Home / Chestiunea Jidănească / Stop Joc! Uneltele manipulatorilor de pe Wallstreet folosite împotriva lor

Stop Joc! Uneltele manipulatorilor de pe Wallstreet folosite împotriva lor

Plutarch Mendicescu & Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 27, 2021

Sus: Oamenii de pe internet care au lucrat împreună să cumpere. Jos: Wall Street

Stop Joc! Uneltele manipulatorilor de pe Wallstreet folosite împotriva lor.

T-4m. Nu e numărătoarea inversă până la lansarea unei rachete. Acu 6 luni nimeni nu credea că firma GameStop merita să aibă acțiuni pe bursă mai ridicate de 4$. Au avut de suferit de la COVID, pierd bani de ani de zile, iar modelul lor de afaceri este depășit de comerțul online.

T-3m. În momentul de față acțiunile lui GameStop, în piața de dinainte de bursă, stau la un comfortabil 325$. Nimeni de pe Wallstreet nu a văzut această întorsătură a evenimentelor – evidentă în retrospectivă – venind.

T-2m. Firma Melvin Capital a fost una din cele care a deschis poziții scurte pe $GME. Când cei de pe r/WallStreetBets s-au apucat să cumpere acțiunile, erau mai multe poziții scurte decât acțiuni. Până și Michael Burry a cumpărat.

T-1m. Când prețul unei acțiuni crește peste o anumită valoare, cei care și-au deschis poziții scurte sunt forțați să cumpere. Nu au încotro – este obligația lor; o poziție scurtă înseamnă împrumutarea unei acțiuni de la un deținător și vânzarea sa imediată. Pierderile pot fi efectiv infinite. 3. 2. 1.

Contractele expiră Vineri, când Melvin Capital trebuie să plătească aproximativ 91 de miliarde de dolari.

În acest moment Melvin Capital este ca și falimentar. Desigur, pozițiile lor continuă să fie acoperite de firma părinte și asiguratori financiari, chiar bănci. Pierderile lor se măsoară în zeci de miliarde; miliarde transferate celor care au fost întreprinzători și au speculat creșterea acțiunii pe bursă când manipulatorii de pe Wallstreet speculau – și dealtfel creau – scăderea lor. De data asta jidovii au mușcat mai mult decât puteau mesteca, totul din cauza unor oameni de pe internet care s-au decis, în mod colectiv, să acționeze contra lor. Nu au făcut nimic ilegal, nimic înafara mecanismelor naturale ale bursei.

Desigur, deja au fost atacați pentru ce au făcut; au fost chiar ei numiți manipulatori de piață (de către manipulatorii șefi), supremațiști albi, teroriști economici și altele. SEC (Security Exchange Commission) a fost chemat să pedepsească acest deraiaj. Discuția a ajuns de ieri în congres. Sunt sigur că o să încerce să reglementeze să nu se mai petreacă încă un șoa de genul acesta, însă momentan – nu au ce face.

Nu au fost ajutați de faptul că și-au creat inamici. Prețul de azi a fost propulsat și de o postare pe Twitter a lui Elon Musk – a cărui companie, Tesla, a fost sub atacul scurtacilor de la Melvin Capital ani de zile. În locul lor m-aș bucura că nu a pus întrebarea importantă – “(((Cine))) crezi că deține hedge fundurile? Alo?”

După operațiunea Gamestop, oamenii de pe internet au țintit o altă acțiune scurtată de WallStreet , AMC.

Ca urmare, prețul a explodat.

Trucurile manipulatorilor de piață sunt folosite împotriva acelorași manipulatori și ei nu sunt deloc mulțumiți de asta.

Indicele NASDAQ a amenințat să oprească tranzacționarea acțiunilor din cauza dialogului de pe media socială. Oamenii care și-au pus banii laolaltă au demonstrat că pot să-i jidănească pe jidani, să-i bată la propriul lor joc.

2 comments

 1. https://www.reddit.com/r/Jewish/comments/l5x7ca/steve_cohen_provides_funds_for_hedge_fund_prot%C3%A9g%C3%A9/

  Cred că o să scape. (((Steve Cohen))) a anuntat ca-i va da bani lui (((Gabe Plotkin))) de la Melvin Capital ca sa-i salveze fondul. 750 milioane de la Cohen plus 2 miliarde de la alt investitor.

  Infuzia de capital vine dupa ce Melvin, care a fost fondată de Gabe Plotkin, un protejat al domnului Cohen, a suferit pierderi de investiții procentuale de două cifre în primele câteva săptămâni ale lunii ianuarie. „Îl cunosc pe Gabe Plotkin din 2006 și este un investitor și un lider excepțional. Suntem încântați să avem ocazia să investim capital suplimentar și să luăm o cotă de venituri care nu permite controlul în Melvin Capital”, a declarat Cohen într-un comunicat.

  Domnul Griffin a spus: „Gabe Plotkin și echipa au obținut rezultate excepționale de-a lungul istoriei lui Melvin. Avem mare încredere în Gabe și în echipa sa. ” Melvin a refuzat să comenteze.

  Point72 investise deja 1 miliard de dolari pentru a fi administrati de catre Melvin. Domnul Plotkin a lucrat pentru domnul Cohen la SAC Capital până când SAC a fost închis în 2013, pe fondul unui scandal legat de tranzacții pe baza de informatii privilegiate.

  Am putea sa invatam si noi de la ei lectia colaborarii.
  Se știe că firmele mari furnizează finanțare inițială pentru managerii mai mici atunci când se lanseaza pe cont propriu, dar este relativ nemaiauzit ca fondurile speculative să investească într-o altă firmă mai târziu – mai ales atunci când performanța sa e in dificultate.

 2. Mai scurt ca m-a luat durerea de cap…
  Crede cineva ca jidanii pierd la bursa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *