, lasand sarcasmul la o parte, orasenii tampiti (gen votantii USR) or sa aplaude chestia asta. Pentru ca sunt executantii si conformistii perfecti. Controlul asta din ce in ce mai strans si sabotarea de catre straini pentru ei e un mod de viata acceptat si imbratisat cu entuziasm.

  2. Este o lovitura sub centura data micilor fermieri! Ne paste iobagia in plin secol XXI? Pai ne paste daca nu iesim in strada la proteste! La 2 zile de la Lovilutie, un batran cioban mi-a zis: “Taica, o sa va puna si taxa de fumarit!” Stia batranul vizionar ceva ce noi acum 30 de ani nu puteam intelege! Iata ca se adeveresc vorbele batranului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *