Home / Actualitate / Strada Iacob Felix – un pericol pentru participanții la trafic

Strada Iacob Felix – un pericol pentru participanții la trafic

Incorect Politic
Septembrie 1, 2021

Text primit pe email:

Bună ziua! Mulți ani înainte incorectpolitic.com!

Am rugămintea să abordați la actualități și infrastructura liniilor de tramvai din capitală punctând în mod special infrastructura pietonalo-rutieră a Străzii Iacob Felix.

În timp ce municipalitatea susține că linia de tramvai de pe Strada Iacob Felix a fost “modernizată” în 2006 în continuare participanții la trafic se chinuie în disconfortul ăsta pietonalo-rutier al arterei în urma așa-zisei “modernizări” fiind aceeași linie de tramvai cu maxim o bandă auto pe un sens și 0 pe celălalt,fără peroane modernizate și cu trotuare subdimensionate pentru condus vehicule împinse sau trase cu mâna și ocupate de stâlpi electrici și mașini la care se adaugă trecerea pentru pietoni de pe Șoseaua Nicolae Titulescu semaforizată în două-3 etape și configurată în zigzag din care se ramifică peroanele stației de tramvai.

Oricând pot avea loc coliziuni între mașini și tramvaie în intersecția Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Iacob Felix având în vedere lipsa benzilor auto pe tronsonul dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Strada Constantin Caracaș al Străzii Iacob Felix.

De la claxoane și sonerii de tramvaie eventual deranjate de semnalele acustice ale ambulanțelor,ale mașinilor pompierilor și ale mașinilor poliției până la altercații între conducători auto și vatmani nu mai e decât un pas. O batjocură la adresa participanților la trafic. De-a lungul istoriei postdecembriste a capitalei tot așa arată Strada Iacob Felix:tronsonul dintre Bulevardul Ion Mihalache și Șoseaua Nicolae Titulescu cu linie de tramvai cu maxim o bandă auto pe un sens și 0 pe celălalt și fără peroane modernizate și tronsonul dintre Bulevardul Ioan Cuza și Strada Gheorghe Polizu cu piatră cubică.Arteră neevoluată. O arteră aglomerată cu imobile și mașini cu vârf și îndesat dar cu infrastructură pietonalo-rutieră precară.

E mai important că sunt deranjați mastodonții din intersecția Șoseaua Nicolae Titulescu X Strada Iacob Felix prin exproprieri, dezafectări și demolări în vederea lărgirii Străzii Iacob Felix la 4 benzi decât că se chinuie participanții la trafic în disconfortul ăsta pietonalo-rutier al arterei de peste 20 de ani. Corpul dezafectat din intersecția Strada Iacob Felix X Strada Constantin Caracaș ocupă terenul degeaba de peste 20 de ani poluând vizual.

Unde sunt respectate standardele europene în materie de stații de tramvai și drepturile persoanelor cu dizabilități și ale posesorilor de cărucioare pentru copii???

Când Doamne evoluează și Strada Iacob Felix să devină o arteră cap-coadă cu 4 benzi auto, linie de tramvai modernizată și trotuare pe care pietonii să poată conduce vehicule împinse sau trase cu mâna și circula neincomodați de stâlpi electrici și mașini???

Am rugămintea să abordați la actualități și infrastructura liniilor de tramvai din capitală și dezvoltarea rețelei Metrorex punctând în mod special Strada Iacob Felix care e mereu ocolită pe posturile TV și radio ale capitalei și în presa locală. Mulțumesc anticipat.

One comment

  1. globalismul nationalist care vine ( Curtea suprema mondiala va spune daca legile din fiecare tara sunt bune in rest ne lasa sa facem ce vrem, daca putem) va avea grija ca oamenii sa se organizeze in societati comerciale pe actiuni sau fundatii pt ca statul e falimentat. Si atunci ne vor da baraci si vom repara toata infrastructura, ca la canal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *