Home / Actualitate / ȘOC ISTORIC – Dosarul TEZAURULUI redactat de Mareșalul Antonesci GĂSIT

ȘOC ISTORIC – Dosarul TEZAURULUI redactat de Mareșalul Antonesci GĂSIT

Incorect Politic
Martie 7, 2019

Via Naționaliști:

Descoperire istorică de o importanţă uriaşă la Braşov. Un ungur din Braşov şi un arab căsătorit cu o româncă, ce se ocupă de restaurarea pieselor vechi de mobilier, au găsit, într-un dulap vechi, dosarul tezaurului României trimis la Moscova în anii 1916-1917.

Totul s-a întâmplat în luna mai a anului trecut, iar de atunci dosarul a ajuns pe mâinile unui avocat escroc şi într-un final la procurorii DIICOT şi apoi la Banca Naţională a României.

Attila Szocs, un bucătar din Braşov şi iranianul stabilit în România de mai bine de 30 de ani, au cumpărat dulapul de epocă şi încercau să îl restaureze atunci când au făcut descoperirea uriaşă.

În interiorul dulapului, în spatele unui perete fals, cei doi au găsit, neatins de 80 de ani, dosarul pe care Ion Antonescu l-a trimis, în anul 1941, împreună cu Armata, la Moscova, pentru revendicarea tezarului României.

Acest lucru stabileşte exact că, la acea vreme, Antonescu era ferm convins că nemţii vor cuceri Moscova, motiv pentru care pregătise dosarul de revendicare a tezarului României.

ȘOC ISTORIC - Dosarul TEZAURULUI

Ce conţine dosarul prin care Maresalul Ion Antonescu cerea tezarului României

Dosarul conţine 200 de pagini în care sunt descrise toate bunurile pe care România le-a trimis la Moscova în perioada 1916-1917.

Paginile cuprind până la cele mai mici detalii ale valorilor transportate de la Bucureşti şi Iaşi către Moscova şi care nu au fost recuperate nici astăzi.

„Detaliat, Tezaurul evacuat la Moscova şi evaluat la Lei 6.500.000.000 se compune din: bilete de bancă, aur, argint, nichel, numerar, bijuterii şi alte obiecte de valoare”, se arată în dosarul tezaurului României de la Moscova.

În prezent, BNR şi Ministerul Culturii poartă negocieri cu Attila Szocs, iranianul care restaurează mobilă veche şi avocatul lor pentru a decis dacă statul român va face o ofertă de cumpărare a dosarului.

One comment

  1. Cum adica “oferta de cumparare”?
    Nu cumva obiectele cu valoare de tezaur (mostenirea neamului romanesc, nu bogatia adunata de vreunul…) trebuie predate/restituite reprezentantului legal al detinatorului care este poporul roman?
    Cui facem oferta de cumparare a Sarmizegetusei ori a Dinogetiei?
    Documente oficiale considerate proprietate particulara?
    Poate o recompensa pentru civism – in afara de Rusia cine ar fi alt ofertant?
    La ce ii ajuta pe cei doli sa distruga dosarul?
    Cu ce ar fi devenit mai bogati, frumosi, destepti, sanatosi cei doi daca ar fi pastrat dosarul?
    La monedele de aur inteleg “pohta” = se pot topi si aurul vandut in forma bruta dar la hartii?
    Nu poti sa le transformi si sa le uitlizezi la altceva cu care sa te imbogatesti.
    ….
    Da’ oferta de cumparat raul Olt cui ii vor face [unii]?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *